Димитров: Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес

Формулата с ГЕРБ е "единствената възможна математика"
10 сеп 2023 15:20, Нели Христова
40
Димитров: Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес
Снимка: БГНЕС

Сегашната управленска формула трудно взима решения по някои въпроси, но няма по-добър вариант. Това обясни пред БНР Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ.

"Работи се по най-важните въпроси, свързани с приемането на следващия бюджет, Шенген, еврозона и ПВУ. Ако сега не постигнем напредък за влизане в Шенген и еврозоната, има опасност отлагането да продължи. Моментът е доста важен".

Той коментира начините за борба с войната по пътищата.

"Трябва пакет от добре обмислени и балансирани мерки. През последната седмица НС одобри няколко законопроекта на първо четене, включително за използването на камерите на пътя като разширено средство за контрол. По-широкото им използване означава намаляване на корупционните практики".

Димитров посочи, че възможността страната ни да се вмести в бюджетен дефицит от 3% позволява отделянето на средства за важни неща като създаването на програма за превенция на природни бедствия.

"Големите икономики в Европа имат спад, а ние продължаваме да растем. Има изоставане по отношение на плана за ДДС, но това не пречи на бюджета да е в добро състояние"

Създаването на управленска формула с ГЕРБ депутатът определи като "единствената възможна математика".
"Аз се бях уплашил от безвремието, което беше настъпило при служебните кабинети на Радев. Това, което сме имали като критика към правителствата на ГЕРБ, е валидно и в момента. Но реалността е такава".

Ние ще проведем разговори с всички парламентарни групи за конституционните промени, съобщи Димитров.

Никога не съм разговарял с Алексей Петров и не го познавам, заяви той

"Интересно ми е как темата беше въведена в публичното пространство. За някаква хипотетична среща се води голяма полемика, но нямаше кой, освен нас, да защити промените в Кодекса за застраховане. Всички други партии бяха заели позиция, която съвпадаше с тази на Съюза за стопански инициативи и на Алексей Петров. Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес под никаква форма. Огромен успех на сегашното управление е, че тези текстове минаха. Това означава, че ще има повече честна конкуренция в сектора".

Всички ангажименти, поети от ПП-ДБ за мерки срещу корупцията, са валидни, заяви още Димитров.

"Наблюдавайте действията на правителството. Всичко ще бъде в тази посока. Мерките срещу корупцията ще бъдат застъпени във всеки един етап. Няма да има никаква толерантност".

България никога не е имала полза от реализацията на проекта „Турски поток“, коментира той. Депутатът изрази и възмущението си от подписването на договори с „Боташ“ от страна на служебното правителство.

"Никога не са имали право да подписват договори като този. Това е една много лоша практика. Не може служебните правителства да взимат подобни решения, които ще имат последствия за страната много години. Това е абсурдно!"

Решението за общи кандидати на ПП и ДБ на местните избори Димитров определи като добро.

"Това дава възможност за силно представяне. Има място за нова формула и управление. Има редица областни градове, които могат да бъдат управлявани по-добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Малтинчо, преди 7 месеца
ти първо се самоопредели от кой точно пол си и тогава замазвай схемите на интимната ви НЕ-коалиция! Оставка,пр0дажници!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само А.Петров ли е имал застрахователна компания,че влияел по някакъв начин на законодателния процес в НС,че какъв е начина и с какво е повлиял на законотворците за тези близки години специално с този Кодекс на застраховането,а щом е кодекс значи се отнася за много участници в застраховането както всички кодекси в сферите на прилагане за които са писани,приети и обнародвани за приложение заради което съществуват с години,а през тези години сякаш е нямало такъв,че сега Петров им виновен за всичко
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предвид, че Алексей беше най-чист от всички известни и влиятелни хора, значи вярно държавата не иска по-чисти хора да влияят на законодателния процес. Излиза, че този прзвилно го е казал. Мафията си иска само мафията да влияе.
22
0
 
0
 
! Отговори
от белград преди 7 месеца
а такива като черепа позволено ли е да влияят :)
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човека се уплашил , че не може да работи , работиБоже до каде я докарахме
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми значи жабок такъв, трябва и бащицата ти Иван Костов също да е в това число
19
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Стига сте ни занимавали с тези мутри: едната вече няма да се върне и да се прави на доцент, другата се върна и бързо се охрани и ще ставала политик за да лъже бабичките, че с гадната си лотария ще им донесе отново щастие.Третата мутра държи "сглобката", натисната и стисната за слабините от Генерал-губернатора от Хаити. Няма ли някой честен и смел човек ДБ да каже - " баста" тази мъка за България?!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Споко няма да му е лесно да се конкурира с внуците и децата на ДС
17
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Стига сте ни занимавали с тези мутри: едната вече няма да се върне и да се прави на доцент, другата се върна и бързо се охрани и ще ставала политик за да лъже бабиките, ще гадната си лотария ще им донесе щастие.Третата мутра държи сглобката, натисната и стисната за слабините от Генерал-губернатора от Хаити. Няма ли някой честен и смел човек ДБ да каже - " баста" тази мъка за България?!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този сополанко и много други не ги бяхме чували да споменат Алексей приживе. А и той не се договаряше с тях, а с шефовете им. Сега много смели, но тогава не смееха да му кажат името.
15
0
 
0
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 7 месеца
Точно така Марто. Няма да допуснем да се меси в работата ни.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мартинчо, докога ще ти слушаме простотиите?
13
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Като сте борили войната по- пътищата,що не кажете колко километра магистрали построихте, откакто сте в управлението, а Борисов е извън него? Асен Василев измъкна парите за Хемус/щото нямало да краде/, набута ги в излишъка,и после изчезнаха яко-дим! Що не кажете,къде изчезнаха 9 милиарда за девет дена, от първото управление на ПП-тата? Сигурно защото няма корупция и не се краде?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е-сега трудно ще влезете в договорки с Алексей Петров.По-лесно ще ви е с поръчителя му.А иначе не го познавате Алексей.Не познавате Човека.Мн. бързо се отрекохте от него.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие сте в коалиция с един, който е точно като Алексей Петров. Заради тази коалиция се стигна до там, че мутрите от 90-те участваха в направата на правителството под една или друга форма. Това не се беше случвало даже през 90-те,когато те бяха най-силни. Тази наглост никога не е била проявявана.
10
0
 
0
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
Е, още една крими мутра си отиде. Поредният бушон, който се мислеше за велик и недосегаем . Беше започнал да се вживява в образа на Исус Христос, но забрави, че е простосмъртен . Както и многото мутри преди него- братя Илиеви, Зъбчо, Самоковеца, Доктора, и много други.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е само Алексей Петров! Много още има, но са в сянката на политическият мизансцен.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, Алексей Петров вече няма да влияе на законодателния процес.
7
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 7 месеца
Ключовото е теб отдавна да те нямаше,безделнико,абониран за парларето!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда, правовата държава, пардон - имитацията на държава отново. Мозък на кило, *** най-вече.