Атанасов чака да го предложат за шеф на парламента, готов е

Очаква ротацията да се приеме в пакет
29 яну 2024 09:48, Петър Бойчев
133
Атанасов чака да го предложат за шеф на парламента, готов е
Снимка БГНЕС

За мен би било голяма чест, има такава идея, но има две условия – моята парламентарна група да ме предложи и мнозинството да ме избере. Това каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в отговор на въпроса дали той ще е следващият председател на Народното събрание.

Още по темата
"Този въпрос предстои да се реши в пакет с т. нар. "ротация". Смятам, че ще мине сравнително безболезнено в парламента", допълни пред bTV депутатът от ПП-ДБ.

Според него проблем може да дойде от страна на президента Румен Радев, който да забави връчването на мандата за съставяне на ново правителство. Атанасов напомни, че когато Радев връчваше мандата на ПП-ДБ, с който беше съставено правителството "Денков-Габриел“, каза: "Надявам се да ми го върнете празен“.

За да се състои ротацията на премиерите през март, която беше договорена при съставянето на кабинета, сегашното правителство трябва да подаде оставка. После президентът трябва да направи консултации с парламентарно представените партии и да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителството.

Съгласно предварителната договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ тогава ще бъде сменен и председателят на парламента, който сега е от ГЕРБ – Росен Желязков. Очакваше се за поста да бъде номиниран Никола Минчев от "Продължаваме промяната“, но наскоро стана ясно, че той ще е водач на листата на ПП за европейските избори и се отказва от поста.

За изборите за Европейски парламент през юни Атанасов смята, че ПП и ДБ отново трябва да се явят в коалиция. По думите не е проблем, че те ще са в различни политически семейства в ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: парламентшефатанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
ГНОМСКА РЕПОЛЮЦИЯ преди 3 месеца
ТОВА ДА НЕ ВИ Е МОМЧЕТО РОСКО ПЛОСКО, НАШИЯТ ВЕЛИК ГНОМ Е С ТОЛКОВА ИЗДИГНАТО ДОСТОЙНСТВО, ЧЕ БОЙКИКИ СЕ ВЪРТИ НА НЕГО!!!...
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Б.Борисов не е ли бивш член на БКП като курсант 1-и курс? Не беше ли телохранител на Тато? Хр.И. не е ли внук на личния лекар на Г.Димитров - проф.Бойкикев? Пеевски не е ли син на Ирена Кръстева - управляваща ДИ Д.Благоев, но очевидно чедото не е било толкова ученолюбиво, защото завърши право не в ЮФ на СУ, а в правно-историческия факултет ПИФ на ЮЗУ. Това не му попречи да бъде главно действащо лице във фалита на КТБ и се скри до 2015 г., когато беше назначен за министър на МВР от БСП.
102
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Егати резила ! Най-смешното е ,че ГЕРБ наистина ще го подкрепят. Борисов обича такъв сеир .
101
2
 
2
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
И на тоя РР му е в главата, сън не го хваща заради Радев. днеска.бг, спрете се с грачене и дайте някой, който подкрепя Радев. Превърнахте се в антирадева пропаганда.
100
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Искахте промяна имате я Нали вие същите гласувате за промените сега какво не вие
99
0
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 3 месеца
то и аз чакам ама никой не ме предлага... Тези лешояди само за топли и добре платени местенца мислят,а народа кучета го яли!
98
0
 
6
 
! Отговори
Антоним преди 3 месеца
До Joko Атанасов не е никакъв генерал. Като го направиха шеф на ДАНС му подариха генералските пагони. Иначе е след завършване на право е съдия в Русе и прокурор в Разград, адвокат. Заради партийната му принадлежност следва стремителната му кариера.
97
0
 
3
 
! Отговори
Антоним преди 3 месеца
До Анонимен Атанасов не е никакъв генерал. Като го направиха шеф на ДАНС му подариха генералските пагони. Иначе е след завършване на право е съдия в Русе и прокурор в Разград, адвокат. Заради партийната му принадлежност следва стремителната му кариера.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
поредното падение в БГ политиката
95
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Тези пребоядисани комунисти не се ли наядоха вече бе. 30години такива като този не пускат кокала, на колко е години, не трябва ли да си гледа пенсията вече.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Атанасов е генерал от железопътни войски обаче
93
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 3 месеца
След като за кмет на София ръкоположиха наследник от фамилия на Държавна сигурност защо пък шеф на парламента да не стане БАШ генерал от Държавна сигурност ! Лошото е , че народецът само грухти и сумти вместо да излезе с тоягите !
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Напълни се властта с хора, чийто физически ръст дори надвишава моралния. Закривай!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За нас няма да е никаква чест.
90
0
 
10
 
! Отговори
badabum преди 3 месеца
Тоя плазмодий най-после издрапа до мечтано постче...За ДБ няма морални спирачки стига да има по някое министърче или евродепутатче от квотата...
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Понеже Днес.БГ цензурира името "Гaнь0" (заюо ли?), тук отново цитата от Алеко:Сега чувайте ме: министърът иска аз непременно да бъда депутат. Ти, Гочоолу, искаш ли?- Е, че иска ми се, бай Гaнь0 - отговаря Гочоолу.- Че и мен ми се иска - обажда се Дочоолу.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега чувайте ме: министърът иска аз непременно да бъда депутат. Ти, Гочоолу, искаш ли?- Е, че иска ми се, бай *** - отговаря Гочоолу.- Че и мен ми се иска - обажда се Дочоолу.
87
0
 
10
 
! Отговори
НЯКО преди 3 месеца
Ами заслужава си го гмо мче то ,що ду па ги изцелува да стигне до тук !
86
0
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
това ще бъде поредния позор оставка и нови избори
85
0
 
25
 
! Отговори
Васил преди 3 месеца
Щом доживяхме Атанасов да става председател на парламента, значи сме обречена държава