Александър Николов: Лукойл е в стратегическа позиция

Според него след дерогацията цената на горивата може да падне
6 дек 2023 09:27, Нели Христова
13
Александър Николов: Лукойл е в стратегическа позиция
Снимка: БГНЕС

Важно е рафинерията да не спира. Трябва да има механизъм, който гарантира вътрешният пазар. Това каза бившият енергиен министър Александър Николов пред NOVA.

Ако погледнем икономическите и демографските данни - най-старата, най-неграмотната и болната нация сме, каза той.

Лукойл е в стратегическа позиция. Рафинерията генерира огромен финансов ресурс и създава стресови ситуации в България. Въпросът е България да защити общественото мнение, тя не го прави, обясни Николов.

Който купува, ще се съобразява с правилата на България. Цената е резултат от войната в Украйна. След дерогацията може да е повод за намаляване цената на горивата, а не причина, каза още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На финансовия министър не му пука за горивата в България ,за не го в важно да го похвалят от сащ и ЕС )
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак далавери, пак пари под масата. Накрая който я докопа, знае че може да дере по 3 кожи, защото хората тук са овце и на 5лв литъра бензин пак ще купуват и ще си траят! Пък тия глупости, че била руска, американска или африканска нямат никакво значение!
11
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 месеца
Заиграваме си ние на козяк, защо не , имаме си Сглобка. Цените на горивата няма да ги плащаме ние.
10
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Никой не иска да сме грамотна нация,щото няма да може да се краде,така и никога и кой няма да ни вземе в Шенген знаейки,колко беди ще направим...*** е пълна !!!
9
1
 
18
 
! Отговори
Турчин преди 4 месеца
Аз се изселих в Турция и там работих, после заминах за Германия и чак като се пенсионирах си дойдох. България е моята родина и харесвам българите. Но едно не разбрах. Каква е тази инерция и склонност да вярват лесно? Идвали някакви и ги оправят? Падали цените? Петрол ли ще намери този? Българи, спрете да вярвате как България е богато и Киро и Асен и който и да е, ще ви направи богати. Такъв филм няма. България е бедна, няма петрол, няма газ. И да се простира според чергата трябва. Толкова!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Остави тва ами американците манипулирали цената на петрола . Путин затова бил в при арабите . Така казват арабите . Арабите казват че разликата между търсене и предлагане била 3 милиона барела а цената на петрола е ниска . Как го изчислиха търсенето не ми е ясно . Искат да правят борса в арабския свят и там да се търгуват фючерсите на петрола .Си също си помисли че американците го работят и започна да продава дълг . Според мене просто потреблението пада .
7
7
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Лукойл само заплашват. Нищо няма да продават. Няма кой да купи рафинерията.
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата година ни плашиха, че ще умрем без руския газ. Тази година ще ни плашат, че ще умрем без руския петрол :)))) Важно е матряла да се плаши и разбира се да се преброят канарчетата :)))
5
4
 
7
 
! Отговори
тома неверни преди 4 месеца
Верно,тоя е най невчасовият министър на всички времена
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
цените и на Брент и на Уралс са доста под нивата си от започването на СВО, а тогава горивото беше под 2 кинта.....кой ни цака?!? не вярвам да ни дерат през акциз, 2 пъти ддс и други такива врътки....те не са такива...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този колкото несвързано говори, просто се учудвам как го тропосаха министър!? Страна на чудесата сме.
2
3
 
13
 
! Отговори
Жална преди 4 месеца
ни майка! Лукойл, който и да е собственик, пак ще работи с руски питрол, само че внесен от другаде и съответно на други цени!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лукойл плашат, техния блъф е нужен да може да изчоплят още 2-3 месеца дерогация, което е нормално тук става въпрос за стотици милиони. Кокорчо и Денков са толкова тихи защото това означава и повече пари от данъци, да тях само това ги интересува!