Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко

Парламентът трябва да работи, призова той
Обновена: 14 дек 2023 12:12 | 14 дек 2023 12:12, Нели Христова
414
Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков заяви, че спирането на работата на парламента не е начинът да се протестира срещу едно законно действие.

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години, отделно с месеци от тази година, но преди това, преди много години има решение на Столичния общински съвет, така че този акт така или иначе трябва да се завърши. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този паметник не е човешко".

Думите на премиера бяха по повод прекъснатото заседание на Народното събрание от БСП, "Възраждане" и ИТН заради демонтирането на Паметника на съветската армия в София.

Той коментира и приемането ни в Шенген.

"Стратегията ни за влизане в Шенген е да преговаряме за сухопътните граници", заяви премиерът по време на ключовата среща на лидерите на ЕС в Брюксел.

Подготвили сме вече предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като медиатор", допълни Денков.

"Това, което не искаме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логика на развитие на ЕС и се опитваме да избегнем необходимост отново да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единодушие", добави той.

"Приоритет ни е миграцията, не само заради Шенген, но и като цяло за Европа. Помощта и средствата за Украйна също са много важни", посочи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 4 месеца
Пълен продажник
267
0
 
2
 
! Отговори
Optimist преди 4 месеца
Един ден те ще платят
266
0
 
0
 
! Отговори
А преди 4 месеца
До Анонимен Не е ли редно да има на това место паметник на българската армия участвувала в боевете в Македония, Сърбия, Унгария и Австрия? Все пак България се е включила с 1-ва, 2-ра и 4-та армия и са дадени много жертви! И да, войната основно се води от съветската армия, но има и съюзнически войски!
265
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей, Денков ли си, сапунджия ли си, а какво човешко има в рязането на Паметник на Съветската армия, освободила човечеството от фашистката и нацистка напаст. Всички в това правителство не сте човеци, чисти фашисти сте. Стига с този популизъм.
264
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е човешко ти да ни управляваш.
263
0
 
6
 
! Отговори
Не се чудя защо преди 4 месеца
Разрушаването на паметници и цензурата в БНР за акт на безсилие, липса на държавност и политическа импотентност. Не е изненада, че в такава прокси-държава не се приема бюджет. Явно целта е скоро бюджетът на България да се приема от МВФ.
262
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КОЙ БУТА ПАМЕТНИЦИ Допълни си.. списъкът ти е непълен Румен Радев БКП!
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мисля че имаме с 200 парчета разбойници повече от приказката на Шехерезада.
260
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този май хич не е интелигентен. Не му сече пиппето. Не е много в час. Не чатка бързо. Загрява като албански реотан. Не може да предвиди един ход напред, камо ли два. Сега седи и се вайка. Афиф-академик-алхимик. ОСТАВКА!
259
0
 
10
 
! Отговори
КОЙ БУТА ПАМЕТНИЦИ преди 4 месеца
Бакърджиев - бивш деец на БКП, Костов - бивш кадър на БКП - преподавал икономика в К. Маркс, ген. Наско - бивш прокурор и член на БКП, Хр. Иванов - семката му е силни червена - БКП, Васил Терзиев - отрекъл се от рода си, но стартирал бизнес куфарчета от Луканов. Знаете ли КАКВИ са хората отрекли се от рода си???????????????????????????
258
0
 
5
 
! Отговори
gele преди 4 месеца
KУСАЙ ТОВА КОЕТО СИ ДРОБИЛ.
257
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
имам чувството че на всички които ни управляват в момента им е извършена лоботомия ама са им бръкнали през задното отверстие до мозъка...
256
1
 
18
 
! Отговори
Али баба преди 4 месеца
А да залагаш съдбата на собствения си народ за чужди интереси , човешко лие ?
255
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Източноевропейските държави и Русия, трябва да си бранят суверинитета със зъби и нокти, те са между Азия и не по-малко агресивния от Азия запад, но същевременно да има мир , съзидание, разбирателство и търговия между държавите, единствено трябва да си защитят личния държавен интерес на всяка цена, нещо подобно на Орбан, но не точно!
254
0
 
2
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 4 месеца
грузинеца Саакашвили, много умно му направи забележка на Зеленски, че подписването на договор за турски стоки и влияние е грешка и е опасно, че е подписал и след това изтезаваха Саакашвили с лъчеви оръжия, видях кадрите как се мята на леглото от болка, дали турците са го изтезавали, не знам, но те имаха полза от това!
253
0
 
4
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 4 месеца
По късно, Украйна беше набутана и със сделка с Турция за стоки, глуппака Зеленски разреши с подписа си, още чужденци да си пробутват стоките за сметка на местните украински и да позволи турско влияние в Украйна, защото по този начин турците асимилираха неотдавна някои южни руски републики, грузинеца Саакашвили, много умно му направи забележка на Зеленски, че това е грешка и е ***, че е подписал и след това изтезаваха Саакашвили с лъчеви оръжия, видях кадрите как се мята на леглото от болка!
252
0
 
5
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 4 месеца
Още преди Майдана през 2014 г., организиран от запада, самите украинци не искаха да влизат в ЕС по различни причини, но основната беше, че западняците забраняваха украинските стоки, под различни измислени предлози, а насилствено продаваха техните си западни и чужди стоки в Украйна, за които нямаше никакви ограничения, това е ДИСКРИМИНАЦИЯ И АСИМИЛАЦИЯ! Местното украинско население спря да произвежда, обедня и стана зависимо от опасни гиганти като "Монсанто" и други западни корпорации и т.н.
251
0
 
3
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 4 месеца
Ако познавахте реалната история, а не фалшивата на нашите източноевропейски държави, щяхте да знаете, че това не се върши само през последните години от някои държави от запада, а от много отдавна , още от около 16, 17 век и най-вече през 18 и 19 век. И те не спират да прилагат този вид дискриминация и асимилация, фалшифициране на реалната история, някой трябва да ги спре и да каже "До тук!" и ги изхвърли подобни персони, теории, организации, политики на дискриминация и асимилация!
250
0
 
4
 
! Отговори
Спрете асимиалцията! преди 4 месеца
Ако не спрете тези издевателства, те няма да спрат до тук, протестирайте, спрете ги! Видях в Одеса, как цапат паметници, построени от местните одесити през 18 век, а на западна културна личност, поставят чували с пясък, за да не бъде улучена от шрапнели и ги запазят, това е ДИСКРИМИНАЦИЯ И АСИМИЛАЦИЯ, това се върши в нашите държави и още и още. Ако познавахте реалната история, а не фалшивата на нашите източноевропейски държави, щяхте да знаете, че това не се върши само през последните години, а
249
0
 
4
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 4 месеца
Вече разбиваха домове в Балтийските, нахлуваха в домовете на семействата и с насилие ги завързваха и ги изхвърляха в Русия, само защото са говорили на руски език и не са научили новоизмислените и нововъведени езици от някои чужди държави и новата фалшива история, която се пробутва, целейки да им изтрият паметта и я заменят с друга, чужда идентичност! Ако не спрете тези издевателства, те няма да спрат до тук, протестирайте! Видях в Одеса, как цапат паметнци, построени от местните одесити, а на з