БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни

Нямало нищо притеснително според Пеевски
Обновена: 26 сеп 2023 12:24 | 26 сеп 2023 12:24, Нели Христова
431
БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни
Снимка: БГНЕС

“Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство. Те имат намерение да дарят ракетите С-300 на Украйна под формата на боеприпаси”, каза депутатът от левицата Атанас Зафиров.

“Първо се подаряват боеприпасите, после става ясно, че комплексите са неизползваеми и следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”, обясни Зафиров. Той коментира, че днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставяне на такива боеприпаси на Украйна.

“Колегите не са се постарали да напишат в мотивите си какво точно ще се предостави, а само че това са боеприпаси с дефекти, но не се казва точно какви”, каза още депутатът. Атанас Зафиров подчерта, че никъде не се казва, че НС може да дарява по този начин въоръжение.

“Наясно ли е премиерът и МС кога ще си подаде оставката Тагарев заради нещата, които върши”, попита Атанас Зафиров. Депутатът от БСП отново поиска оставката на министъра на отбраната.

“Има проект на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от лидерите на парламентарните партии, които формират правителството. Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана", заяви председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт от страна на фирмата производител на Руската федерация, тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от ДБ също коментира, че инициативата за това решение е на НС. "Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което да ни е полезно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние никога не можем да използваме и няма вариант, който да използваме, както и доста патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на МВР", заяви още Ивайло Мирчев.

“Предоставяме допълнителна помощ на Украйна - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо притеснително”, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Проектът за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - ракетите С-300, е подписан от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Относно възможността местните избори да се окажат препятствие в диалога между управляващото мнозинство, Пеевски каза, че не вижда проблем.

“Местните избори и централното управление нямат нищо общо”, смята Делян Пеевски.

Относно проектът за промени в Конституцията депутатът от ДПС подчерта, че на 6-ти декември той ще бъде гледан на първо четене, на 13-ти декември ще има комисия по конституционни въпроси, на 14-ти декември ще бъде второто четене, а на 15-ти декември ще е трето четене.

“Убеден съм, че никой няма да възпре евроатлантическия път на страната”, добави още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
25
 
! Отговори
хм преди 7 месеца
И като уж са неизправни, защо им ги харизваме? Те какво ще ги правят ако са неизправни? Не вярвам да се самоубиват с тях! Щото кой нормален ще зареди неизправни боеприпаси в изправни установки, при положение, че рискът да се взривят и унищожат самите установки и да избият обслужващите ги войници е огромен. Тея хептен за балъци ни вземат! Все едно да даряваш вкисната храна на детска градина.
275
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да дарим и дефектните политици
274
2
 
3
 
! Отговори
Беновска пипа преди 7 месеца
Ако човек слуша какво говорят от некоалицията, ще остане с впечатление, че България помага на Русия! Нашите управляващи хем искат да участват във войната, хем не смеят да си го признаят.
273
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 292 - направо "умира от страх"! Да не забравиш, че те имат С 400? Направо се нассссрха от страх от недоокомплектованите девизиони въоръжени с 40 годишни С 300 които бранят София! Мани!
272
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
има ли нещо още да не сме дзали
271
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Турция много ги е страх от тези ракети... много са лобирали да се нарежат още и още и още... явно ще ги заменим със сопи...
270
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП и Киро лъжат,те не могат друго.
269
2
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Путин е с любимите ни американски идоли, на които всички подражаваме и обичаме. Пращането на оръжия за Украйна е недопустимо, въпреки, че не плащам данъци и това реално не ме касае, въпросът е принципен.
268
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България до сега беше наведена , от сега нататък е оголена, съблечена, беззащитна благодарение на майко продавците и в парламента.
267
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичките тези изброени ще бъдат наказани от съдбата, кармата не прощава.
266
9
 
7
 
! Отговори
ПУТИН Е РУСКИЯ БОГ преди 7 месеца
ПУТИН Е СВЕЩЕННАТА КРАВА - СРЕЩУ НЕГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ-САМО ТОЙ МОЖЕ ДА УБИВА, СПОРЕД БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.....
265
3
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 7 месеца
За какво са и на Украйна като са дефектни? :) Не че нещо за Путин ама все пак става въпрос и за нашата отбрана. А ако дойдат ***?
264
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До И как - не бе?! Ти вярно ли искаш да стреляш с 40 годишен боеприпас и да разчиташ, че ще "порази" целта а не теб? Баси човек, не е истина! На кой свят живеете бе хора?
263
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нищо де, ще купим "Пейтриът". Какво са за нас 10-20 милиарда долара? И ще ни ги доставят към 2100-ната... ако е още цяла земята или ако не са разпродали България на парчета.
262
0
 
5
 
! Отговори
ПУТИН Е СЕКСИ... преди 7 месеца
ВОВАТА ЗЕЛЕНСКИ МУ Е ХВЪРЛИЛ МЕРАКА...
261
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БСП няма нищо против фашизма ако е руски.
260
5
 
5
 
! Отговори
ПУТИН =400 МЛРД $ преди 7 месеца
МНОГО СОЦИАЛЕН.... МНОГО НАБОЖЕН...... МНОГО ЛЯВ.....
259
3
 
18
 
! Отговори
И как преди 7 месеца
Така разбраха,че са дефектни? Дефект се появява при ползване.
258
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 275 - Не?! Не думай! Ами той и Костадинов така. Последно спретна "Опълченците..." на МОЧ-та!
257
7
 
8
 
! Отговори
ЛЕВИЦАТА=РУСКИ ЛБГТ преди 7 месеца
ЗАТОВА И СА СЕ КРЪСТИЛИ "ЛЕВИЦАТА"