Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство

От партията на Костадинов призоваха за спокойно разрешаване на спора
19 авг 2023 15:00, Анисия Иванова
183
Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство
Снимка: БГНЕС

В четвъртък вечер станахме свидетели на безпрецедентна провокация, като държа да отбележа, че това не е първата, а е може би четвърти или пети такъв случай. Първите бяха не в толкова голям мащаб и не толкова опасни. Група от около 30 млади мъже дойдоха и нападнаха хората, които са тук да пазят Паметника на съветската армия.

Това заяви кандидатът на „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов.

„Тук има жени, майки, дори в момента има бебе с бебешка количка. Срещу тях очевидно са изпратени провокатори, говорим за хора, които са дошли тук подготвени, с ясната цел да направят тази провокация и да предизвикат реакция от наша страна“, каза Николов и допълни, че не слагат под общ знаменател всички фенове на ПФК „Левски“.

Според него те могат да бъдат наречени и организирана престъпна група, а хвърлянето на димки и факли към палатките може да бъде разглеждано и като опит за убийство. Той твърди и че политическо лице е отишло в районното управление, където са били задържани четирима от привържениците на „Левски“, и им е осигурило адвокатска защита, съобщи БГНЕС..

Димитър Георгиев обясни, че е сред пострадалите. „Бяхме тук 6 човека – две жени и четирима мъже, когато откъм горичката видях група, добре организирана, облечени в тъмни дрехи, с маски, някои носеха и качулки, прикрити лица, боксове, други твърди предмети, факли, димки, нападнаха Паметника на съветската армия и групата, които стояхме горе“, разказа той и добави, че е бил ударен с юмручен удар в лицето.

От "Възраждане" призоваха и за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия.  "Нека не допускаме насилието да бъде инструментът, с който този въпрос да бъде решен", апелираха от партията на брифинг  пред паметника.

Николов коментира пред журналисти, че трябва да има дебат относно демонтажа на паметника и това е начинът за решаването на въпроса, а не чрез изпращане на провокатори. Призоваваме за спокойно разрешаване на въпросния спор, той е силно обществено значим, отбеляза той.

"Това е паметник, който съхранява историческата памет на България. Този монумент не представлява политиката на Съветския съюз, не представлява сегашната геополитическа ситуация, не е символ на политиката на Русия, а символ на хора, които са дали живота си срещу една идеология – фашизмът" посочи Николов..

"Той съобщи, че вчера от "Възраждане" са поискали среща с вътрешния министър. Отидохме в МВР, бяхме приети, проведохме разговори, за да сведем до минимум опасността при евентуални бъдещи подобни ситуации. Имаме уверението както на министъра, така и на директора на СДВР, че полицейското присъствие в района на паметника ще бъде засилено, особено през тъмните часове на денонощието", коментира Николов.

Той заяви, че палатките пред монумента ще останат, тъй като това е израз на гражданска позиция. Без значение кой каква позиция защитава, имаме право на сигурност в София, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
16
 
! Отговори
дедо ви преди 8 месеца
ква майка с дете нощно време бе ? две баби и един изпаднал от влака , пазачи на палатките и 5 празни палатки :) кой са опитвали да убият . на записа се чува - не палатките , не палатките . не се чува не горете жената . тия от възраждане съвсем изтрещяха !
140
5
 
1
 
! Отговори
КрушкоИстина ЦЯЛАТА преди 8 месеца
След битката на Каталунското поле оловно-вода вечноидиот град Рома пак се проявил осмиващ огнен ритуал на Атила......и германците на Атила плюс германците на АЕЦИЙ решили че подигравката е към целият ГЕРМАНСКИ етнос..........Над 10 дни повтарям над 10 дни германците обикаляли около Каталунското поле да търсят дръвчета,клонки да си СВЕТЯТ плюс обичая им Валпургиеви нощи........... Юстиниан Велики назначил Огнената си съпруга за ОСВЕТЛЕНИЕТО на Каталунското поле и Тръгнал.........?Аладин ЛАМПА?
139
6
 
3
 
! Отговори
Доказано е преди 8 месеца
Турският циганоид от блок 84 в град Пловдив Христо Стоичков когато има действаща осъдителна ефективна присъда от Български НАРОДЕН СЪД тогава говорете Потурчен бивш български етнос!88 е числото на Исляма и на салаДИН изнасилил Западна Европа за Края на 88 години Рицарска власт над Йерусалим....КРАЛ КАЛОЯН избивал пловдивчани заради БългароГръцка СВАТБА още по време на САМУИЛ и ВАСИЛИЙ а Пловдив му казвали ПАЛАДИН от арабин АЛАДИН до Файър Уомен ОСВЕТЛЕНИЕ каталун поле ТЕОДОРА на Юстиниан Велики
138
9
 
20
 
! Отговори
Само ЦСКА преди 8 месеца
Алоуууу?!?!!?! "Националисти" защитават паметник на окупаторска армия, която изнасилва и ограби в продължение на 3 години???? Малко им е тва на тия копейки крепостни!
137
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Копейкин си лъже феновете с някаква утопична гражданска война и преврат. Целта му е само бройки рлекторат заради власт и пари, но червените рашундерски костни мозъчета приемат желаното за възможно. Апропо, Нигер не е член на НАТО като нас. Само напомням.
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подзаглавие "От партията на Копейкин призоваха за спокойно решаване на спора". Ами той спорът е решен и вие сте хората които сега правят циркове. В България се проведоха избори. Който е искал е имал възможност да гласува. 80% от гласпоподавателите подкрепиха партиите които са за демонтаж на паметника. Къде виждате спор? Има си решения на демократично избраните институции, а копейкин и БКП създават циркове и безредици.
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До СПАС Човече, смени си дилъра. Халюцинираш. Къв народен съд, кви пет лева. Тук е правова държава, не разпасан Копейкинистан. Дръж се малко, бре! Никой няма да допусне анархия. Нали не искаш НАТО да влиза тук? Тогава не си и помисляй за превратаджийство. Путин няма да пуска ядрени оръжия заради тебе. Ти си никой. Налягай си парцалите и се учи да мислиш демократично, не мракобесно. Но май си безнадежден случай.
134
9
 
16
 
! Отговори
Само ЦСКА преди 8 месеца
Браво на феновете на Левски. Жалко че копейката и сестра Галева не са били там да отнесат по нЕкой шут
133
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 44 Гладна копейка гражданска война сънува. Май все забравяш, че сме в ЕС. Най-много да бъдете заличени като граждани на България и да бъдете депортирани към вашия подкокоросник. С тези празни приказки ли се самонадъхваш? Или Рундьо така ви е заръчал. Умре неговата. Рундьо е бъзикня ханъм. Изживява се като Путин. По света му се смеят. Няма да посмее, щото ще дойдат танковете. Съюзническите, не руските. Пробвай, ако искаш.
132
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой няма да си цапа ръцете с някакви пробити копейки!1
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нема палатки, нема проблеми! нема паметник, още по-спокойно!
130
16
 
5
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
ЗА МЕН Е ЯСНО, ЧЕ НАРОДНИЯТ СЪД ЩЕ РАЗДАДЕ СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ, НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ЗУЛУМИ И ПРОСТОТИИ?!!! МАЛКО ЛИ НИ Е, ЧЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ ЗА 33 ГОДИНИ?!!!!
129
4
 
2
 
! Отговори
От СТРАХ туркофилия преди 8 месеца
Мюсюлманина Настрадин Ходжа е робовладелецът а турското тайно заптие то ест турското тайно ченге от 29 май е турският роб Хитър Петър .....Тоталитарна кърваво геноцидна ченгеджийска е Османската империя още от 29 май 1453.......Турският Султан 1821 пречуква турското ченге Вселенски Патриарх в Истанбул...През 1877 се разбрало и че българския Екзарх Стефан е турско ченге като другите ни турски Заптие-Екзарх....Турските ВАСАЛИ Стамболов и З.Стоянов гледали Заптие-Цирк туркие помощ срещу Сърбия
128
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искали да ги убиват)))) Кой ще иска да лежи заради някакви гни.ди! Смех! Целта е била да напълнят памперса и да внимават кого какво лъжат. Поплювковци жалки. Кому е нужно да отнема нищожния ви животец. Не си струва патроните. Виж, ако на вас раздадат калашници, ще трепете наред неудобните. Сами го казвате в речите си.
127
4
 
10
 
! Отговори
гъзрожденци преди 8 месеца
*** с лед официални лица беше ок, а две димки по палатки не са ок?
126
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напълнили са г.а.щ.и.т.е възрожденците, от което паметникът е замирисал на сельодка, квас и развален хайвер.
125
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аха! Те като бият хора - нищо. Пуснали им две димки и тези рашистки "национални герои" ореваха орталъка. Да се смееш ли да плачеш ли. Ако бях на мястото на копейките щях да си мълча, за да не се излагам и да ставам за мезе. Вече им измислиха готини вицове по повод техния героизъм на бойното поле.
124
8
 
14
 
! Отговори
хаха преди 8 месеца
Смешници !
123
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се благодарят копейките, че министърът е възпитан човек, демократ, не анархо-фашист като тях, та не им е хвърлил по един бой за нарушаване на обществения ред и хигиената на София с тия палатки.
122
6
 
17
 
! Отговори
демонтаж преди 8 месеца
Копейката да внимава този четвъртък има друг мач.повече от 100 души ще се съберат от Фейсбука за демонтаж