Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад

Къде бяха "интелектуалците", когато бюджетът за култура стана 0,4%?
Обновена: 31 юли 2023 16:32 | 31 юли 2023 16:32, Александър Попов
667
Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изпрати официална позиция на партията, след като стана ясно, че Българският хелзински комитет и интелектуаци са изпратили сигнал до прокуратурата. С него се иска разпускането на "Възраждане".

Ето и отговорът без редакторска намеса:

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет (БХК) е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 "интелектуалци", с който иска от Прокуратурата да разпусне "Възраждане".

Това не е нещо ново за нас от "Възраждане", тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка с имената на подкрепилите го „интелектуалци“ показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на  коалицията ПП-ДБ.

Не е ясен и критерият, по който са определени като „интелектуалци“, но предвид подкрепяното от тази коалиция схващане, че всеки може да се определя като какъвто реши, ние толерантно ще ги наричаме „интелектуалци“.

Още по темата
Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с "Възраждане".

За нас е странно защо същите тези "интелектуалци" не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4%, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож?

За съжаление последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция. По подобие на акцията в "Росенец", която видяхме, че впоследствие  доведе до коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Сега предстои местен вот, а листите на ПП-ДБ очевидно са празни и трябва да бъдат запълнени. Така както бяха запълнени след протестите на „Росенец“, за да обслужат политическата им цел да се коалират с ДПС. По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане“ от граждани.

Така става все по-очевидно, че около Български хелзинкски комитет има общност от "интелектуалци",  които са винаги готови да обслужат нечии политически интереси, дори когато съвсем очевидно този интерес е фашизоиден и цели разпускането на политическа партия. Идея, поднесена много елементарно като средство, с което уж се защитава демокрацията. Тези интелектуалци, организиращите ги НПО и политиците, управлявани от Посолствата, продължават да подценяват българските граждани и опитват да им поднесат една фашистка практика, опакована в демократична опаковка.

Съвсем ясно е, че ПП-ДБ стоят зад този сигнал, та по този повод нека и ние от „Възраждане“ да попитаме какво става със сигнала, който изпратихме до Прокуратурата по повод на записа на ПП-ДБ, който изтече преди повече от месец, в който ясно съобщиха как предават българския национален интерес.

И как точно ПП-ДБ изобщо имат наглостта да ползват толкова тежка лична трагедия, за да обслужват целите си, обвинявайки патриотизма за случващото в обществото ни, като благодарение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС културата е изтласкана в ъгъла на бюджета, а образованието  масово води до това младите хора да са функционално неграмотни. Пример за това е и мъжът, държал макетния нож, чийто профил в социалната мрежа би могъл да се свърже с ГЕРБ- СДС, а според снимка, разпространявана отново в социалната мрежа, е гласувал за ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До джок Така лииии? Интересно, а не бяха ли възрожденците тези, които попълваха в социологическите анкети на изборите, че всичките са с "виШУ образование и "Е-нтелектуалец със свободна професия" вместо "необразован маргинал", м?
547
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е Костадинов, когато българи се събират да чистят градинки, да раздават храна на бедни, да садят дървета, да ремонтират чешми? Само плюнки и заплахи, само негативизъм към околните.
546
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еи.... Един Български Хелсински Комитет да имаме оригинал 101% Българи са зад тях въобще не стой Жорж Сорос много защитават Българите браво, България уцели коравото със този комитет.
545
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еи.... Един Български Хелсински Комитет да имаме оригинал 101% *** са зад тях въобще не стой Жорж Сорос много защитават Българите браво, България уцели коравото със този комитет.
544
0
 
1
 
! Отговори
Иванова преди 8 месеца
Колко обвиняваха ГЕРБ, че ще играят с кворума в залата, а именно те го правят. Това си е чисто и просто политическо лицемерие и такива хора са вредни за страната ни. Те за по-малко от година ни докараха до жестока криза. Сега са като обсебени от властта и са готови на всичко, за да бъдат отново на власт и да крадат.
543
2
 
0
 
! Отговори
джок преди 8 месеца
Всичките тези"интелектуалци" са гадна ,подмолна,гнусна,паразитна ***!
542
3
 
5
 
! Отговори
Тон преди 8 месеца
Наистина сте овце, ще заслужите съдбата си, но лошото е че децата ви ще държат попарата зареди вас!Те първа ще изпитате любовта на запада !
541
2
 
5
 
! Отговори
Десета Божа преди 8 месеца
заповед да се прочете от "Възраждане": "10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си [...], нито някакъв негов *** нищо, което е на ближния ти" 100 % нарушена от всички членове заповед. Това нарушение е есенцията на копейкиновата програма мечтание да направят преврат, да вземат "вся власть Копейкину" и да заграбят на кой каквото му трябва. Това е пътеводната звезда на тази много, ама много "българска" партия с криворазбрано понятие за експроприация. Ротфронт!
540
2
 
5
 
! Отговори
Девета Божа преди 8 месеца
заповед (малко объркахме предната номерация, ама нейсе, от копи-пейста:) е) да се прочетат от "Възраждане": "9. Не лъжесвиделствай против ближния си" - Ако копейките спазят тази заповед цялата им кауза отива на кино. Костя е лъжец номер 1 за 2023 г., иначе не биха влезли в парламента, не, ами и никой не би ги запомнил. Това е една задължителна заповед за нарушаване.
539
2
 
5
 
! Отговори
Пета, шеста и седма преди 8 месеца
Божи заповеди да се прочетат от "Възраждане": "5. Не убивай" - Няма как да стане. ова е едно от нещата, които хранят егото на копейките. Щом идолът им Путин убива, те с какво да са по-долу. Първо могат да порепетират като убият жените си или някой антипутинисти; "6. Не прелюбодействай!" - Шегувате ли се, половината кеф на митингите е да се поотъркаш в тоя-оня, а после да идете у тях да "обсъдите" партийната кауза; "7. Не кради!" Глупости! За какво са станали партийци, ако няма да крадат после.
538
2
 
5
 
! Отговори
Четвърта и пета Божи преди 8 месеца
заповеди да се прочетат от "Възраждане": "4. Помни съботния ден [...], а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог" - за насилника и фашиста няма събота, няма неделя, агресията му няма почивен ден; "5. Почитай майка си и баща си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята." Няма такова нещо за копейките, те с лека ръка биха направили роднините си руски граждани, а може да им хвърлят и по някой тупаник, ако они откажат да са путинисти.
537
2
 
5
 
! Отговори
Втора и трета Божи преди 8 месеца
заповеди да се прочетат от "Възраждане": "2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи; 3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог." Третата заповед копейките я спазват. Въобще не се и сещат за Бога. Но втората - не, големи идолопоклонници са - тва Путин, тва Хитлер, тва анархизма, тва фашизма, ехее!
536
2
 
5
 
! Отговори
Първата божа заповед преди 8 месеца
да се прочете от "Възраждане": "1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене." Копейките са политеични. Техните богове са Путин, Костадинов, Пол Пот, Хитлер, Пиночет, Кимм Ир Сен, футболните клубове и т.н. Първа заповед - неспазена.
535
6
 
11
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Тази рашистка партия е вредна за България.
534
3
 
6
 
! Отговори
9999 преди 8 месеца
Волен от алиекспрес
533
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
какво може да каже друго този прета тел
532
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"ПП-ДБ стоели отзад"... Копейката, все иска някой да му е отзад. Ееей Цомчо не ти ли стига, мръсникоо?!
531
3
 
4
 
! Отговори
До 554 преди 8 месеца
Още едно доказателство към това, за което ви съдят. Достатъчно е в съда да приложат само твоите коментари. Локацията ти - лесна работа.
530
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 550 Копейко, тва е глупост. Няма кой да ти повярва
529
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Откъдето мине, трева не никне.