Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна

"Българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции"
14 юли 2023 13:00, Красимир Ангелов
849
Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, обяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен".

"За съжаление, точно в такива критични времена, българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

Още по темата
"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Радев говори и за отриването на събора в Рожен, където присъства.

"Днес ние сме тук, за да черпим от духовната сила на нашите предци, които в най-тежките времена не престанаха да мечтаят и да се борят да живеят заедно в свободна, обединена, просперираща България, и които намериха сили да пометат граничната бразда заради нас, заради идните поколения", посочи президентът.

"Днес сме тук не само да се заредим с енергия и емоция от волната родопска песен, не само да поздравим всички родопчани, които свято пазят своята родова памет и за които свободата е състояние на духа. Някога тук на тези живописни поляни са си давали среща разделените родопски родове от двете страни на границата", каза президентът Радев.

По думите му много са местата в България, които с всяка изминала година събират все повече хора от близо и далеч, но никой не може да отнеме първенството на Рожен. "Тук отново се събираме хиляди да се докоснем до магията на нашия фолклор", каза още Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
644
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев руския кораб потъна а ти още не си разбрал че потъваш и си удавник *** знаеш къде?
643
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Току що се върнахме от Афганистан ако си спомняте! Сега всеки ден сърбаме попарата която надробихме! Стотици афганистанци преминават границата! От хубавото което им занесохме! Сега е същото и с Украйна! Нямаме работа там!
642
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Радев,това иска да чуе народа! Който иска да се бие да отива! Вход свободен!
641
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пък си мисли, че може да мисли. Ей, и в цирка няма да те вземат да храниш дресираните коне. Виж Деса като ти вързала сиджимка на врата може и да те закара в зоологическата, като единствен експонат
640
6
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Цикъла на живота на руския мобик - 1. Загубва товариши мужици защото са били пияни. 2. Напива се като мотика за да отдаде почит на товаришите. 3. Погива защото е пиян.
639
8
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Не виждам как един комунист с промит мозък като Радев може да мисли обективно!
638
22
 
11
 
! Отговори
Епизод пореден преди 10 месеца
Епизод пореден от сериала "Всички срещу Радев" се разграва. "Медиите" гърмят, "управленци" се гърчат, самообявени "експерти" манипулират, шпиц-командата на тр*ловете работи извънредно в жегата, посолствата (не само на сащ, но явно и другите, вкл. руското) плащат - абе касова продукция, ***...няма да хване публиката. Народ видял толкова, мнозинството такива бози не тачи. Радев казва истината и се бори човекът. Добре, че има такива още.
637
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Радев наистина мисли така, ЗАЩО си спести това срещу Зеленски? С недомлъвки спрямо Русия и общи приказки за мир,край на войната няма да има! Радев върви след събитията! Вече е достатъчно смешен пред света, поне да не се излага и пред народа си! Роженските празници ще свършат,а после какво - Пак ли ще слушаме Радевите заклинания на Нова година? Той вече редовно започна да прави грешки и омръзна с руското си слагачество!
636
8
 
28
 
! Отговори
ЧЪРЧИЛ преди 10 месеца
Ако продължава така този ще хадмине и алкохолика Димитров като най-голям предател на България. Да отива при джуджето в Кремъл и да моли за съветско гражданство.
635
21
 
11
 
! Отговори
Добре, че е той преди 10 месеца
За момента това е единственият адекватен политик на висока длъжност в България. Да си подпрян от 4 колоса с противоположни интереси и да те гледат лошо, а ти да си пале (макар напълноо изкуствено да ни направиха такива, иначе съвсем не сме) - само Радев успява да прокарва Българския интерес без да нарушава чуждия МНОГО! И за това от ВСИЧКИ страни му скачат, но реален аргумент против него не могат да извадят! За съжаление е само той! Но мнозинството е зад него ;)
634
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Плюете го, но гласувахте за него, и ДБ-тата и ПП-тата, болна работа е вашата, явно както ви заповядат
633
8
 
26
 
! Отговори
Ех, Радев преди 10 месеца
"Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна" - Крайно време е да си ходиш!!!
632
4
 
16
 
! Отговори
Недоразбрал преди 10 месеца
Тоа интригант обича да разсъждава високо ясно и на ум всичко,което би трябвало той да прави,но не го прави,а си приказва с вятърът и го обвинява за несполуките си!!Що за из,род може да бъде за да застане пред цял свят и да мрънка като ученичка,вместо да се извини на Зеленски и да покаже минимална съпричастност към украинския народ?!Не съм фен на Киро и Кокоро,но ако го импийчнат,ще гласувам за ПП,ДБ!!
631
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Гражданин Къв Луканов, Виденов вие знаете ли коя година е бе хахахаха така ще си мине целия ви живот - бистрейки миналото
630
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Продажниците от "Сглобката" мислят продажно за Украйна. Вместо да им продаваме риба, ще ги учим как да ловят шарани като нас и да им продават риба, а ние да плащаме.
629
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крайно време е да, Русия отива в бунището, който иска да ходи да си я следва
628
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев този път изби рибата *. С думите че Украйна настоявала да води войната.Що не се предават тия украинци. Чуди се Радев.
627
26
 
2
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ преди 10 месеца
БЕЗ РУСИЯ НЯМА БЪЛГАРИЯ. РОССИЯ НИ ПАЗИ ОТ ЗЛИНИТЕ ЗИОНИСТКИ ЗАПАДНИ
626
5
 
4
 
! Отговори
До евроатлантичето преди 10 месеца
А висок ли ти е пеймънта? М? бухахахахахах
625
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е.Продължават да мобилизират насилствено там...това трябва да се спре!"НЕ" на войната!