БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни

Нямало нищо притеснително според Пеевски
Обновена: 26 сеп 2023 12:24 | 26 сеп 2023 12:24, Нели Христова
431
БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни
Снимка: БГНЕС

“Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство. Те имат намерение да дарят ракетите С-300 на Украйна под формата на боеприпаси”, каза депутатът от левицата Атанас Зафиров.

“Първо се подаряват боеприпасите, после става ясно, че комплексите са неизползваеми и следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”, обясни Зафиров. Той коментира, че днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставяне на такива боеприпаси на Украйна.

“Колегите не са се постарали да напишат в мотивите си какво точно ще се предостави, а само че това са боеприпаси с дефекти, но не се казва точно какви”, каза още депутатът. Атанас Зафиров подчерта, че никъде не се казва, че НС може да дарява по този начин въоръжение.

“Наясно ли е премиерът и МС кога ще си подаде оставката Тагарев заради нещата, които върши”, попита Атанас Зафиров. Депутатът от БСП отново поиска оставката на министъра на отбраната.

“Има проект на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от лидерите на парламентарните партии, които формират правителството. Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана", заяви председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт от страна на фирмата производител на Руската федерация, тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от ДБ също коментира, че инициативата за това решение е на НС. "Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което да ни е полезно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние никога не можем да използваме и няма вариант, който да използваме, както и доста патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на МВР", заяви още Ивайло Мирчев.

“Предоставяме допълнителна помощ на Украйна - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо притеснително”, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Проектът за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - ракетите С-300, е подписан от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Относно възможността местните избори да се окажат препятствие в диалога между управляващото мнозинство, Пеевски каза, че не вижда проблем.

“Местните избори и централното управление нямат нищо общо”, смята Делян Пеевски.

Относно проектът за промени в Конституцията депутатът от ДПС подчерта, че на 6-ти декември той ще бъде гледан на първо четене, на 13-ти декември ще има комисия по конституционни въпроси, на 14-ти декември ще бъде второто четене, а на 15-ти декември ще е трето четене.

“Убеден съм, че никой няма да възпре евроатлантическия път на страната”, добави още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
2
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 7 месеца
До ПроСоТо - диалог винаги можем да спретнем. Аз също съм над 50 те, така че - проблем в това отношение няма. В случая, не се обиждай за думата. Уважавам пенсионерите. Но не мисля, че действията на БСП - винаги да искат парите за оръжие до отидат за "социални цели" имат нещо общо с реалността. Дреме и на Кака ти Корни ти как оцеляваш. Или на Другаря Гергов. Съвсем си наясно, че това е чист популизъм. Това имах предвид, а не да те обиждам. Те работят за външна сила, и ти го знаеш.
255
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Напред БСП, левицата!! МУТРИ ВЪН!
254
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
***.. на. та ви на всички. Цените растат, фирмите изнудват работниците, доста по скъпо за училище, помощи само за индийците, а в България няма нито една социална партия. Нали уж БСП бяхте социална партия, за какво цялото ми семейство е гласувало за вас. Откакто е избухнала войната само за руския народ мислите, българския вече изобщо не ви интересува. Нищо не направихте и не правите за българина. Появите ли се някъде само Русия ви е в устата.
253
3
 
15
 
! Отговори
??!??!?! преди 7 месеца
т.е. подаряваме си противовъздушната отбрана.
252
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
До Лаврентий Берия...за момент помислих,че може да спретнем некакъв нормален диалот...Ти обаче затресе МАНТРАТА за "бсп и пенсионерите"...Жалко !
251
3
 
13
 
! Отговори
преди 7 месеца
Кой е този войник, който ще стреля с дефектна ракета!? Съвсем за мезе ни взеха.
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
I stand with the bears! They fix everything :)
249
3
 
8
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 7 месеца
Успех на БСП и Левицата! на тези избори за кметове!
248
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 7 месеца
До ПроСоТо 265 - основното обаче - убеден съм, че разбираш - не е дори и техниката. Основното са "висшите военни" с мисленето на Шивиков - уж НАТО-вски военни, а реално - стиснали партийната книжка от БКП до сърчицето. Затова НАТО ни няма доверие - ясно им е, че сме "пробити". Докато тази плява не се изчисти - забрави модерно оръжие. Сигурен съм помниш, че лустрацията тук беше заменена с "..да си простим..". Това е отликата между нас и другите бивши соц-държави. Затова те са там където са.
247
1
 
13
 
! Отговори
браво на поляците! преди 7 месеца
дуда нарече украйна давещ се човек, който иска да завлече и други, отказват да дават оръжие вече, оказват да вземат от там зърно.....а нашите ос-рани продажници ще подарят и майките си на бандитите!
246
2
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 7 месеца
До ПроСоТо - разбирам следното - вече 35 години тази партия и метастазите и /да ползвам твоите изразни средства/ пречат на превъоръжаването ни! Всичко това - в очевадна угода на Москва! По долу писах за предложението за NASAMS. Но - рледи това се съботира бойната машина на пехотата. И ред други. И сега ревем за съветскиге - подчертавам - дори не руски - т.е. над 40 годишни ракети?! Колко мислиш от тях са годни за съвременна война? Та, като стигнем до оръжие - БСП се сеща за пенсионерите. А?
245
8
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 7 месеца
Трябва да се помага по всякакъв начин на всеки нападнат от злокобната сибирска империя на злото !
244
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
До Лаврентий Берия....хм!...Приветствам мерака ти,но просто НЯМА НАЧИН чрез тотално разоръжаване и обезличаване да се спре "извирането на въпросните пълчища" !....Знаеш ли за какво апелираш всъщност?..-Ами за това,да приложим техниката на лечение на рака:..-ТРОВИ СЕ ЦЯЛОТО ТЯЛО с надеждата то да оцелее,а да измрат раковите клетки....За съжаление,практиката показва,че всъщност става обратното...Раозбираш,убеден съм !
243
1
 
11
 
! Отговори
Кире преди 7 месеца
Абе щом Пеевски се е изказал значи нема проблем.
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз съм на кафка и кюбънитс, 14К.
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Програмист 248 - верно ли? Я кажи некой основни разлики между Python е да речем - php? Минал си покрай програмиста Максудска подлозо!
240
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен "Могучая се е вкопчила в заграбените територии като бебе в нянката на майка си" - а героите на Украйна след 4 месеца успешен контранаступ с инструктори и модерна техника от НАТО до коя линия на отбраната на бебето стигнаха?
239
4
 
9
 
! Отговори
Здравейте еврогейове преди 7 месеца
Хау ар ю? Путин си взе с лекота 20% от Украйна, при това в съответствие с международните закони и правилата на ООН, унищожи украинската армия, изпразни складовете на НАТО, постави икономиката на ЕС на колене, и продължава успешно да прочиства Русия от петата колона. А Световната банка обяви в доклад, че Русия е първа икономика в Европа по покупателна спососбоност, руснаците живеят на най-висок стандарт в Европа. Кога ще има еврогейcки парад, хайде всички на евро-гейпарад.
238
4
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 7 месеца
До ПроСоТо 254 - супер пич! Ако това ще ни разкара веднъж завинаги от главите безчислените и неизчезващи пълчища български комунисти и ДС милиционери които извират вече близо 40 години отвсякъде - значи - съм за! Очевидно сами не можем да се отървем от тая напаст.
237
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 255 - на три дни от пабедата! Могучая се е вкопчила в заграбените територии като бебе в нянката на майка си и се отбранява юнашки срещу многократно по малката и слаба украинска армия. Слава на мужишките герои!