ДВ обнародва решението за зенитно-ракетните комплекси за Украйна

Дава се разрешение и за обучение на украински пилоти на самолети F-16
13 дек 2023 09:58, Красимир Ангелов
40
ДВ обнародва решението за зенитно-ракетните комплекси за Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Държавен вестник обнародва решението на Народното събрание за предоставяне на преносими зенитно-ракетни комплекси на Украйна. Това трябва да стане след оценка на наличните запаси и способности в рамките на започналия процес на Стратегически преглед на отбранителната политика.

С решението се дава мандат правителството да преговаря с държавите от НАТО за разполагане противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси у нас.

Дава се разрешение за обучение на украински пилоти на самолети F-16 и обучението на „до четири пехотни/механизирани роти годишно с численост до 160 души от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Иза ли още пушечно месо в Украйна ?!
31
0
 
2
 
! Отговори
Zеленски V преди 4 месеца
Хristalina ГЕОРГИЕВА и МВФ дадоха на аркадаш Владимирчо Беленски 900 000 000 у Зелено.. ще има значи тотално зануляване на Уркрайна. Има един проблем обаче, искат да ни занулят и нас, а любимият Тиквочь на голяма маса Урудясали Ганьовьци помага с всичка сила за да си спаси кожляка. Дай Боже всичко по бързо да приключва, ч ена Българският народ, душа не му остана вече
30
0
 
3
 
! Отговори
Zеленски V преди 4 месеца
Kristalina ГЕОРГИЕВА и МВФ дадоха на аркадаш Владимирчо Беленски 900 000 000 у Зелено.. ще има значи тотално зануляване на Уркрайна. Има един проблем обаче, искат да ни занулят и нас, а любимият Тиквочь на голяма маса Урудясали ***'ьовци помага с всичка сила за да си спаси кожляка. Дай Боже всичко по бързо да приключва, ч ена Българският народ, душа не му остана вече.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аууу нали бяха повредени ,от ПП се е появил фокосник )
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Действия по унищожаване на БА и предоставянето на функциите и в ръцете на настоящите господари. Съответно чуждите комплекси ще стрелнат по някой руски самолет и ще ни забъркат. На мобилизация обаче за пушечно месо ще изпратят нас. И това го виждат всички по интелигентни от зеленчук. Значи че тези които действат по тази посока са най скромно казано предатели на род и родина.
27
0
 
8
 
! Отговори
Сложите преди 4 месеца
ли такива оръжия по нашите брегове, автоматично ставаме мишена на Русия. Ше дойде време и тука ше стане втора покрайна!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Доларче, върви се към многополюсен свят и то скоро.Никой освен фашисткия империализъм не иска война включително и вие. При една нова война не се знае кой ще оцелее, там загиват и копейки и доларчета...
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това решение е подготовка за вкарване във война с Русия - нищо друго. После тези ще се крият в бункерите, а народа ще обере пешкира.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 25. Ога ше играе дръвото че неам тръпение ?
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На чертежите ли ше обучават украинските пилоти ? След като няма нито един пилот-инструкор у нас на Ф-16, какви украински пилоти ще обучаваме ? Не разбрахте ли че такива нескопосани лъжи не са за нас колкото и да сме глупави.
22
6
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Никой не може да спаси балтийските страни, камо ли да спаси Украйна. ----///----- От какво да ги спаси? Евентуално ако нападнат Просията ли?
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди 2 седмици се запознах с една украинка в интернет и след отговор на въпроса й от къде съм, получих "вы болгары рашисты". Това ме провокира да се замисля кой е научил украинката да мисли така и къде тя е чула това. Значи все пак Украйна и украинците знаят, че България е предимно про-руска? Въпреки, че нашия решим е един от най-големите спонсори на техния, тук живеят украинци безплатно, даваме им оръжия и боеприпаси, но въпреки това сме "рашисти". Този целия цирк е да се провокира Русия.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде, по-конкретно, за предоставяне на преносими зенитно-ракетни комплекси. Не за ЗРК, а за ПЗРК.
19
0
 
16
 
! Отговори
Айде, по-конкретно преди 4 месеца
ако обичате. Какви ЗРК планирате да подарите на Украйна?
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
суматохата с паметника това ли прикрива.......
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дава мандат на правителството да разполага противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси на наша територия и ни превръща във фронтова държава, защото тези противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси мигновено се превръщат в приоритетни цели.
16
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
До Ппп 5 Реват за паметника , а никой не се сеща за стотиците бездомници , умиращи по пейките от студ и глад. Това геноцид за който никой не говори. Къде е правителството и кметовете по места ?Спасете от смърт тези клетници. Причините да стигнат до тук са най различни и не бива да ги съдим еднакво. Престъпници и убийци са в затворите на топло с храна , а тези клетници не са направили нищо лошо и са забравени от нашето хуманно общество.Господ ще ви накаже.
15
4
 
11
 
! Отговори
новобранците ще преди 4 месеца
строшат новичките 8 самолета 24 година . инструкторите са гола вода . заминаха 4-5 авиации на зелиски . нато плаши с 200 джета 35 , но са Гола вода . няма асове . лъготят за призраци , фашистки свастики , черепи, бандери , а нямат нищо .
14
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Споко про'с'таци неграмотни. Преди 11 години Тиквата и Младенов организираха у нас в Правец, обучение на Ислямска държава.
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Освен американците никой в НАТО не може да си играе на истинска война с руснаците. Никой не може да спаси балтийските страни, камо ли да спаси Украйна. Сега, когато американската икономика дръпна напред, не е най-подходящият момент да се влиза в пряк сблъсък между Пентагона и придобилата боен опит руска армия. Не става. Пасиансът гарантирано няма да излезе.