От пилона на Рожен: Трябва да показваме, че имаме национална гордост

Видяхме хиляди ентусиазирани българи, посочи Симеон Караколев
14 юли 2023 11:20, Красимир Ангелов
325

В местността Рожен в Родопите издигнаха националния трибагреник на най-високия пилон в Европейския съюз - на цели 111 метра. Площта на знамето е 1100 квадратни метра. Как премина откриването?

"Видяхме хиляди ентусиазирани българи и се надявам това да продължи завинаги. Беше невероятна атмосфера, уникален концерт, страхотни изпълнители, деца, много ми хареса", сподели председателят на фондация "Рожен - наследство в бъдещето" Симеон Караколев в "България сутрин". По негови думи такива символи и актове винаги трябва да съпътстват българския дух.

Още по темата
"500 години България не е имала тяло, а дух. Сега имаме тяло, но къде е духът ни? Множеството от хората, които дойдоха, споделиха, че  настръхнаха. Търся настръхването във всички българи", каза Караколев пред Bulgaria ON AIR.

"България е древна държава, българският народ е древен, той е богат народ на душа, трябва да показваме все още, че имаме национална гордост и самочувствие", смята той.

Симеон Караколев допълни, че иска да остави зад гърба си всички трудности от създаването на пилона.

"Важен е резултатът - това е за всички българи", категоричен е той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Da преди 9 месеца
След 1 годин ще видим какъв *** ще се вее там. То лесно е да си купиш кола ,ама после кой ще се грижи з мея. Та така и с пилона. И ще почнат да потъват едни огромни средства съизмерими с размера на едно желязо,голямо колкото патриотизма на онези които го забодоха там. Господа,патриотизъм не се измерва с метри и сантиметри,или го имаш или не.
197
1
 
2
 
! Отговори
Днес преди 9 месеца
Мирило за патриотизъм е най високия пилон,а утре най големия...член... С защо не и най добрия танцьор на кьочек, чалга изпразнител, най големия слагач на Путин и най ....
196
5
 
5
 
! Отговори
Уникално! преди 9 месеца
Уникално е знамето! Браво!
195
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отидете да ги видите сега как са се нальонкали с 55 градусов домашняк и само грухат патриотично
194
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
*** срещу знамето,защото искат от Просто Продай Държавата България да ни продадат на някой...иначе няма логика.
193
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А надупената cгaн от демократи е вперила жадно в пилона очи...Цъкат с език и се надяват да ги клати,но той само там си стърчи,ли стърчи...Затова жално пиукат срещу знаметои отиват да плачат на ЛГБТ върху рамото.
192
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 149 Darko:Tи защо лъжеш?Хората от собствения си джиб са дали,не е с държавни пари.
191
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Площта на знамето е 1100 квадратни метра.)))Ама ,как така българия е 111 000кв.км.,защо смалихте територията ни.РОДООСТЪПНИЦИ.
190
2
 
10
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 9 месеца
Знам колко струваме българите като общност- не твърде много, и тази работа не се поправя с пилони, знамена и чевермета. Въпрос на светоусещане- подобни пилонни изпълнения предизвикват у мен презрителна гримаса, без изобщо да се замислям. Капачкаджиите са в правото си да са във възторг...
189
2
 
12
 
! Отговори
Гадос преди 9 месеца
Цяла България събира капачки за да се купи медицинска апаратура за детски отделения, а фурашката накара обезкостени държавни дружества да плащат на една съмнителна фирма от близкото обкръжение
188
3
 
14
 
! Отговори
партиец преди 9 месеца
Търновския овчар ви заби пилоня другарю резидент от масква хахахахаха. На зеления чорап така му мина живота все покрай байряци и трапези. Да живей турския пилон, международното положение и шкембе чорбата. :)))
187
4
 
12
 
! Отговори
хохохо преди 9 месеца
сетил се ***, че има Родина. Късно е чадо играй си казачоците)!
186
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А гея дpacка ли дpacка...ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
185
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ви п...м на "гордостта". Кебапчета, гюбеци и евтин алкохол. Да не говорим, че по най- долния начин бяхте захвърлили на земята флага при освещаването му и покрай него хора по къси панталони и джапанки. Никакво уважение към Българския флаг. Пишман "патриоти"
184
4
 
12
 
! Отговори
порасна ми преди 9 месеца
патриотизмът с цели 110 метра... И като му друснем и един кючек, съвсем ще ми дойде сърце на място. М::мка им на тия таджикистанци, как можаха техния на 130 метра да го вирнат! Мъка ми е шъ*знайте, международно ми е мъка!
183
6
 
17
 
! Отговори
. преди 9 месеца
На гол тумбак, чифте пищови.
182
2
 
21
 
! Отговори
Мнимия овчар преди 9 месеца
използва връзките си със зеления чорап, за да сложи ТУРСКИ пилон на най-българското място - Родопите. Новите патриоти са такива, бетон, кебапчета и чалга. :)))))
181
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С тая грандоманска простотия минахме и макетата даже. И след точно 2 месеца като почне есента и дъждовете ще имаме най-големият ***. Зимата ще стане на най-голямата ледена висулка. А другата пролет ще имаме най-големият ръждив кол. Защото има едно нещо дето се нарича "поддръжка", "сервиз" и т.н. А те няма да поддържат грандоманията си. Отидоха. Хапнаха по едно мазно кюфте в хлебче с разредена наливна бира и чао. Родолюбието е нещо, което носиш в сърцето си.
180
6
 
5
 
! Отговори
До 189 преди 9 месеца
най дебелото дилдо в света е единствено и само твое бе тpaHзиcтор
179
2
 
6
 
! Отговори
Гражданка преди 9 месеца
Споделям напълно мнението на Георги Господинов по темата, разгледана много обстойно във "Времеубежище"...