В кадър: Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с МВР министъра Калин Стоянов
Обновена: 22 авг 2023 20:01 | 22 авг 2023 20:01, Йоана Цонева
377

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събитие под наслов "Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка" организира днес от 18 часа Светлозар Раянов - човекът, който пръв строши надписа пред монумента на окупатора заради фалшивото твърдение, че съветската армия е освободила България.

На 23-и февруари т. г. той счупи с чук надписа "На съветската армия освободителка от признателния български народ". По-късно от БСП-София възстановиха плочата, възхваляваща окупаторите от СССР, но фенове на футболен клуб "Левски" преди седмица отново я строшиха.

Светлозар Раянов е научен работник в областта на екологията, д-р на науките от Техническия университет в Дрезден.

В анонса за събитието тази вечер той уточнява, че чуковете са само за общата снимка, че не трябва да бъдат използвани и че участниците в акцията по никакъв начин не трябва да влизат в контакт с хората от палатковия лагер, който брани ПСА.

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по повод информациите, че в четвъртък се  "подготвят нови провокации и нападение над палатковия лагер и паметника на съветската армия".

Лидерът на БСП - София Иван Таков отбеляза, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и политическите формации са получили търсените гаранции за опазване на реда. Той припомни, че паметникът неведнъж е ставал обект на героизирана вандалщина и изрази надежда, че подобни събития няма да се повторят.

Мая Манолова призова за сваляне на напрежението и посочи като виновни градските управленци. А подстрекателството към вандализъм идва именно от градската десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама как така бе, г-н Раянов? Освободили са предците ти от тяхната частна собственост. Как така не разбираш, че наистина са провеждали освободителни мероприяия? В условия, при които всеки десети присъстващ на територията на България по онова време е бил въоръжен руски военен, разни недоучени хора са провеждали национализация. Какво освобождаване от собственост се е вихрило! Как да не ги тачиш като освободители?
272
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези с чуковете са идентични с червените шумкари през 44-45. Разрушават историята, в името на комунистическите/евроатлантическите ценности. Различни времена, еднакви лумпeни. Ако бяха родени преди сто години, щяха да бъдат партийни секретари и комсомолски ръководители.
271
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак да попитам за паметникът. На него има войник от Трети Украински фронт и българско семейство, които празнуват победата над Хитлер. Та проблема с паметника какъв е ? Украинският войник, българското семейство или победата над Хитлер?Този паметник не може да бъде преместен. Може статуята на върха да бъде отрязана и да бъде завряна незнайно къде (като петолъчката от ПД) а всичко остало да бъде взривявано 4 дена (като мавзолея на мумията).
270
10
 
6
 
! Отговори
дада преди 8 месеца
До Срам - това първо не е паметник , второ си глупав на куче
269
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а какво стана с контранастъплението?
268
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гордея се, не сме толкова заспали като народ, значи! ,:)
267
11
 
16
 
! Отговори
крундел преди 8 месеца
ама още ли не са съборили този фетиш на окупатора и на консуматорите на биоотходи, които му се кланят редовно...
266
11
 
9
 
! Отговори
Пет жълтопаветника преди 8 месеца
от София на са цяла България - а това е държавна собственост с неправомерно променен статут, за което вече са заведени искове
265
11
 
10
 
! Отговори
Другите питахте ли преди 8 месеца
Тези мърляви електорални единици на някаква мижава партия с какво са заслужили вниманието? ПСА е строен с дарения на целия бг народ и някаква долнопробна клика няма никакво право да го руши.
264
2
 
6
 
! Отговори
456777 преди 8 месеца
Ако нямаха уверението че са защитени от 47788656 правозащитни организации така ли щяха да се държат тия нещастници, ние сме в робство и дори полицията е с вързани ръце. Дано да има воля да се зачисти тая кафява мръсотия.
263
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
националните предатели ако им дадат някоя пара и на Левски на паметника ще посегнат
262
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
съвременния еуропитек-кравофил му дай да руши за да се натегне на западните началници току виж му подхвърлили някой пробит долар
261
5
 
17
 
! Отговори
Срам преди 8 месеца
Вместо да рушат с тези чукове да отидат и построят нещо! Сигурен съм, че много от тези "чукови герои" живеят в жилища създадени от хора уважаващи загиналите в боевете срещу фашизма.
260
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 277 Я кажи нещо за деградиралите руснаци които унищожиха десетки паметници където пише,че са царували български владетели по техните земи
259
4
 
10
 
! Отговори
754577 преди 8 месеца
Дано българската полиция да си свърши работата, макар че тия са над закона, борци за свободна любов друсане и събаряне на паметници
258
6
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 8 месеца
Българска му работа, дай ни само да рушим.
257
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Деградацията на немитите евроатлантици стигна логическата си развръзка и те се првърнаха в чукчи.
256
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе, нали уж защитниците на ПСА бяха дърти *** пенЦии, пък тия на снимките и те такива? Обърках се вече, време да излезе горския и да ги разгони тия, разиграли се на партизани и стражари на дърти години. Айде при внучетата! Паметници не се строят за да се събарят, а за памет!
255
1
 
1
 
! Отговори
466735667 преди 8 месеца
*** техните слуги тука даже смелост да умрат нямат като урките, така че ще бъде пародия на пародията.
254
5
 
7
 
! Отговори
4677755 преди 8 месеца
Също като Майдана в Украйна, ние знаем какви хубави неща ни чакат след това. Демонтаж на паметници, демонтаж на държавата, защото господарите си тръгват и искат да потопят всичко в хаос заедно с нефелните им слуги.