Денков очаква лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ следващата седмица

Алексей Петров не е участвал в създаването на кабинета, категоричен е той
2 сеп 2023 19:15, Анисия Иванова
191
Денков очаква лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ следващата седмица
Снимка: МС

Антикорупционното законодателство е една от най-важните теми. Последната информация, която имам е, че в Народното събрание има съгласие как да изглежда в краен вид антикорупционният закон, така че очаквам в следващите няколко дни той да бъде приет на второ четене и така да изпълним една от най-важните задачи за тази година. Това заяви при посещението си в Китен министър-председателят акад. Николай Денков.

Тази вечер той ще се включи в официалната церемония за закриването на 21-ото издание на Националните летни студентски игри "Летен университет". Денков допълни, че именно антикорупционният закон е една от спойките на управлението.

Още по темата

Той допълни, че очаква да има лидерска среща между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС през следващата седмица. На въпрос името на Алексей Петров фигурирало ли в разговорите за съставянето на правителството, министър-председателят отговори отрицателно.

Името на Алексей Петров не съм го чувал изобщо по време на дискусиите за правителството. Задайте тези въпроси към хората, които споменават това име, каза акад. Денков.  Премиерът добави, че т Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството.

Знам как съм избирал министрите, знам как сме обсъждали кандидатурите им. Алексей Петров никога не е присъствал, не е участвал в дискусия, не е предлагал имена. Той не е имал отношение към това правителство. Да, може да е имал някакво отношение да се срещне с някого, но това не е съставяне на правителство, допълни премиерът и посочи, че към този момент не е разговарял с Кирил Петков по темата.

На въпрос какво, според него, е имал предвид лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, посочвайки днес, че Алексей Петров е помогнал с логистика за съставянето на правителството, министър-председателят отговори: „Нямам представа.“ (С. Димитров, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 7 месеца
Кое пречи на пластик фантастик ппдб да виждат как бОцан им приписва всички екстри от управлението, и е прав - искаха. Управляват. Да не е от пиците
103
1
 
4
 
! Отговори
Joko преди 7 месеца
Този АкаДемик няма грам достойнство . . . ПП, Дй Бъ и прочее го подхвърлят като п***арцал , а той си въобразява , че от него нещо звиси . . . Жалка картинка ! Подобие на Плювнелиев ....
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За този ли някой казваше в един запис - ще го направим фигурант
101
3
 
1
 
! Отговори
СС преди 7 месеца
Всички, без евроатлантическо мислене, в мините, да си копат въглищата, които толкова много обичат. Америка ще разчисти тези Авгиеви обори тука. Останалите, ще живеем добре.
100
2
 
3
 
! Отговори
ККК48 преди 7 месеца
Най добрият премиер в новата историята на България. Денка, с теб сме, кучетата да си лаят, вързани са.
99
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
За какви лидери мрънкаш , бе , Молец ? Та ти и тия мизирабъли около теб сте пълна скръб ! Лидери сте на *** и престъпниците ! Остана ни само надеждата Господ да погледне към България , иначе потъвамв стремглаво в блатото !
98
2
 
11
 
! Отговори
0000000000 преди 7 месеца
Тоя с първото име Академик оправи образованието, сега ще оправи и България. марионетка, както и Кирчо и Асен. Срам за България и народа ни.
97
3
 
12
 
! Отговори
Вълканов преди 7 месеца
Няколко пъти слушам Дянков по телевизиятаи разбрах, че е мижитурка , поставена от ръковдството на ПП. Язък на образованието му. Едни по-прости от него хора гокомандорят.
96
1
 
11
 
! Отговори
Владо преди 7 месеца
Главите на двата мафиотски клана ще се срещат да си разпределят пазара.
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов днес каза, че Тагарев трябвало да подаде оставка. Ще го каже ли и на лидерската среща? При Букмейкърите вече залагат, че кабинета Денков ще падне с гръм и трясък.
94
1
 
7
 
! Отговори
Грях преди 7 месеца
Войната ще свършва, украинците се свършиха. Вече не им трябват. Търсят се и британските танкове.
93
0
 
9
 
! Отговори
Са преди 7 месеца
Какво промениха не разбрахме? Козината на Тиквата.
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бихте ли престанали да пишете научните титли на премиера и министрите от МС? Г-н Денков има научна титла академик, но тя важи за научните институти и ръководството на БАН. В МС няма нужда от академици,включително такива по физикохимия.Мин.Тагарев има научно звание професор, но то е получено за системи и поддръжка на руски самолети от 70-80-те години на миналия век.Тагарев е министър на МО, а там самолети МИГ, СУ са по на 30 и повече години.
91
1
 
12
 
! Отговори
Мутра преди 7 месеца
Киро и Асен на работно посещение в САЩ, май пак ги уволняват. А срама ще изтрият, като се оправдават с Митрофанова. Скоро и Гаргамел и Тиквата ще ходят да поработят.
90
2
 
9
 
! Отговори
До 92: преди 7 месеца
Ти си болен, тиквата не е човек,а напаст божия "чумава" напаст, тумор на обществото.
89
2
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 7 месеца
Анатема! Как може да се молиш за божие наказание за цял един народ?
88
3
 
14
 
! Отговори
Клоуни преди 7 месеца
Украйна има Зеленски ние Денков. Мега клоуни, готови да затрият сънародниците си и държавите, защото се мислят за Месии, а те са изтревалки.
87
1
 
9
 
! Отговори
до 85 преди 7 месеца
Божкееее! Прах за пране ли носеше Кирчо в 20кг. куфар? А как само ни метнаха, че заминал за Милано. За това ли Борисов сутринта каза, че Петков заминал за Щатите? Явно знае всичко.
86
2
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 месеца
Оставка, Бочко толкова ли са го натиснали от Посолството, че е готов да прецака България с тия гл.упа.ци ПП-Дб? #СГЛОБКА-КРАВАРСКА
85
2
 
10
 
! Отговори
до 79 преди 7 месеца
Борисов се усети когато Киро и Асен домъкнаха Васил Божков, за да пречи на Борисов. Киро заминал за САЩ да пере Черепа от списъка Магнитски, за да закопат набързо Борисов. Да видим обаче кой кого ще закопае.