Активисти на "Възраждане" блокираха входа на пристанището в Бургас

Причината – решението на КС да няма референдум за еврото
56
Активисти на "Възраждане" блокираха входа на пристанището в Бургас
Снимка: БГНЕС, архив

Активисти на партия „Възраждане“ блокираха за около два часа входа на пристанище Бургас – запад, заради решението на Конституционния съд, с което потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев, предаде БНР. 

Близо 50 души с плакати и знамена настояваха гласът им да бъде чут.

"Протестираме срещу безобразията на Конституционния съд, който потъпка волята на 604 000 български граждани, които искат да бъдат питани дали и кога да влезем в еврозоната", каза Александър Койчев.

"Това, което направиха Конституционният съд и Народното събрание, показаха, че държавните институции, които са под техен контрол на практика не представляват българските граждани, а представляват само себе си. Ние няма да се подчиним на нито една такава държавна институция, която е контролирана от чужди посолства или чужди агенти", каза Борис Аладжов.

"Институциите, които са избрани да защитават демократичните права на българските граждани, именно Народното събрание и Конституционният съд, всъщност са институциите, които потъпкват демокрацията и не допускат българският гражданин да си каже своето мнение в един законно организиран и проведен референдум", каза Мариян Иванов.

Заради протеста на входа на пристанище Бургас – запад се образува километрична опашка от камиони и автомобили.

Протестите на активистите на „Възраждане“ ще продължат и в следващите дни в различни точки на страната, допълниха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БургасВъзражадне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро ще ви посетят малумните наркомани като им ги спрат или наказание 10 години платен отпуск по 1000лв от държавата по затворите!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия свършиха курса.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще напредне значително, ако всички 600 хиляди изрожденци напуснете България и си хванете влака за Москва. Хора като Вас само пречат на развитието на България.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коцето май ще го пенсионират. Ниска топка е.Идват русофилите от Брюксел. Евродепутатите на БСП. Висока топка.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мразя копейки. Това е най-низшата форма на живот на планетата
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По един билет и при Путин. Стига вече с безмозъчни хора. До кога ще търпим подобно поведение? Време е България да предприеме подобни мерки както Путин. Нали са негови фенове. Само ,че за разлика от него Ние просто трябва да им подарим билети за Москва и да им покажем посоката за изхода на летището( или жп гарата).
30
4
 
7
 
! Отговори
Ле ле, преди 2 месеца
...Копейките да реват срещу "чужди" посолства и чужди агенти? ...Няма такава перверзия!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
жалка работа, безцелна. Какво общо има блокирането на входа на пристанище през Февруари, в Неделя (много натоварено време хаха) с отхвърлянето на референдума. Патрията на пропагандираните мозъци и квартални алкаши.
28
3
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
Варненския кап.. утар..ник, няма и хабер от понятие за ИКОНОМИКА И ФИНАНСИИ....ХАХАХА ....абен е като брус, завалията...ХАХАХА....
27
5
 
19
 
! Отговори
Йордан преди 2 месеца
Добре де, и ако има референдум и той покаже, че Българите искаме да си получаваме заплатите в Евро, то какво, Възраждане ще се съгласи ли?
26
9
 
20
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Кой ще плаща за глупави и безмислени референдуми. То да не е анкета на улицата на 20-30 човека.Аман от измислени псевдо патриоти. Ако Възраждане заплатят за референдума,тогава може.Субсидията им за 20 години може и да стигне.
25
7
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Вкарвайте ги в трудови колонии и постъпете с тях като с Навални, така хем ще се почувстват като в родината си Просия, хем българите ще се отървем от тези никому непотребни чуждестранни платени ***! Полицията за какво ви плащаме заплати? Защо не сте ги смазали вече! Както казват феновете на Вгъзаждане, всички национални предатели ги чака това! Да изпълним молбата им и да бъдат размазани по съветски обичай всички купени в затвора!
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаквам Порт Бургас, ащо ка сериозна фирма, да заведат съдебен иск за пропуснати ползи.......
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В ЕВРОЗОНАТА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ САМО ПРИ ЛЕВ = ДОЛАР ИЛИ ЕВРО, ИНАЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РЕФЕРЕНДУМ ТА ДА РАЗБЕРАТ ДОРИ 4ЕБУРАШКИТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА!!!...
22
7
 
20
 
! Отговори
Е,Тея вече се преди 2 месеца
Излагат .Свили са се до 50 човека.
21
11
 
21
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
Няма ли някой багерист да мине да ги избута в морето да нахрани рибите? Поне нещо положително да има в т.нар. живот на изгъзрождениците.
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз помислих, че са блокирали пристанището като протест срещу убийството на Навални, ама те сигурно са изпратили поздравителна телеграма до Путин... Нито дума за почит към Навални! Сега стана ли окончателно ясно за кого работят?
19
7
 
26
 
! Отговори
Мдаа.... преди 2 месеца
През вековете човечеството откри лек за какви ли не чуми и пандемии, единственно за червената чума все още няма открит лек за съжаление.
18
3
 
14
 
! Отговори
тцтцтц преди 2 месеца
До Анонимен22 В САЩ не се допускат индивиди които стоят мирно на червеното килимче пред митрофанова.
17
8
 
30
 
! Отговори
Срамно е преди 2 месеца
Мои близки гласуваха ва възраждане, а сега ми говорят. И те са същите. Но това не е вярно. Възраждане са платени от руснаците родиномразци. Помним думите им..че всеки който не мисли , като тях ще отиде в Белене, ще има народен съд,т.е. убийства на всеки другомислещ, призоваваща русия да изпрати бомби по нашето НС.Това не само срамно и много тъжно, да желаеш смъртта на други българи,за да угодиш на русия. Всеки сам да си направи извода....