БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни

Нямало нищо притеснително според Пеевски
Обновена: 26 сеп 2023 12:24 | 26 сеп 2023 12:24, Нели Христова
431
БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни
Снимка: БГНЕС

“Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство. Те имат намерение да дарят ракетите С-300 на Украйна под формата на боеприпаси”, каза депутатът от левицата Атанас Зафиров.

“Първо се подаряват боеприпасите, после става ясно, че комплексите са неизползваеми и следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”, обясни Зафиров. Той коментира, че днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставяне на такива боеприпаси на Украйна.

“Колегите не са се постарали да напишат в мотивите си какво точно ще се предостави, а само че това са боеприпаси с дефекти, но не се казва точно какви”, каза още депутатът. Атанас Зафиров подчерта, че никъде не се казва, че НС може да дарява по този начин въоръжение.

“Наясно ли е премиерът и МС кога ще си подаде оставката Тагарев заради нещата, които върши”, попита Атанас Зафиров. Депутатът от БСП отново поиска оставката на министъра на отбраната.

“Има проект на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от лидерите на парламентарните партии, които формират правителството. Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана", заяви председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт от страна на фирмата производител на Руската федерация, тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от ДБ също коментира, че инициативата за това решение е на НС. "Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което да ни е полезно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние никога не можем да използваме и няма вариант, който да използваме, както и доста патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на МВР", заяви още Ивайло Мирчев.

“Предоставяме допълнителна помощ на Украйна - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо притеснително”, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Проектът за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - ракетите С-300, е подписан от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Относно възможността местните избори да се окажат препятствие в диалога между управляващото мнозинство, Пеевски каза, че не вижда проблем.

“Местните избори и централното управление нямат нищо общо”, смята Делян Пеевски.

Относно проектът за промени в Конституцията депутатът от ДПС подчерта, че на 6-ти декември той ще бъде гледан на първо четене, на 13-ти декември ще има комисия по конституционни въпроси, на 14-ти декември ще бъде второто четене, а на 15-ти декември ще е трето четене.

“Убеден съм, че никой няма да възпре евроатлантическия път на страната”, добави още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
5
 
6
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 8 месеца
Някой беше казал, че в този живот всичко се продава, може би само без децата. Та, ако имаме излишни С 300, ако не може да се ползват, ако са развалени - добре, да ги продават. Аз се учудвам обаче за патроните по натовски стандарт - 5,56х45, които били в излишък на МВР. Значи, МВР-то някога е купувало такива патрони! Странно защо, след като в МВР няма оръжейна система, която да ги ползва! Кой и защо и купувал боеприпаси за МВР, които са ненужни на полицаите?!?!
315
6
 
10
 
! Отговори
взвд преди 8 месеца
парламента одобри с 300 за украйна иде видов ден мам ка ви иде
314
1
 
12
 
! Отговори
баба Стефания преди 8 месеца
Ния . От село ушинци . Събираме средства да изпратим с200 . Не можахме да намерим с 300 в склада на бившето стопанство. Лепило .Това има това можем
313
3
 
12
 
! Отговори
доло Путин доло преди 8 месеца
Как съм се натъгарил , само като чух че ще подпомагаме с дефектни ракети. Как не ги е срам да излагат така евроатлантическата ни строго насоченост. Толкова ли нямаме читави ракети че ще пращаме на братска у крайна дефектни баклуци ? Срам .
312
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА НАТОВСКА АРМИЯ. В ЯМБОЛ
311
2
 
6
 
! Отговори
да ги продадат преди 8 месеца
да я продадат s-300, да я продадат руската църква в София на Украйна, да ги вземe че много искал да ги купи, и сглобката им съдейства в продажбата.
310
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
абе "Лаврентий",абе байно "над педесет",кой ти говори за бесепари и пенсионери бе ?!?!...Толкова ли ви се е просмукал мозъка с мантрите "коомуняяяги","бсп",пенсионери" ,"Путин" и подобни ?!...Тук става въпрос за ОБЕЗОРЪЖАВАНЕТО на страната ни!!...НИКАКВИ "пенсии" и "социалисти" !..-Само най-нагло "ОБЕЗКОСТЯВАНЕ" на държавата !!!...Ако верно си "над 50" би трябвало да знаеш,поне да си чул,каква бешеармията ни преди "Десетото Ноември"...Повтарям:..-СПРЕТЕ С ПРЕТЪПИТЕ МАНТРИ!..Говорим за "ОБЕЗКОСТЯ
309
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредните глупости и офцете вярвате ракетите били дефектни. Никой не подарява дефектни ***, но нали трябва да затворят очите на слепия БГ народ.
308
1
 
19
 
! Отговори
Анонимна преди 8 месеца
Аз ви предупреждавах, че ни туриха едно канадско листо и ще ни оставят по гол ***, понеже от нато ни пазят. Ама аз не си давам прашките.
307
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато фашистите нямат защитата от с-300, ще бъдат много по-тихи и по-малко фашисти. Одобрявам.
306
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НО какъв е този журнализъм, Днес, ало? "Сглобката" ми пишат! Лееелеее .. аххаха
305
2
 
5
 
! Отговори
BG преди 8 месеца
Дамите им и по едно дупи и да се свършва
304
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нека дават софийските фашисти ракети с-300. Те тях пазят, нека сармата да няма какво да го спре. Шопите и неошопите работят срещу себе си, жертват се за Украйна. Останалата част от страната не е защитена със с-300. Нека треперят шопите от Путин. Аз бих дал всички ракети с-300 на Украйна, защото искат шопите и неошопите да нямат защита от Русия.
303
4
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
Корнелия каза , че когато и да му поискат оставката на Магарев ,все ще е късно. Бих добавил ,че този родоотстъпник когато и да последва съдбата на Трактора,все ще е късно.
302
0
 
24
 
! Отговори
Ами ако са дефектни, преди 8 месеца
защо ги даваме?Защото могат да бъдат поправени.Тогава защо не си ги поправим ние,а ги харизваме?Защото политиците ни използват народен ресурс за да се харесат на големия брат и си бетонират участието във властта,от което получават хиперзаплати и всякакви бонуси,екстри и обгрижване.Така и с реакторите за Белене,ние не можем,продаваме ги втора цена на Украйна,а тя въпреки че воюва с Русия може да построи с тях АЕЦ по руска технология.Така е, нашите ни лъжат от сърце,показват ни че сме ***.
301
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тези ли с чук ще ги удрят укрите?Веднъж в КиЕФ така гръмнали като удряли по снарядите ама дали са били по потник или без потник не знам вече хаха.Няма логика да дават дефектни.По-скоро лъжат,за да не се развикат хората.Това пари струва,а ракетите за пейтиът са по 2-3 милиона.
300
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те затова ще падат в Полша, щото са дефектни! Само поляците да не се усетят и да ни го върнат тъпкато, като ни продадът дефектрни (радиоактивни) зеленчуци!
299
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лъжат,че са дефектни.Никой не дава дефектни...взимат ни за канарчета.
298
11
 
6
 
! Отговори
Златка преди 8 месеца
А защо не дарим другарката корнелия на мацква?
297
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да ги дават всичките, то се видя, че за нищо не стават!