В кадър: Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с МВР министъра Калин Стоянов
Обновена: 22 авг 2023 20:01 | 22 авг 2023 20:01, Йоана Цонева
377

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събитие под наслов "Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка" организира днес от 18 часа Светлозар Раянов - човекът, който пръв строши надписа пред монумента на окупатора заради фалшивото твърдение, че съветската армия е освободила България.

На 23-и февруари т. г. той счупи с чук надписа "На съветската армия освободителка от признателния български народ". По-късно от БСП-София възстановиха плочата, възхваляваща окупаторите от СССР, но фенове на футболен клуб "Левски" преди седмица отново я строшиха.

Светлозар Раянов е научен работник в областта на екологията, д-р на науките от Техническия университет в Дрезден.

В анонса за събитието тази вечер той уточнява, че чуковете са само за общата снимка, че не трябва да бъдат използвани и че участниците в акцията по никакъв начин не трябва да влизат в контакт с хората от палатковия лагер, който брани ПСА.

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по повод информациите, че в четвъртък се  "подготвят нови провокации и нападение над палатковия лагер и паметника на съветската армия".

Лидерът на БСП - София Иван Таков отбеляза, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и политическите формации са получили търсените гаранции за опазване на реда. Той припомни, че паметникът неведнъж е ставал обект на героизирана вандалщина и изрази надежда, че подобни събития няма да се повторят.

Мая Манолова призова за сваляне на напрежението и посочи като виновни градските управленци. А подстрекателството към вандализъм идва именно от градската десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тва нещо трябва да го преместят и да направят един хубав музей на социалистическото изкуство.По този начин хем ще се прояви уважение към определено част от българската история и същевременно ще се покаже че това вече е минало. Може би някъде до София трябва да се направи да се построи там и чинията в Бузлуджа и паметникът 1300 години България и други такива.Да има алеи,осветление пейки дори кафене,може би светлинно шоу .Хората ще си водят там децата за да си прекарат добре.Това сега е варварщина
292
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Групова снимка на клошарите, интересна инициатива
291
4
 
10
 
! Отговори
Жълтопа.. преди 8 месеца
Когато чужда армия се разположи на твоя територия и извършва военни учения без съгласуването с местните власти и малтретира цивилно население окупация ли се нарича?
290
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мочове сте вие.
289
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Диктатура на клошариата, охраняван от МВР.
288
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Козяк много стиснати станали. Само за 10 човека ли намериха парички? ХААА ЗА 4 ПАЛАТКИ И ТОЛКОВА СТИГАТ ХАХХАХАХ
287
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На този "паметник", както и на онова нещо в Пловдив, както и на останалите "неща" им е изпята песента, колкото и някои без дар ници да ви ят.
286
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Козяк много стиснати станали. Само за 10 човека ли намериха парички? И тая фалшива медия веднага да отрази болните перформънси на групата квартални пияндета и безделници с чукове.
285
15
 
8
 
! Отговори
2007 преди 8 месеца
Не само за снимка, а нека тия чукове влязат в употреба!Когато властите ги е страх, народа трябва да унищожи тоя позор!!!
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От зад на снимката се виждат някакви с немска овчарка които изглежда пазят паметника
283
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На снимките виждам хора, които никога през жалки си живот не са държали чук или къртач. На които са им дали 5 сребърника за въпросната демонстрация. Хора безделници, без работа, щом са на това място, а не да се трудят да си изхранват семейството. 50г. на никого не пречеше този паметник, сега сън не могат да спят "уж" заради него. Тази Америка ще ви излезе солена накрая продажници такива
282
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какви са ония фашизоиди с кучето пред паметника? Това ли са "защитниците" на "паметника"
281
22
 
19
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Така или иначе този позорен паметник ще бъде махнат, колкото и да скимтят такива жалки проскубани кокошки като Мая Манолова!
280
17
 
9
 
! Отговори
После и Альоша преди 8 месеца
И руски паметникИ ШипкаАйдеее, 150 години руСССия стигат!
279
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Групичка инфантили решили да получат своите 5 минути слава.
278
19
 
23
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Където стъпи руски ботуш,трева не никне. До Анонимен 306. Вие сте шепа хора. Не сте повече от нас,вие ползващи предимствата на вашата ,,Народна власт,,. Вие заграбили фабриките след инсценираната от вашата ДС ,,демократична промяна,, от 10 ноември 1989 година. И повечето от нас наивно повярвахме,че има промяна. Но промяната започна чак сега,с това правителство. Тази война показа истината,която беше скрита и се видя кой е с агресора(Русия),кой с жертвата(Украйна).
277
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заради шепа хора ще изхарчат милиони, които можеха да отидат за ремонт на тротоари.
276
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може и на Ванче Михайлов.
275
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На постамента ще се сложи скулпура на хан Аспарух.
274
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 293 Защо да се взривява, бе? На постамента ще се сложи скулпура на хан Аспарух. Лошо ли е?