Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна

"Българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции"
14 юли 2023 13:00, Красимир Ангелов
849
Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, обяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен".

"За съжаление, точно в такива критични времена, българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

Още по темата
"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Радев говори и за отриването на събора в Рожен, където присъства.

"Днес ние сме тук, за да черпим от духовната сила на нашите предци, които в най-тежките времена не престанаха да мечтаят и да се борят да живеят заедно в свободна, обединена, просперираща България, и които намериха сили да пометат граничната бразда заради нас, заради идните поколения", посочи президентът.

"Днес сме тук не само да се заредим с енергия и емоция от волната родопска песен, не само да поздравим всички родопчани, които свято пазят своята родова памет и за които свободата е състояние на духа. Някога тук на тези живописни поляни са си давали среща разделените родопски родове от двете страни на границата", каза президентът Радев.

По думите му много са местата в България, които с всяка изминала година събират все повече хора от близо и далеч, но никой не може да отнеме първенството на Рожен. "Тук отново се събираме хиляди да се докоснем до магията на нашия фолклор", каза още Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
624
2
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
До 656. Ха-ха-ха, абсолютни глу.пости си написал. И преди да стане член на НАТО и ЕС каква беше България бе, комунистически църввул? Цъфтеше и вързваше ли? Кой набор си, Луканов и Виденов не помниш ли?
623
7
 
19
 
! Отговори
Пуууу преди 10 месеца
Оставка....
622
10
 
26
 
! Отговори
Jj преди 10 месеца
Най-тъжно е, когато един "президент", расъл в малък град, станал "голям" военен и НИКОГА не виждал война лично ... се изразява, че той (за разлика от целият нормален, богат и развит свят) мисли трезво ... бате сменяй питиетоИмпийчмънт !
621
4
 
12
 
! Отговори
Eвроатлантик преди 10 месеца
ДоТъпия русофил отдолу . Имам си къща и апартамент в Пловдив и София изобщо не ме интересува...
620
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисли обективно Радев ! Кое е по добре за България ? Русия да превземе Украйна ? Или Украйна да запази териториалната си цялост.? Радев не отговаря на тези въпроси.
619
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От когато България е в Нато и ЕС сме станали най-бедната и пропаднала държава в цяла Европа и това е по западните статистики
618
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Индиректно, с това си изказване Фигуранта упреква и западните лидери, че помагат на Украйна срещу фашистка Русия. Сами си правете извода дали злепоставя България в Европа и дали ще ни приемат в Шенген.
617
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
120 бона не можеш да си купиш едностайна панелен в Люлин, ама се мисли за милиардер, жалка работа
616
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Eвроатлантик Те така са говорили и комунистите на времето за СССР, явно не си променяте манталитета, а само буквичките на които се кланяте
615
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом имаш 120 бона си купи някви лекарства за да ти заработи кренвирша да се пооспокоиш малко, че нещо нервничиш ми се струва
614
1
 
17
 
! Отговори
Off преди 10 месеца
Обича да се изтропва на диванам така някой му обръща внимание.
613
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един скъпоплатен и нищоправещ със заплата от -15000лв.и пенсия-3000лв се изказа неподготвен и защитава един агресор
612
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
120 бона в банката ахахаха купих мерцедес на жена ми за толкова, ако това са ти спестяванията за цял живот много е зле работата, дори баба ми имаше повече спестявания
611
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обаче забелязвате ли колко неуки и елементарни хора са т.н. демократи - издигнаха им кадър на ДС за кмет на София, за да им се подиграват - те го защитават! Киро се прегърна с Пеевски и Бойко, те го защитават! Наглеци и двуличници! Такива хора няма достойнство и са достойни за презрение! Хубаво е, че няма да влязат никога пак в парламента, ПП и ДБ са ЧАО при следващи избори, никой не обича продажниците!
610
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Със 120 бона не може да си купиш дори двустаен в София бе, милионер! А 3000 може да вземаш, ама на година! Фантазьор!
609
9
 
19
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
Живея където си искам със 120 бона в банката и 3000 лева пенсия... а ти русофилче жалко ядеш кренвирши и сух хляб по 3 пъти на ден.
608
21
 
8
 
! Отговори
до 639 преди 10 месеца
Путин воюва с рецидивисти, затворници, от които реално никой няма нужда! Редовата му армия си стои! Зеленски загроби почти всички годни за военна служба мъже и ще свърши като Чаушеску накрая - ликвидиран от собствения си народ!
607
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е президент, а вие сте фантазьори, неудаччници, затворени в кутиики, гледайте си реалитата, слушайте си чалгата и си трайте
606
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Живеят в панелки построени от комунисти ама се наричат евроатлантици ахахахах нито сте европейци нито атлантици, ако излезете от бг. и стигнете по-далеч от Гърция може да го разберете, неудачници
605
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди си мислех, че му плащат много в рубли за да бръщолеви такива глупости, но сега като го гледам, все повече се убеждавам, че е изключително *** чвек и наистина няма капацитет да мисли разумно. Дрои и безплатно пак щеше да ги говори такива. Освен *** е и много злобен.