Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна

"Българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции"
14 юли 2023 13:00, Красимир Ангелов
849
Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, обяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен".

"За съжаление, точно в такива критични времена, българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

Още по темата
"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Радев говори и за отриването на събора в Рожен, където присъства.

"Днес ние сме тук, за да черпим от духовната сила на нашите предци, които в най-тежките времена не престанаха да мечтаят и да се борят да живеят заедно в свободна, обединена, просперираща България, и които намериха сили да пометат граничната бразда заради нас, заради идните поколения", посочи президентът.

"Днес сме тук не само да се заредим с енергия и емоция от волната родопска песен, не само да поздравим всички родопчани, които свято пазят своята родова памет и за които свободата е състояние на духа. Някога тук на тези живописни поляни са си давали среща разделените родопски родове от двете страни на границата", каза президентът Радев.

По думите му много са местата в България, които с всяка изминала година събират все повече хора от близо и далеч, но никой не може да отнеме първенството на Рожен. "Тук отново се събираме хиляди да се докоснем до магията на нашия фолклор", каза още Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
584
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев бърза да се нареди до поп Кръстю, Ненко Балдьовеца и дядо Вълю, да стане по-голям предател и от тях! Позор!
583
29
 
12
 
! Отговори
Бг преди 10 месеца
Браво. Трябва да се мисли трезво, за съжаление вече сме по-пиян народ от украинците и поляците.
582
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С този стриптийз пилон се изложи Радев, иначе съм ти фен генерале :)) Да вдигнеш пилон, да организираш хора с народни носии, и на този пилон да изтипосаш прабългарите с доспехите които го играеха там...това не е патриотизъм :) Иначе евала, че ти единствен не легна на земята при посещението на Зеленски, твърд човек си :)
581
12
 
26
 
! Отговори
ДОЛУ ФАТМАКА преди 10 месеца
НОВ ПРЕЗИДЕНТ
580
26
 
8
 
! Отговори
Гъдю Съчманлиев преди 10 месеца
Скоро ще запалим знамето на ЕС.Свобода за България !
579
12
 
28
 
! Отговори
НАЙ-ЖАЛКИЯ ПРЕЗИДЕНТ преди 10 месеца
КОЙТО СМЕ ИМАЛИ...ТРЯБВА ДА СВАЛИМ ТОЗИ ***
578
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев ти си със Стокхолмски синдром що се отанася за войната в Украйна.
577
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Президент,ако Путин завземе Варна и Бургас и медиите попитат Зеленски чии са,какво би отговорил той според вас?!Убеден съм,че няма да каже,че са руски,както вие казахте за Крим!
576
13
 
28
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 10 месеца
Слаб, по-слаб, най-слаб президент (Президент с малко "п") в историята на България!
575
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гласувах за Радев. То не че имаше за кой друг. Алтернативната беше Цецка Цачева. Сега с ръка на сърцето казвам - дано не бях гласувал за този национален предател. Русия нападна Украйна а той обвинява Украйна за това. Ако зависеше от мен - импийчмънт веднага и отнемане на българското гражданство. Екстрадиране веднага в Москва.
574
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ми мисли обективно бре, от Киев за 3 дни, руската армия стигна до Бахмут за година и половина, обективното мислене казва че руския блицкриг се счупи и е на парчета
573
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев марш при Янукович!
572
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
това не е нашето правителство а украинско
571
4
 
28
 
! Отговори
Питам преди 10 месеца
Съвет от Радев : Зеленски да подари на Русия половин Украйна , само мир да има. Ами ако и ние попаднем в ситуацията на Украйна ,ще се подаряваме ли ?
570
16
 
8
 
! Отговори
Почти всички преди 10 месеца
медии в България възхваляват невидимите победи на ВСУ, скоро няма да има реално мислене. Реалността ще дойде внезапно и е много по-различна от това, което ни се поднася. Добре, че в САЩ има медии, които са близко до реалността, за да се поддържаме по осведомени. Украйна заминава като държава. На границите е тълпа от бягащи мъже. Уловените за фронта намаляват бързо, а и загубите са много големи. Да се извършва настъпателна операция при липса на поддръжка от въздуха си е направо самогеноцид.
569
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** то според тебе и други наши генерали като онова посмешище Шивиков, Украйна требваше да е паднала още преди година и половина
568
7
 
26
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 10 месеца
Импийчмънт за тоя съветски роб!!! Защо не говореше за мир когато руснаците влязоха в Киев??? Защо не се срещне с посланика на Иран и не го помоли да спре да доставя дронове с които Русия бомбардира жилищни сгради??? Колхозник, обслужващ руските интереси, не българските!!!
567
6
 
17
 
! Отговори
ПРОДАЖЕН ФАТМАК преди 10 месеца
ДА ГО СВАЛИМ
566
3
 
14
 
! Отговори
ха ха смееехххх преди 10 месеца
С Нинова като продавахте оръжие за Украйна добре беше Ама сега секнаха посредниците и друга песен запяхте
565
5
 
11
 
! Отговори
до българин преди 10 месеца
Ами кое не е така ли?Не трябва да се напада съседна държава.Има си подписано и държавата Украина не е Русия,нито е вече в СССР.Това е истината.