БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни

Нямало нищо притеснително според Пеевски
Обновена: 26 сеп 2023 12:24 | 26 сеп 2023 12:24, Нели Христова
431
БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни
Снимка: БГНЕС

“Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство. Те имат намерение да дарят ракетите С-300 на Украйна под формата на боеприпаси”, каза депутатът от левицата Атанас Зафиров.

“Първо се подаряват боеприпасите, после става ясно, че комплексите са неизползваеми и следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”, обясни Зафиров. Той коментира, че днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставяне на такива боеприпаси на Украйна.

“Колегите не са се постарали да напишат в мотивите си какво точно ще се предостави, а само че това са боеприпаси с дефекти, но не се казва точно какви”, каза още депутатът. Атанас Зафиров подчерта, че никъде не се казва, че НС може да дарява по този начин въоръжение.

“Наясно ли е премиерът и МС кога ще си подаде оставката Тагарев заради нещата, които върши”, попита Атанас Зафиров. Депутатът от БСП отново поиска оставката на министъра на отбраната.

“Има проект на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от лидерите на парламентарните партии, които формират правителството. Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана", заяви председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт от страна на фирмата производител на Руската федерация, тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от ДБ също коментира, че инициативата за това решение е на НС. "Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което да ни е полезно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние никога не можем да използваме и няма вариант, който да използваме, както и доста патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на МВР", заяви още Ивайло Мирчев.

“Предоставяме допълнителна помощ на Украйна - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо притеснително”, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Проектът за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - ракетите С-300, е подписан от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Относно възможността местните избори да се окажат препятствие в диалога между управляващото мнозинство, Пеевски каза, че не вижда проблем.

“Местните избори и централното управление нямат нищо общо”, смята Делян Пеевски.

Относно проектът за промени в Конституцията депутатът от ДПС подчерта, че на 6-ти декември той ще бъде гледан на първо четене, на 13-ти декември ще има комисия по конституционни въпроси, на 14-ти декември ще бъде второто четене, а на 15-ти декември ще е трето четене.

“Убеден съм, че никой няма да възпре евроатлантическия път на страната”, добави още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 7 месеца
До gogo 315 И контра офанзивата като офанзивата. Тъпчат на едно място . Ден на пред , два на зад и те така.
295
2
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 7 месеца
Дефектните ракети са измама и подлежат на санкции от Съюза на потребителите на Украйна.Не се бъзикайте с Украйна.
294
2
 
6
 
! Отговори
gogo преди 7 месеца
Сега ми стана ясно защо Зеля губи . А какво стана с контраофанзивата....
293
2
 
25
 
! Отговори
Кскск преди 7 месеца
Имаме дефектно правителство да го дарим на Украйна
292
3
 
11
 
! Отговори
Гадняр преди 7 месеца
Аз имам една прашка от комунистическо време. Трябва само да се смени ластика, че стария се е втвърдил и ще се скъса. Може ли да я даря заедно с пратката от "дефектни" С-300?
291
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забележете, даряват "дефектни" ракети, които като стигнат Украйна автоматично се оправят и вече стават годни за изстрелване.
290
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако наистина са дефекти, укрите няма да ги искат. Каква е ползата от една дефектна ракета?
289
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски и Тагарев - доброволци за фронта в Украйна
288
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дефектни политици даряват дефектни снаряди!
287
3
 
25
 
! Отговори
мхм преди 7 месеца
И някой ако ми каже, че тези действат в интерес на България... Може да действат в интерес на Турция, САЩ, Русия, но не и в интерес на България. Дано не се окажем в ситуация след време, в която да ги търсим за да ги съдим като виновни за военно поражение на България, която не е могла да се защити след всички подаръци. Старо руско въоръжение или никакво... Когато заплахата се материялизира и ти няма с какво да я спреш....
286
2
 
18
 
! Отговори
Jonsy преди 7 месеца
Защо им ги даваме - Шиши : дефектни са не можем да ги ползваме, не могат да се ремонтират.Какво ще ги правят украинците - Шиши: Ще ги ползват за резервни части и ще ги ремонтират.Е тези вярно ни имат за егати ***, даже не си правят труда за смислени опорки!!!!
285
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да представят доказателства за дефектите и да не излизат с номера за класифицирана информация. Също да знаят, че за дефектите не се само казва че са дефектни, но се и представят документи от комисията проверила, изследвала и описала дефектите.
284
4
 
25
 
! Отговори
Jonsy преди 7 месеца
Ей ще подарят и майка си ако от посолството им кажат, само и само за да не попаднат в оня списък със санкции и да им вземат парите от офшорките!!!
283
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако бяха дефектни, нямаше да ги пращат за Украйна. На продажниците от сглобката трябва да им се отнеме българското гражданство и да бъдат съдени като чуждестранни агенти.
282
0
 
21
 
! Отговори
оф преди 7 месеца
Как пък не подхванаха да свършат нещо хубаво за така наречената държава и за хората в нея. Как един път не заеха твърда позиция, като една Унгария, една Полша, Румъния. Само глупости и тъпотии, в ущърб на бедния народ. Ще оправят света
281
5
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 7 месеца
Как сте, зомбита? Правите ли лицеви и набирания? Тренирайте, че вече няма по складовете военно оборудване и ще тичате голи в окопите. Ще ви извозят до заколението със 180 стари БТР-а, за които са ви одрусали здраво преди това, ама какво ви пука - пари няма да ви потрябват повече - някои от вас ще станат директно на прах и няма да се нуждаят от ковчези и кремация така или иначе
280
2
 
12
 
! Отговори
хаха преди 7 месеца
Ето за какво явно е бързането да им дадем ракети, Русия са ги пернали:Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Алексей Данилов призна, че руските военни са ударили украинска база за събиране на ракети.Руското министерство на отбраната съобщи в събота, че руските въоръжени сили са извършили 12 удара по военни обекти в Украйна за седмица, причинявайки значителни щети на снабдяването и бойните способности на украинските войски.
279
4
 
12
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 месеца
То ние че се излагаме много е ясно, но ако попитат Зеленски защо купува дефектни ракети какво ли ще отговори. Всеки който е бил войник знае че дефектен боеприпас не се използва и не се ремонтира. Пак станахме за смях.
278
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Мдаа. А заедно с тях ще дарим и множество бг патрЕоти от *** и БКП.Е, и те са дефектни, но все пак...
277
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Много смешно звучи "сглобката" и на смешниците много им подхожда. Тъжното е, че ни правят за смях пред целия свят