Ген. Ралчев: Алексей Петров беше много предпазлив, никога не е бил в безопасност

Убийството не е било предизвестено, ще бъде трудно за службите, заяви бившият служител в НСО
Обновена: 17 авг 2023 21:57 | 17 авг 2023 21:32, Анисия Иванова
51

Когато поръчката е направена към професионалисти и те имат достатъчно време за подготовка, трудно ще се стигне до поръчителя. В повечето случаи изпълнителят или изчезва от България, или изчезва от белия свят. Във всички случаи това ще затрудни много службите, тъй като опитите, които бяха правени назад във времето върху Алексей Петров, показаха, че той е двузначна личност. Това каза бившият служител в НСО ген. Румен Ралчев в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR той анализира предишните опити за покушение и възможните мотиви за убийството.

"Беше сътрудник на отделните служби, имаше възможността да контактува с повече хора от различни прослойки и различни етноси. Това му даваше възможност да се добере до повече информация, което в дадени моменти също може да е една от причините за опитите, които се правеха и финалът, който сложи точка на неговия живот", коментира ген. Ралчев.

Според него убийството не е било предизвестено. "Той беше много предпазлив по отношение на себе си. Прекалено много се успокои. Независимо, че беше осъден от последния атентат изпълнителят, а не поръчителят, тъй като това беше междинното звено, това не означава, че е вечно отрязана главата на ламята. Там връщане на пари няма, има изпълнение на поръчка. Във всички случаи има някакво подценяване. Трудно е да се опази човек, когато има поръчка за него. Ако някой я долови той е в състояние да се договори", заяви бившият служител в НСО.

По думите му службите не са имали предварителна информация за случая.

"Спокойствието, с което е тръгнал, показва, че е бил уверен, че е в безопасност. А той никога не можеше да бъде в безопасност", на мнение е той.

Случаят не може да се свърже с опита за покушение над Иван Гешев, посочи ген. Ралчев. "Грешката беше на Алексей Петров, че той активно се зае да кара главния тогавашен прокурор да се оттегли. Кой е Алексей Петров, че да каже на главния прокурор "оттегли си"? Той играеше или е повтарял думи, които са му сложени в устата, най-вероятно от обкръжението около него, което може би е вътре в играта във връзка с неговия край", каза още гостът.

Ген. Ралчев обясни при какви условия НСО охранява полиците ни. "Има тричленна комисия, която трябва единодушно да се съгласи, че сигналът е остър за даден действащ политик или бивш такъв", добави той.

Овладяването на службите винаги е била задача номер едно на тези, които са на власт, а целите са притискане на опозицията, информационно осигуряване, влияние в обществото и предпазване на свои кадри, настоя бившият служител в НСО.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Бухала преди 8 месеца
Убийството не било предизвестено?***!Два неуспешни опита да го елиминират и не било предизвестено?!Беше въпрос на време.Най-вероятно е международна престъпна група.Поръчковите убийства в България никога не се разкриват.Явно на някой така му е удобно.
47
7
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 8 месеца
Може би пък това е правилният път. Все пак трябва да се заличи това поколение и да се забравят старите практики.... да, може би не е цивилизовано, но начин за промяна. Не може нов бардак със стари каки. Сянката на 90-те все още тегне над днешните нови поколения... За да се отървем от комунизма трябва да си отидат и всички които са до набор 79-80 за да не се помни и да започне нещо ново. За да има ново начало трябва да се забрави близкото минало
46
2
 
10
 
! Отговори
борбата на Боко преди 8 месеца
Когато Боко се бори за власт валят трупове - само си спомнете какво чудо беше като беше глав.сек. Труповете падаха през седмица. Сега изпусна малко кокала и пак се почна. Останаха още 20-на човека които може да са опасни за Боко и той за тях. Но ще има още трупове.
45
0
 
5
 
! Отговори
Hulk Hogan преди 8 месеца
Ловец на глигани го порази и като го видя избяга уплашен!!!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как ще ми докажат че е убит? До тук всичко е едни приказки и някаква мистериозна жена.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бъде убит по този смешен начин един от най опитните антитерористи е най малко наивно.
42
0
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
,,Цветлин Йовчев: Властимащите се изкушаваха да използват Алексей Петров като оръжие срещу опоненти....,,само да питам ,а ти къф беше ве пич,това отнася ли се за тебе или само за другите.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Два трупа изплуваха на плаж до варна...
40
6
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
В БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛО ПОКУШЕНИЕ БЕЗ НЕГОВОТО ЗНАНИЕ. ПОКРИВАТ ИНЖИНЕРА РАДЕВ.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е. Много е знаел за управляващите.....
38
4
 
20
 
! Отговори
33 години преди 8 месеца
наблюдаваме милиционерски патардии. Това е резултат от липсата на лустрация.
37
2
 
9
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 8 месеца
донорите ви заминават един след друг.....
36
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Отново се потвърждава старата максима .НИКОЙ НЕ Е ПО ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА И НИКОЙ НЕ Е ПО СИЛЕН ОТ КУРШУМА !!!!
35
0
 
15
 
! Отговори
Доволен съм преди 8 месеца
И за пореден път се доказва че всеки си плаща сметката рано или късно, сори, карма се нарича
34
10
 
14
 
! Отговори
Радвайте му се преди 8 месеца
Бойко Методиев Борисов ги поръчва тези убийства години наред, крайно отмъстителна *** се оказа!
33
2
 
26
 
! Отговори
Свалете Знамената преди 8 месеца
България потъна в скръб. Вчера загубихме един от най-големите си мафиоти. На кого ни оставя - не е ясно.
32
0
 
18
 
! Отговори
Ей не знам преди 8 месеца
Аз от полицията не очаквам да разкрие нещо. Но очаквам коментара на г-н Борисов и също така искам да видя кой ще отиде на погребението на г-н Алексей Петров. От там ще лъснат доста истини.
31
0
 
15
 
! Отговори
Борба за ПАРКОМЯСТО преди 8 месеца
Проверихте ли версията дали академик Денков не го е ликвидирал от завист заради многото академични титли и дипломи на доцент Петров? Може да говорим за преразпределение на дипломи.
30
2
 
10
 
! Отговори
Сабрутев не смърка преди 8 месеца
Алексей Петров винаги е летял ниско. Цял живот е бил в сенките. Но в момента в който направи сглобката и си помисли, че може да изправи глава и да стане нормален човек, беше последната му грешка. Защото тези над него не търпят надигнати главици. Само преклонени.
29
1
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК преди 8 месеца
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК В СВЕТА ДО ВАРНА Е ПИРАМИДА.