Гечев: БСП няма да участва в парлалена държава

Обяви новото парламентарно мнозинство
15 юли 2023 11:05, Росен Стойчев
56
Гечев: БСП няма да участва в парлалена държава
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" изпълнява обслужващи функции на ГЕРБ и ДПС и това ще бъде наказано от избирателите. Това заяви пред БНТ народният представител от "БСП за България" Румен Гечев.

Още по темата
Той даде за пример гласуването на ръководствата на парламентарните комисии.

"Ние взехме решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от парламента.  Така опозицията излезе и не присъства в този кадрови цирк, който бе разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ, ПП и ДПС", изтъкна той.

Според проф.Гечев новата политическа сглобка е ГЕРБ, ПП и ДПС.

"Тази сглобка е подигравка с българските избиратели, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ги излъгаха. Месеци наред слушахме остра, дори не-европейска, критика от едната и от другата страна, а изведнъж "плеснаха с ръце и се прегърнаха". Какво ли ги накара да направят такава драматична промяна и да заплюят в лицето избирателите си? Очевидно тук става въпрос за власт и интереси", посочи той.

БСП не иска да участва в такава "паралелна държава", тъй като освен че двете партии се съюзиха, в управлението е и ДПС, заяви той и уточни, че когато една партия подкрепя бюджета и кадровата политика на управляващите, и когато една партия, която твърди, че е в опозиция, а е на много ключови места и в парламента, и в регулаторите, то тя няма как да бъде опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: държаваРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До икономист - Няма как да преглътнем и оправдаем с някакви световни процеси така наречената зърнена афера, благодарение на която по магазините нямаше хляб. Нито фалирането на толкова банки по принципа на скачените съдове. Нито пръкването на една шепа свръхбогати по времето, когато народът и държавата наистина бяха ограбени.
50
1
 
0
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
Разбирам, че за българина винаги трябва да има конкретен виновник за даден проблем. В живия живот обаче, и особено при пазарната икономика, много често се случва, да няма такова конкретно лице(изкупителна жертва), което да бъде набедено.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коалицията на Евролевите ***, Мутрите с калинки и Обръчите от фирми.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Виденов и Гечев бяха глупави да изплащат външния дълг. Платиха 2 милиарда долара за 2 години и сарафите започнаха спекула с народа, да обират парите. Кой е платил 2 милиарда долара след тях, без да рефинансират стария дълг?
47
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Господин 3 000 лв. за долар няма право да се обажда изобщо. Във всяка една нормална държава щеше да е изкарал поне 10 години зад решетките, за това, което направиха с приятелчето му Виденов през 1996. А не да ми се кичи, че бил професор!
46
4
 
0
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
В САЩ никога не са управлявали комунисти, нито пък деца на комунисти, но като дойде кризата, никой не може да я предотврати. Може да се редуцират негативните ефекти върху икономиката, но като е тръгнало нещо да се случва, общо взето ще се случи. Пазарните икономисти дори смятат, че подобни финансово-икономически кризи са нещо хубаво. Казват, че чрез тях се изчистват натрупаните "шлаки" от миналото, че пренареждат пластовете. Разглеждат кризата като възможност...
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Забравиха Зелената сделка, затварянето на тецовете и заместване на тецовете с ядрени мощности. Продажниците забравиха Зелената сделка, мълчат гузно, много гузно. Разбират Продажността си и се крият. Евролевите еколозоджендъри от Жълтите павета вече не са загрижени за Глобалното затопляне.
44
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
До 43 Ще ти дам още един пример, и се надявам този път да ме разбереш. Как така САЩ допуснаха през 2008г., да попаднат във финансова криза с фалити на големи банки, която прерасна и в световна криза. В пазарната икономика винаги е имало и ще продължава да има неуправляеми ситуации, при които ние икономистите просто наблюдаваме от първия ред като обикновени зрители. А след като кризата отмине, пишем анализи за случилото се в специализирани списания за икономика. Но след това кризите повтарят.
43
3
 
0
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
На държави като България им е необходима "спирачка", за определени икономически и финансови рискове. Ролята на тази спирачка в миналото изигра Валутният борд, а сега дойде време да бъде заменен от друг механизъм - Евро зоната. България сама, не би могла да се справи с такива рискове, без външна помощ. Защо Ердоган се натиска за ЕС? Вижте положението на турската лира и по-високата инфлация в страната...
42
0
 
2
 
! Отговори
До Икономист преди 9 месеца
През ноември миналата година фондация "Фридрих Еберт" и наши червенушковци представиха сборника "Митовете за БСП след 1989 г."Авторите са все отбор дечица, внучета и тем подобни на изтъкнати представители на столетницата, плюс сина на един вече покоен академик, който два пъти успешното се е пребоядисвал политически.Но тъй като втория път, през 1997 г., не му се отвори парашутът, синът му - пишман професор, предпочете да си стои на топло под крилото на БСП. Той развива такива теории преписвайки
41
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
До 41: А ти да не си от онези, които виждат на всяка крачка комунисти, въпреки че в България комунизъм отдавна няма? Много далеч си в разсъжденията си по отношение на моята личност... Освен това, никъде не съм споменал, че харесвам Гечев или партията му. Но некадърността на определени хора, не е достатъчна сама по себе си да вкара България в такава криза, каквато се разигра по времето на Виденов.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До икономист - Ти да не си завършил МИО в Московския държавен университет през социалистическо време? И сега се надяваш, ако партията на татко ти или на дядо ти случайно пак вземе властта, да те направят зам.министър, дипломат или да ти дадат друга блага позиция?
39
0
 
4
 
! Отговори
Ошашавен преди 9 месеца
Някой ще обясни ли що е това парлалена държава???
38
3
 
6
 
! Отговори
от село преди 9 месеца
Гечев като не ставате за участие и в паралелна държава ,за какво се бутате пред камерите и по студиата ? И да си отидеш от този свят ще те помним ,че през вашето управление бяхме милионери като с милионите висяхме на опашки да купим хляб и млеко за децата си ,само за това стигаха .
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наказанието на поплювковците от ПП и некадърниците от герб е гарантирано. Единственият въпрос е за кого ще отиде протестния вот. За такива некадърници като Гечев едва ли, но дори в БСП има хора, които си заслужават. Много зависи кого ще пуснат те по изборите по места, може да намажат от цялата работа.
36
2
 
2
 
! Отговори
икономист преди 9 месеца
До Старчок То и аз ги помня онези времена, въпреки че сравнително млад и зелен тогава. Въпросът е дали тая криза можеше да бъде предотвратена при едно по-добро управление, или щеше неминуемо да настъпи. Според мен вторият вариант е по-логичен в нашия случай. Ние сме малка икономика, наскоро преминала от един тип икономика в друг - коренно различен. Няма как да очакваме при това положение да запазим стабилна валутата си. Особено пък ако сме подложени на спекулации от най-различни посоки...
35
3
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 9 месеца
Ейй,тия комуисти нямат срам.те самите са паралелната държава.крадеца вика дръще крадеца.а Румен Гечев е от заслужилите бесило.световен шампион по фалиране на банки,с което унищожиха спестяванията на народа.мерзавци червени
34
2
 
15
 
! Отговори
Старчок преди 9 месеца
Аз помня другарят Гечев. Заедно с другарят Виденов фалираха България. Докараха я до хипер инфлация и до ръба на гражданска война. Аз помня това време. Помня колко много крадоха заедно с другарят Р. Овч. Помня, че сегашната му шефка викаше: "Кой не скача е червен". Точно когато другарят Гечев беше министър на БСП. Помня аз. И цяла България помни. Само не разбирам защо пак са в политиката и защо си мислят, че хората не ги помнят
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, Гечев! Само така! Колкото по далече вие, комунистите, стоите от властта, толкова по-добре за всички, включително и вашите избиратели. Иначе лайте си, така и така никой не ви бръсне за 5 стотинки, пардон, копейки.
32
0
 
10
 
! Отговори
Бат Гошо преди 9 месеца
БСП живеят в паралелен свят. Креатурата им - *** са преди тях с минимум 8-9%. Ръководи ги бивша СеДеСарка, която е уволнявана за корупция в правителство на БСП. В правителството на Петков, твърдяха, че не изнасят оръжия за Украйна, те просто правеха бизнес чрез посредници. Те никога не губят избори. Те никога нямат поражение. Те просто се връщат към електоралната им маса преди 1944. И сега плюят по техният президент, който беше посочен след среща с Решетников... Та те на кой свят са....