Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

100-те БТР-а щели да бъдат от складовете на МВР
13 юли 2023 10:00, Елка Василева
491
Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на МВР, без да засягаме резервите на армията. Това го предлагаме като проект на решение на парламента. Приблизителната бройка ще бъде около 100, предимно БТР-и". Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Още по темата
По думите му инициативата е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на МВР и отбраната, парламентарните групи на ГЕРБ и ДСП, председателя на комисията по отбраната и Бойко Борисов.

Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния процес в България, но никога не са били използвани. Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни, обясни Мирчев.

"Украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат", допълни той.

По думите му с тази идея по никакъв начин няма да бъде нарушена боеспособността на армията ни, защото това са "бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме".

"Нашата цел ще бъде, след като изпратим тези около 100 бронирани машини, да получим американска помощ, за да засилим нашите отбранителни способности. Надяваме се това предложение още да важи, то е било валидно към декември 2022 г. Предстоят разговори. Служебното правителство на Радев тогава е пропуснало шанса да направи подобна сделка, става въпрос за 200 милиона долара, с които президентът Радев, който иначе е много загрижен за армията, можеше много сериозно да засили отбранителните ни способности", допълни Ивайло Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
5
 
3
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 10 месеца
"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
387
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОСТАВКА !
386
1
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
385
3
 
2
 
! Отговори
Христо Ботев преди 10 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
384
4
 
2
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 10 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
383
4
 
2
 
! Отговори
Георги Раковски преди 10 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
382
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ах какъв Лъжец Продажен !!! олиза сладоледа на Доган в Росенец и направиха коалиция - ОТВРАТИТЕЛНО с-во !
381
6
 
12
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 10 месеца
Момчето от село Крушари изкарало ли е една стотинка с двете си ръце? Занеш ли алааанкооолу колко струват тези машини та ги раздаваш така???
380
1
 
12
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 10 месеца
Не несъм съгласен да дадем бронираните машини на Украйна,без подписа на Христо Иванов. Той пак се е покрил щом трябва да подпише нещо,с което народът не е съгласен
379
3
 
19
 
! Отговори
Беновска пипа преди 10 месеца
А по този начин няма ли да се засегне резерва на МВР? Единствената помощ, която можем да изпратим на Украйна е от политици. Толкова продажни мижитурки там нямат!
378
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте му ключовете лично да ги закара в Украйна този уникален умник от Крушари.
377
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз не знам кое е по-зле от гледна точка на украинците. Да не им предоставим нищо, или да им предоставим старо и негодно (според същия тоя Мирчев) оборудване... Според думите му става въпрос за стари БТР на полицията. За полицията няма проблем да се използват и по-стари модели, но в армията на фронта ще бъдат разперчетосани от руснаците за отрицателно време и ще загинат много хора в тях (100 броя по 8 души екипаж...смятайте).
376
2
 
18
 
! Отговори
Петър преди 10 месеца
Най-добре и самия Мирчев да го дадем, че полза от него тук няма.
375
10
 
3
 
! Отговори
И СКАПАНИТЕ МИГ-29 преди 10 месеца
ДА СЕ МАХАТ
374
12
 
3
 
! Отговори
РУСКИТЕ ПОДЛОГИ преди 10 месеца
НИЩО НИКОГА НЕ СА ПРАВИЛИ ОСВЕН ДА КРАДАТ
373
7
 
4
 
! Отговори
РУСКИТЕ ПОДЛОГИ преди 10 месеца
ТУК НЕЩО СЕ РАЗЦИВРИХА
372
2
 
14
 
! Отговори
bbb преди 10 месеца
Мирчев и други подобни нему плазмодии, дали през живота си са създали или произвели реално нещо за поне една стотинка, та тръгнали да раздават, все едно им е лично, държавното имущество? Всичко, което днес се случва у нас е потресаващо нелепо, издълбаното от политиците дъно е по-дълбоко от Марианската падина!Но яявно няма сила, която да спре тоталното пропадане на държавицата ни!
371
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мирчев я кажи сега ти като пращал оръжия на Украйна и си говориш за някакви сделки и някакви си 200 милиона .кажи кога ще си получим самолетите на двойни цени дето ги платихте
370
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е. 2 милижна на бронирана машина ли? Не помня САЩ някога да са се минавали. Обикновено сметката я плащат васалите.
369
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мирчев,тази " скраб", докато отиде в Украйна,ще ни излязат златни! Почти на всички,Ел инсталацията Гаранция е наядена от мишки! Един читав акумулатор ако има пак добре! Гумите,гаранция са изгнили за 35 години! Отделно поне по една Прахосмукачка трябва да се пусне,щото имат поне един пръст пепел в тях!-:)) А че Руснаците ще ги смажат ,не се съмнявай в това! Те не са произведени за война,а за борба с хора с " голи ръце"! Бронята им е калпава! Що се излагате бре?