ГЕРБ ще внесе предложение да се откажем от дерогацията за внос на руски петрол

Според Делян Добрев от изключението за България печели само Лукойл
23 юли 2023 20:53, Нели Христова
41
ГЕРБ ще внесе предложение да се откажем от дерогацията за внос на руски петрол
Снимка: БГНЕС

"Тази седмица ще внеса предложение да задължим правителството да се откажем от дерогацията за внос на руски петрол". Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в интервю за bTV.

Изключението за България от шестия пакет санкции на ЕС за Русия беше извоювано от кабинета "Петков".

По думите на Добрев от него печелят само "Лукойл" и "Литаско" – по 10 млн. лв. на ден, а в същото време продават скъпи горива на потребителите.

Относно прекратяването на концесията на "Лукойл" за пристанище "Росенец" политикът напомни, че заради санкциите това е трябвало да стане още миналото лято.

От думите му става ясно, че още през януари от ДПС са внесли предложение това да се случи най-накрая.

На въпроса защо първото правителство на ГЕРБ е сключило концесионния договор с "Лукойл" през 2011 г. той отговри, че компанията е използвала пристанището от 2000 г., но без да плаща нищо. След това е внасяла по 4 млн. лв. на година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
М'глата преди 9 месеца
Алоууууу ....Променливите и *** нещо забравихте за Тиквата...Шишии...ама за да отвлечете вниманието (на по-***),пак вкарвате темата за Нац.празник.
28
0
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 9 месеца
Ноу товарищ?Не е за кожата на една мутра?!Мутрите са минимум сто,но аз ще изброя само няколко.Първа и най главна,ЧЕРЕПА,после МУСТАКА,после Бобокови,После Баневи,после С,атанишеви,после Про,копиеви, вЕСЕЛИ лЕЧЕВИ,после овъргазови,после топенерджиЛУКАНОВИ,после Догани,после мултаци,после останки от ВИС,СИК!!И мога да продължа до утре!!Тъй че не ми говори само за една мутра,МОЛА ВИ СА??!!
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще го правим като с газа. Пак петролът ще е руски, но ще плащаме на още две ръце. И като Нинова ще кажем, че нямаме износ на оръжие за Украйна (в случая, внос на петрол от Русия). От цялата работа, нашият съсед Турция с всеки ден става по-силен. Кога ли ще свърши този майиунджолък?
26
4
 
14
 
! Отговори
Ще ви разклатят преди 9 месеца
САЩ и Англия са им обещали ако се откажем от евтиния руски нефт да накарат шенгенските 3-тополовци да приемат България в шенгент. Ще ви разклатттят !
25
5
 
14
 
! Отговори
Тенгри кан преди 9 месеца
нека;))) Най ша са накефа, от тва да са вдигне цената на петрола до небето или да изчезне;))) Само по този начин, на електората ще му дойде некво просветление в главата, макар и много закъсняло;)))
24
0
 
10
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Накрая Сакскобурготски - русофил. Ами дайте го на ДАНС!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вкарали сме политическа чумма в парламента.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 25, не на бибитковците, а на кукловодите им от Козяк.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 16, не дали, а кога това е въпросът. И след като изгонят Лукойл, какъв *** ще ни уредят с доставки на горива не от България а от края на света, със съответната тройна цена. Това вече ни го уредиха същите тези от гей-дружинката при мандата на партия Пълен провал. Но бързо загубиха властта и такива репи като теб вече са забравили какви бяха последствията
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цената на горивата явно се вижда ниска за бибитковците....
19
2
 
18
 
! Отговори
Малко ала-бала... преди 9 месеца
Тоя негодник Добрев, с неговото впечатляващо образование по културология, в което едва стигна до бакалавър - специалист по обичаите на канадските индианци, защо постоянно се появява с "компетентни" мнения и съждения в областта на енергетиката??? Това е все едно маймуууна, докарана от Африка до зологическата градина с кораб, да я сложат да управлява морското корабоплаване и по всички въпроси и проблеми на корабоплаването да я викат да каже решаващо мнение...
18
3
 
14
 
! Отговори
Антон Тодоров преди 9 месеца
До ЛУКОЙЛ Собственик на 77 % е ING Group- Нидерландия . С една дума -Родшилд .
17
3
 
21
 
! Отговори
Bai Asen преди 9 месеца
Пак да гласувате за ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС, ей много умен тоя народ, браво!
16
2
 
5
 
! Отговори
ЛУКОЙЛ преди 9 месеца
До ***... е на Ротшилд груп 74% ...
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно дали тези пуяци ще изгонят подопечните на г-н Ротшилд?! Тъй и тъй знаем, че Лукойл е негов.
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалки сме. С това правителство сме направо жалки и всички ни се смеят.
13
2
 
26
 
! Отговори
Серия преди 9 месеца
За кожата на една мутра се жертва един народ
12
2
 
36
 
! Отговори
Мечтите са безплатни преди 9 месеца
Идеалът за тези еничари е България да се превърне в Сингапур: 24/7 следене на гражданите, 1 ден почивен в месеца, 700 долара заплата, красиви постройки за богатите с прислужници, които можеш да убиеш без проблем.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди месец на международен икономически форум в Санкт Петербург основно официално лице беше президентът на Алжир. Който много уверено и в във видимо добро настроение нееднократно говореше за "традиционно добрите си връзки с Русия" и предстоящите руски инвестиции в газодобивната промишленост. А Алжир е основен център за добив на газ, но обемите са недостатъчни, оттам ползват Италия и Испания. Т.е. Алжир не играе против РФ. Също Катар и ОАЕ. Смешно е държави без ресурси да се пуйчат, и вредно.
10
4
 
22
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
Лукойл продавали скъпо гориво, а има ли някой който да е видял някой да продава по-евтино? Само при комунизма държавата определяше цените, явно сега искат нов комунизъм.