БСП: Кабинетът ни вкарва в месомелачка заради Еврозоната

ПП и ГЕРБ се страхували от съдебни процеси срещу лидерите си
22 юни 2023 10:09, Анисия Иванова
55

"България продължава с цирковете в ЕС. Непрекъснато разиграваме ЕК с оттегляния. Ние сме единствената страна, която праща двама кандидати за еврокомисар. Някой друг ще решава вместо България кой ще бъде еврокомисар, това е унизително. Циркът се разиграва, за да се спасяват имунитетите на определени хора в търкалящата се в борба коалиция. Представителят най-вероятно ще бъде от ГЕРБ, която е член на ЕНП", заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

"Tе казват, че си нямат доверие. Никакви партньори не са. Всеки ден гласуванията им показват, че двете партии се страхуват от съдебни процеси срещу техни лидери. Запълват времето, само и само българите да не се занимават със същинските проблеми", смята той.

От БСП са категорично против предоставянето на оръжия на Украйна.

"Тези проблеми трябва да се решават с мирни средства. Украйна отказа да изпълни Минските споразумения. Г-н Зеленски не изпълни тези споразумения, тъй като САЩ са му казали да не ги изпълнява. В Украйна избиха 14 хил. етнически руснаци, по данни на ООН. България какво трябва да прави в тази война? Почват да ни подготвят и за други участия, новият министър на отбраната е много агресивно настроен. Въпросът е дали българските министри ще работят за интересите на България", коментира Гечев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Европа реагира различно на убийствата в Близкия Изток и на тези в Украйна.

"НАТО какво прави там, печели ли икономически... Внасят ли руски петрол през Индия - внасят. Лишиха ЕС от евтините енергийни ресурси. Инфлацията в Русия е по-ниска от тази в Еврозоната", изтъкна депутатът от БСП.

"Бюджетният дефицит, ако е 3%, а не 7%, изглежда по-добре, но това не е достатъчен извод. Хората питат какъв ни е жизненият стандарт. Намаляват се капиталовите разходи, не се използват европейските средства. Не са усвоени средствата по ПВУ. Вкарват България в месомелачка, за да поддържаме някакъв дефицит и да ни приемат в Еврозоната", каза още Гечев.

Според него правителството не вдига доходите на гражданите, а пенсиите трябва да се коригират с процента на инфлацията, като в случая разликата е 10%.

"Швейцарското правило, който и да го прилага, то е закъсняло. Покупателната способност на пенсионерите ще бъде по-малка. В българските бюджети от много години има разминаване с европейските практики. От БСП искаме България да прави европейски бюджет - минималната работна заплата и пенсиите трябва да растат с по-голям темп, но искаме и икономически растеж", подчерта Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
Браво на големия учен икономист проф. Гечев. Заслужава Нобелова награда за икономика за разработките си в областта на кредитирането.
42
0
 
0
 
! Отговори
ГЕЧЕВ,,,, преди 10 месеца
Ти що не си у кауша.....
41
0
 
1
 
! Отговори
До Истината преди 10 месеца
Сигурно и Сорос купи на Гечев къща в Симеоново , или прогони Ровер . Сорос би трябвало да е изнесъл зърното , или направил долара 3000 , или фалирал 17 банки . Ако е така , то човека на Сорос в България се казва Румен Гечев , защото човека на снимката е прекия участник в описаните поразии и корупционни скандали. А после се изнесе към офшорните зони на Белиз . Те там много им трябва професор по фалитите
40
0
 
1
 
! Отговори
Другар Гечев преди 10 месеца
Демагог от висша класа , а под маската е уродливото лице на корупцията в България
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарю Гечев , всички които оцеляхме през зимата на 1997 високо ценим експертното ви мнение и храним топли чувства към светлата ви личност
38
0
 
1
 
! Отговори
Агент Економов преди 10 месеца
Слушайте ме и ще ви оправя , както ви оправих през 1997 .
37
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Сорос организира Виденовата зима тъй като Виденов отказа да приватизира и унищожи всичко тогава. Е, дойде ман.густата Ванко и свърши добре работата след това :)
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Драпат за власт, която вече явно им се изплъзна от крадливите ръчички - накратко казано!
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По голямо безочие от комунистическото няма никъде . Жан Виденов след цялата си мизерия , поне се скри за винаги от политическият и обществен живот .Този който е бил икономически министър по време на т.нар. Виденова зима има наглостта да дава наклон как да се развива държата !!!! Според мен трябва да правим точно обратното на което говори г-н Гечев за да сме на прав път .
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тая подкрепа за Украйна, де това да ни беше най-големият дерт. Я ги вижте и днес управниците ни как се дърлят и заплашват с разтуряне на сглобки и правителства. И всеки вади куп претенции с мерак да покаже, че е най-важният и трябва да е на неговата. И докога ще го карат по тоя начин? Не знам дали е имало външен натиск и затова се събраха, но явно и той не е достатъчен, за да ги сложи по местата им и да вземат да вършат работа, не само да се дърлят. Зад дърлянето им прозира некадърност.
33
2
 
6
 
! Отговори
пфффф преди 10 месеца
Това червено мекотело ми говори за унизително!!!Абе професоре по фалитите, няма по-унизително нещо от това да фалираш 17 банки и по тоя начин да ограбиш жалките спестявания на българските пенсионери!Няма по-жалко нещо от това да докараш долара до 3000лв. и по тоя начин да накараш българските работници да работят за по 5 долара! А най-жалкото е че вместо да висиш на някоя круша ти си в парламента.Ей на това му се вика жалка работа другарю професор по фалитите!
32
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 31. Какво му е доброто ? Нищо хубаво не ни чака. А подкрепата на Украйна е възможно най-малкия проблем
31
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредният комунист се изказа .Добре че най на края имаме правителство ,което ако не друго поне ясно и открито да заяви подкрепа за Украйна ,а не като този или президента да преразказват сушитите с бели конци "тези" на Путин. Истината в този конфликт е само едно - Русия е на чужда територия и е така от 2014 , ако Украйна спре да се бие - ще изчезне като държава , ако Русия спре да се бие - войната спира.
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютни демагози и подлеци са БСП и Възраждане...
29
4
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 10 месеца
Не знам какво става, но знам, че с руски газ плащах 22 лв на мегават, а сега с американски такъв - "само" 65 !
28
8
 
8
 
! Отговори
Ле ле, преди 10 месеца
Какъв динозавър-комунист са ни натресли.да ни поучава! Мислех, че такива са на изчезване, но все изпълнява някой из нафталина! Трябва да му нагласят специална клетка в музея и от там да ръси мозък!
27
4
 
5
 
! Отговори
ГЕЧЕВ, КВО СТАНА преди 10 месеца
С руската газ...не умрехме нали.....
26
5
 
13
 
! Отговори
ГЕЧЕВ, ДРУГАРЮ преди 10 месеца
Ти ли фалира БГ през 1997г......
25
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Гечев , като се загрижи за пенсионерите става страшно. Когато той беше вицепремиер баба ми взимаше 2 долара пенсия. Не проумявам как тотално провалени политици имат очи да дават акъл. При тоя банките фалираха, долара беше 3 000 лева, пирамидите събираха парите на хората и същия има наглостта въобще да се изказва.
24
5
 
16
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Той, Гечката е голям специалист по бюджетите. Я как добре се справи в правителството на Жан Виденов, направи всички българи милионери за по-малко от два месеца.