Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер

"Левицата" пусна нова жалба в съда
25 авг 2023 20:10, Стела Стоянова
75
Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер
Снимка БГНЕС

Протестът на гражданите в защита на Паметника на Съветската армия продължава, въпреки че хората бяха изведени от палатковия лагер пред монумента от полицията.

Малко след 15.00 часа полицията започна да извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия в София. По-рано през деня около монумента бяха издигнати метални заграждения.
От обединение "Левицата" обявиха, че няма да преместят лагера си в защита на паметника.

От "Левицата" пуснаха и нова жалба до административния съд на София заради заповедта на областния управител на София Вяра Тодева за извеждането на хората от палатковия лагер днес следобед.

Още по темата

Един от изведените от палатковия лагер кава пред БНР, че вече няма достъп до лагера и че в палатките са останали лични вещи на протестиращите:

"Щели да правят проверки сапьорски, за бомби. Ние ако сме искали да взривяваме каквото и да било, сякаш щяхме да чакаме да го заградят. Ние стоим на паметника не за да го взривяваме, а за да го пазим. Те искат да взривят паметника. Хората крещят: "Не съм нарушител, пусни ме". По този начин палатковият лагер остава "зазидан" вътре. Ако това се правеше за безопасността на хората, нямаше да ги извеждат по този начин, с полиция. Това се прави заради опита на областната управа, която си е навила на пръста, че ще събори паметника, да изгони хората, да си изгради скелето и да започне с демонтажа на паметника, абсолютно против волята на хората".

Около Паметника има засилено полицейско присъствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези " демократични " *** Прекаляват! Този паметник от историята ни,не е построен,днес да бъде " обграден" от някаква " ограда"! Българина продължава да " спи"! Подмяната на историята ни вече е Факт! Щом са впрегнали И " кметицата на ГЕРБ"! Нас обикновенните българи " Северно Атлантици" Нямат шанс да ни направят!-:)) Схващате ли?-:)
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не съм нарушител! Пусни мее е е!
15
12
 
4
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
ПСА е най големият проблем на България в момента... Нищо, че цените на горивата почнаха да летят пак с космически скорости, а скоро и на всичко останало... ===)))
14
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така ще бъде вече. Идва фашистки режим и в името на войната в Украйна ще ни бият, съдят, заплашват и ограничават по напълно законен начин, приет от фашистките десни партии във властта. Путин и Русия ще бъдат използвани за въвеждане на дясна фашистка диктатура на властта. Диктатурата ще бъде узаконена в законите и конституцията, както е било преди 100 години.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз! (12) Ходих там покрай Нощта на музеите и не ме е срам да си призная. Исках да видя какво са направили. Този музей е пълна смешка като сбирка и като площ, но щели да местят паметника, който е огромен, там. Дивотии!
12
4
 
10
 
! Отговори
Някой луд ходил ли е преди 8 месеца
в музея на соц изкуството. Да си признае!
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как пък никой не се сети, че като бутнат паметника, ще има една щастливо разчистена градинка, която някой след след време ще си застрои. Без друго преди години имаше такива велики идеи, че тя не трябвала и отсреща имало цял парк. Паметникът може да е всякакъв, но е прекалено голям и затова добре "пази" градинката. А Музея на социалистическото изкуство, в който повечето коментиращи едва ли са ходили, има двор колкото два хола. Какво местене там, какви пет лева. Дрънкане и замазване на очите.
10
17
 
2
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Тия май забравят, що каза Путин на западняляците... границите на натуфците се връщат на позиция от 97 година... И рано или късно, ще стане... ===)))
9
11
 
6
 
! Отговори
Съборете и преди 8 месеца
Народното събрание,Партийния дом,Сметната палата,НДК,стадионите,кината и театрите, а после и всичко останало! Изпълнете мечтата на Чърчил да се изравни София със земята и на мястото и да се засадят картофи! Така е демократично и евроатлантическо!
8
7
 
15
 
! Отговори
3.3.1918 преди 8 месеца
До ПрограмистВреме е *** и антибългарска партия ''възраждане'' да бъде заличена и забранена.
7
16
 
7
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Нека рушат... Скоро, ще им се наложи го строят отново... Но тоз път под охрана и по дочени дрехи с кепета... ===)))
6
9
 
20
 
! Отговори
Събаряйте го вече преди 8 месеца
На Мая галевска дъщеря й учи в Амстердам. Ходех по работа и редовно летях с нея. В Москва едва ли е ходила. Не дъщеря й, самата Мая. Иначе този цирк е заради местните избори и от мераците на Мая да не изпада от дневния ред. Все пак, вече нито е омбудсман, нито фактор в политиката. Къде ще чуем за нея, ако не крещи нещо на паметника?
5
12
 
16
 
! Отговори
да идват преди 8 месеца
багери да изнасят тая смрад
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като плъзне жълтеница откъм паметника, Мая срещу здравния министър ли ще пише жалби.
3
6
 
16
 
! Отговори
Половинчата работа преди 8 месеца
Така както ги изкарахте можеше директно да ги натоварите на влаковете и посока Маскве. Вие сте ги пуснали на свобода, сега наново требе да ги ловиме за Голямата Екскурзия. Ама може ли такова нещо!
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Извели са ги защото са започнали да се вмирисват и общината е взела мерки против разпространението на зараза от чума.
1
24
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 8 месеца
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!