Срокът на годност на кабинета ще е до първата ротация

ГЕРБ-СДС могат да откажат да поемат властта, смята Юлий Павлов
8 юни 2023 17:00, Анисия Иванова
30
Срокът на годност на кабинета ще е до първата ротация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Срокът на годност на това правителство ще е не до местните избори, а поне до първата ротация. Това прогнозира политическият анализатор Юлий Павлов, който взе участие в дискусия на тема „Политическата криза – възможни решения и отражението им върху местните избори“, организирана от аналитичния клуб за прогнози „Екзаминър“.  

Според Павлов, ако правителството е неуспешно, от ГЕРБ-СДС могат да откажат да поемат властта със своя бъдещ ротационен премиер Мария Габриел, както и да предизвикат предсрочни парламентарни избори заедно с европейските.

Идеята, че това правителство ще доведе до загуби в електоралните тела на формациите, участващи в него, според мен е необоснована, смята още анализаторът, цитиран от БТА.

Аналитичният клуб за прогнози „Екзаминър“ е независимо сдружение на анализатори и експерти, сред които гл. ас. Димитър Найденов, доц. Татяна Буруджиева, Първан Симеонов, проф. Румяна Коларова, д-р Любомир Стефанов и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Срок на годност-до местните избори.След това ББ набива шута на Просстто Киро и ПП приключва съществуването си.Киро се оказа доста празноглав елемент.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще издържи толкова, колкото стадото си пасе кротко трева и блее, ама нищо не прави. Само се пеняви по форуми, а лятото е време за почивка и Слънчака е по-важен. Когато им се организира протест, пак блее, че видиш ли били руспфили.
20
0
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 10 месеца
Уф, *** и Пульо се изреждат да правят прогнози, които после се оказват напълно погрешни. Някой помни ли колко АНАЛизатори пророкуваха, че правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е невъзможно и колко се кълняха, че отиваме на нови избори? Колко от тях си признаха и се извиниха?
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
няма да доживее 9 месеца, защото ще абортира съвсем скоро в агония :)))
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Срока на годност на кабинета вече изтече защото кабинета е направен да е негоден от негодници. След смяната негодността ще продължи.
17
2
 
8
 
! Отговори
52% подкрепяли били преди 10 месеца
Хахаха 52% от посолствата подкрепят това правителство! Това е най-голямата подкрепа от посолствата досега! Кокорчо щял да предложи промени в конституцията, които да дадат на всеки посланик право на глас, което да се равнява на 10,000 Български гласоподаватели. А Американския посланик щял да има глас с равностойност 1 милион избиратели. Така всичко ще е честно и почтено. И няма да се чешем по главите и да се чудим какви са тия мелодрами дето ни ги разиграват всеки път.
16
4
 
2
 
! Отговори
Кокора предложи преди 10 месеца
Американския посланик да му се даде глас равняващ се на гласовете на всички Български избиратели плюс 1. Така дори всички да гласуват като един пак ФАЩ ще си съставят правителство и ще ни управляват директно от Козяк. И няма да се занимаваме всеки път със скалъпените оправдания на Кирчовци Колорчовци Ицо Ивановци Мравояди и всякакви други Мики Мауси.
15
4
 
1
 
! Отговори
Исус слиза да шамари преди 10 месеца
Сам Исус ще слезе с една гьостерица и ще удари сто яки сопи на гол г-ъ-з на Киро, Кокорячето, Мравояда и залоения Пожарогасяч от Банкя.
14
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
... смята Юлий Павлов ... Тоя какво смята никой не го е еня. Нагаждач.
13
2
 
1
 
! Отговори
Содомията не прощава преди 10 месеца
Содомията не прощава. А ние сме редовно изложени на геополитическа содомия през всичките посолства и НПО-та. Господ вече му е дошло до гуша.
12
4
 
1
 
! Отговори
Гответе камшиците преди 10 месеца
Като настъпи армагедона да идем да нашляпаме Кирчо Кокора, Мравояда с брадата и другите Мики Мауси!
11
5
 
2
 
! Отговори
Наказанието иде преди 10 месеца
Наказанието иде! За новото престъпно правителство което сформираха ГРОБ И ППДБЛГБТ!!!! За това че се присъединихме към содомията на Запад! Бог наказва!
10
3
 
1
 
! Отговори
Сламеният човек преди 10 месеца
който за ни сложили за Министър Председател е буквалнона една клечка кибрит. На една клечица. Драссс! И толкоз.
9
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
независими експерти къде има такова чудо само като ги погледна на телевизора изнам кои какво ще каже и на кого симпатизира и затова почти не гледам телевизияне мога да ги изтраивам водещите и гостите които канят а за прос=таш-ките въпросикоито им задават нямам думи
8
4
 
8
 
! Отговори
До към края на преди 10 месеца
месеца ще изкарат. Поне толкоз! :D
7
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Колко ще изкара правителството зависи не само от будещия му провал(нещо 100% сигурно), а и от външни фактори. Посолството не може да рискува управление, което е дори малко независимо, а въобще да не говорим за патриотично. Тъй че намирисва на колосално задлъжняване на държавата, целящо унищожаване на всяка независимост.
6
2
 
14
 
! Отговори
Африка се смее преди 10 месеца
Кабинета вече се изчерпа за 1 ден. Сламения човек Денкоф е позор за България, жалък и страхлив не смее дума да каже докато киро не му разреши. Егати премиера
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 4, ще изкарат копейко, не се притеснявай! Поне 9 месеца са сигурни, а след това е много вероятно да има ротация, а след нея и още една... За момента няма причина да нямат 4 - годишен мандат
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"...независимо сдружение..." Като прочета подобна глупост и падам от смях.Кого лъжете бе,в България няма нищо независимо !!!
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това някаква шега ли е? Няма да изкарат и половин месец.