Борисов: Въглищните централи ще работят до 2038 година

Всеки енергитик, който иска да напусне, получава 36 заплати
Обновена: 29 сеп 2023 12:52 | 29 сеп 2023 12:40, Камелия Цветанова
203
Борисов: Въглищните централи ще работят до 2038 година
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е постигнато съгласие въглищните централи да работят до 2038 година.

Още по темата
Всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати, съобщи още той след среща с финансовия министър Асен Василев.

Освен това в мините не може да се прави соларен парк, върху язовирите няма да се правят фотоволтаици.

„Улеснява се до 60 дни бързо да се инвестира във ВЕИ-та, особено върху сгради, паркинги, молове. Там да става бързо. Това, с което се съгласи Асен Василев, е, ако инвеститорът иска удължаване, да е възможно”, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поясни, че ако са искали да се заяждат, то да започнат да говорят за фирмите на ПП. “Създадохме комисия, която е в помощ на случая и на правителството”, каза Борисов.

Относно изразеното недоврие от страна на Делян Добрев, че се удължава срока за внасянето на бюджет 2024 г. заради несправяне със заложения 3% дефицит Бойко Борисов каза: “Отлагането е, защото няма НС, работещи комисии и няма нужда в условията на избори и предизборна кампания бюджетът да се превръща в част от предизборната кампания.

Борисов се обърна и към миньорите, като уточни, че блокирането на пътищата не е изход, а с диалог всичко се решава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ЕС наистистина е загрижен за природата, пръво ще забрани малите опаковки, особено цветни. За опаковките се използва метал, който след това не може да се рециклира, използват се бои, съдържащи много силни отрови, които също не могат да се изчистят, остават в почва и вода.А се знаимава с клечките за ущи???!!Щот' дотук може. И населението е хронично болно, защото бива тровено, но самото тровене е доходоносно, производството на лекарства е силно печалившо мероприятие. Сега и легализация на дрога
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще изсечем Рила и Стара Планина, Добруджа ще изселим населението и всичко ще покрием със соларни панели и вятърни турбини да си правим зелена енергия.
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Do 2038 г едни кърлежи ще ядат от плътта на хората... тези пари които взимат са на гърба на гражданите! Затваряйте ги по-рано!
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Освен това в мините не може да се прави соларен парк, върху язовирите няма да се правят фотоволтаици." Баце Бойко отново достигна завидни умствени висоти с това си изказване
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия и Китай не са против възобновяемите енергии стига да се използват разумно и не като основни а само като подпомагащи. В Москва всички градски автобуси без изключение са електрически, почти всички таксита са електрически Москвичи - електричката е идеална за градски транспорт. Москва е един от най-чистите и най-добре уредени градове. В Китай и Русия са построени много вятърни централи в райони където има постоянно вятър. Но да си съсипеш енергетиката като Германия, където няма нито слънце, нито вятър със вятърни мелници и соларнии панели е безумие.
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойко лъже брутално.Хем приеха плановете за териториално развитие хем им говорят тези лъжи и глупости. Как не ги е СРАМ!!!
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Енергетиците не приемат лъжите на Бойко.Протестите продължават.Казах, че това са пълни лъжи и глупости.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До МИСЛЕЩА - мисленето става в Брюксел, там се мисли. Тук се изпълнява, не се мисли.
82
2
 
8
 
! Отговори
ППЛГДБТИ + преди 7 месеца
"Изпрахме Буци,сега е нов,обилно напарфюмиран и блести от чистота и свежест! Добра работа свършихме,заслужено ще си харчим грантовете от Посолството на някой тихоокеански остров!Добра работа,колеги евроатланшити... "
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой ти казва че замърсява? В Германия не замърсява а тук замърсява. Може да се модернизират и да се усъвършенстват да станат по чисти, има технологии за това, трябва ли да слушаме евроидиотите от Брюксел!
80
2
 
9
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 7 месеца
Въпросът с рециклирането на слънчевите панели все още не е решен, вятърните перки също създават един куп проблеми. Тогава къде е ЗЕЛЕНОТО в цялата сделка. Аз също не искам да се замърсява природата, но каква е алтернативата?! Защо Германия, Австрия и Италия отварят, затворени вече въглищни централи, защо пак има двоен стандарт- П.П. Дайте свободната енергия на хората!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A в Германия почнаха да отварят стари отдавна закрити въглищни елцентрали. Май нещо зелената сделка, а?
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защото това нещо замърсява и излиза скъпо, защото тия тецове са проектирани преди 100 години.
77
3
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
2038 годинъ!!! Многу вода има да изтече до тогавъ... Светъ ще е корено различен, без ЕС и НАТО, че може би, и без некои държави!?
76
2
 
4
 
! Отговори
GOST преди 7 месеца
Вземайте 36-те заплати и бягайте, защото след две или три години ще бъдете изгонени безплатно, не пропускайте бонус офертата от ГЕРБ.
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо трябва да се спира нещо, което рабти, което дава препитание на хора, които с честен труд си изкарват парите, а не крадат! Защо! Лично за мен е истинска енигма, защо народа спи?! Едва ли има друг нарот, които да търпи подобно нещо!
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След 10 години всички коли ще са електрически. На 200 човека от блока ще има 10 коли и всеки ще си записва час кога да ползва кола.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Същият този УЖ цивилизован свят, който УЖ е загрижен за природата, договори да изгражда в джунглата на Амазония безжичен интернет. Това с европейски пари. Поне толкова, колкото Денков каза, че България щяла да изгуби, ако не си унищожим добивната промишленост.Денков е бил на тази среща на ръководителите на ЕС и Латинска Америка.
72
0
 
3
 
! Отговори
ддд преди 7 месеца
До АнонименОтговарям ти набързо. Най вероятно са сметнали че до тогава повечето персонал ще е пенсиониран. На тяхно място няма да се назначават нови хора А и като на останалите работници сложат по още отговорности те сами ще напуснат.
71
7
 
3
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Споко, щом са казали от ЕС да ги затворим, ще ги затворим, това е неизбежно, нали сме членове на ЕС. Трябва да се примирим, и толкова. Това е неизбежно.