Предсрочни избори не се очертавали, опасността за кабинета - отвътре

Радев бил фиксиран в идеята да има още едно служебно правителство
87
Предсрочни избори не се очертавали, опасността за кабинета - отвътре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. Не виждам нещо по-различно от успокояване".

С тази констатация започна коментара си за новия политически сезон политологът и университетски преподавател доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат от ДСБ.

Според него това личи и от встъпителните речи на лидерите на парламентарните партии и от дневния ред на Народното събрание, защото в него не се включват неща, с оглед на избори.

"Имаме и неизбежните местни изори, които ще окажат много сериозно влияние на отношенията между партиите поне по време на кампанията и между двата тура, където ще ги има", посочи той.

По думите на доц. Малинов най-важното е да има редовен бюджет за 2024 г., приет с качествен дебат, който да не бъде предизборен, и държавата да влезе в нормализация след спиралата от служебни кабинети и конфронтация.

"Коалицията ПП-ДБ е тежко подценена в местната власт, поради това че не съществуваше на предишните местни избори. На национално ниво съотношението с ГЕРБ е почти изравнено, с превес на ГЕРБ. В местната власт съотношението е 10:1 в полза на ГЕРБ и то ще се промени. Това ще предизвика напрежения много по-тежки от сегашните. ГЕРБ ще започне да отстъпва от своята властова база, а това е местната власт. Истинската опасност за правителството е отвътре, с оглед на смяната на баланса в местната власт", коментира той.

Доц. Малинов подчерта, че парламентарната опозиция е оглавена от президента Румен Радев, който, според него, се държи като партиен лидер, и те нямат потенциал да нанесат сериозни щети на мнозинството и на правителството. 

"Радев е фиксиран в идеята да има още едно служебно правителство, с което да покаже на всички на какво е способен, а и да накаже онези политици, които се появиха благодарение на неговите служебни кабинети, за тяхното непокорство и нелоялност", смята той.

"Никога не сме имали всекидневно атакуващ, с повод и без повод, президент, какъвто е Радев", отсече Малинов.
Политологът изтъкна, че поведението на президента не дава повод за импийчмънт, а управляващите трябва "да го търпят и да се нагласят към този президент", като препоръча да го приемат като "почетен председател на "Възраждане".

В предаването "Неделя 150" политологът определи като "интригантски изказвания" твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел".

"Това не може да се анализира в дълбочина. Това, че Борисов не харесва ПП е факт. Няма какво повече да кажем", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: избориМалиноврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СВИРЕТЕ СИ ЧАСОВНИЦИТЕ! САЩ СКОРО ЯВНО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ПОЛИТИКАТА СИ СПРЯМО РУСИЯ. БАЙДЪН ЩЕ Е АУТ. ЗАЛЕНСКИ СЪЩО. ТРОЯНСКИЯТ КОН НА САЩ П Р О С Т О ТО КИРЕ /БАЩА МУ/, АСЕНЧО, ЛОРЕРЧО, ДУЛЦИНЕЯТА НА КИРЕТО СКОРО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ОТ ХОРИЗОНТА. КИРЕТО МОЖЕ ДА ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА АЛЕКСЕЙЧО. ТАКА Е, КАТО СИ ПРЕДАТЕЛ, ТОВА ТЕ ОЧАКВА. НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ, А ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ ИЗПОЛЗВАЛИ ГИ ОЧИСТВАТ, ЗА ДА ЗАЛИЧАТ СЛЕДИ
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
малиии има да се краде много *** да ги занесете с чувалите в парка на мъртавците
77
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Подозирам, че в САЩ Киро ще обещава да платим още някой и друг милиард долари я за самолети, я за бронетехника. Какво да се прави - п'родажникът си остава п'родажник. А на ниското магаре всеки се качва.
76
0
 
1
 
! Отговори
А Кирил Петков в САЩ преди 8 месеца
Кирил Петков е отишъл в САЩ, а по нашите медии нито дума за това. Ако в нормална държава лидер на управляваща партия (и то преди избори) отиде на посещение в друга държава, за това най-малкото ще съобщят. И за какво ще говорят и с кого. Не случайно сме слезли на 80-то място по свобода на медиите.
75
2
 
0
 
! Отговори
ККК48 преди 8 месеца
Денков и Габриел са най доброто за България. Калта да си мълчи, че освен да цапа за друго не става
74
0
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 месеца
Оставка ! Вън некадърници!
73
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 8 месеца
Тази Харманлиика ***-а Габриел ,кой я набута във властта.И тоя послушко Денков-шушомигата който е един му-льо.Това са подставени лица.
72
0
 
4
 
! Отговори
БОКО преди 8 месеца
Хитрият Малинов се преструва, че не знае кой е виновен за всичко. Ясни сме на всички. Това сме: Киро, Асен, тате Петко, Христо, Атанас и аз ...
71
0
 
7
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 8 месеца
Чакаме да наредят жълтите павета и идваме да ги хвърляме по тлъстите български дупетати !
70
0
 
6
 
! Отговори
Избирател български преди 8 месеца
Нищо подобно ! Избори до дупка , докато не натикаме харвардската мътилка в отходния канал !!! ИЗБОРИ !!!! До дупка !!!!
69
1
 
1
 
! Отговори
ЯЗЕ преди 8 месеца
Сакам на тиа изборе сичките да галсувате з аменье и за киро и Асенчу. Могу са ми блиски! И са убави и утгуфорни ора! И си знаат кфо сакат. И казаа дека ша дават и на менье!
68
1
 
8
 
! Отговори
само да вметна преди 8 месеца
Дано наредят до краят на септември "жълтите павета"! За останалото тепърва Всичко предстои!-:))
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз пък си мисля, че тия двамата на снимката скоро ще са безработни. Новото правителство е провал. Гласувахме за ПП като алтернатива на ГЕРБ, а те ни казаха, че не разбираме и всъщност лошият бил Радев, нищо че той ги назначи. Да управлявали с ГЕРБ било най-доброто за страната. Ами вие за какво сте, ние можехме да изберем ГЕРБ и ако ви нямаше. Каква работа сте свършили откакто сте тук? Назначения и 59-те дни гратис за домашно насилие. Смях.
66
0
 
7
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 8 месеца
Губим изборите. Вързан съм. Парите ми ги няма. Черепа нарочно се върна да ме досъсипе. Има записи. Мъка. Спасявайте се поединично.
65
2
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
На некомпетентното и корумпирано правителство!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Парите са осигурени отвън, но вътре не стигат за всички по много!
63
0
 
10
 
! Отговори
Абе... преди 8 месеца
...ако не опоскате някой банка пак, не виждаме от къде пари да управлявате. Доста непопулярни станахте с всеки нов закон, който прокарвате!
62
0
 
14
 
! Отговори
Радко Пиратки преди 8 месеца
Хахаха, с 3,50 лева литър дизел и три пъти по-скъп ток, предстои интересна зима!
61
3
 
8
 
! Отговори
Али преди 8 месеца
Бойко ще загуби главовете ни ако продължи с ПП ! ! !
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"бивш евродепутат от ДСБ." Ясно