Активисти на "Възраждане" блокираха входа на пристанището в Бургас

Причината – решението на КС да няма референдум за еврото
56
Активисти на "Възраждане" блокираха входа на пристанището в Бургас
Снимка: БГНЕС, архив

Активисти на партия „Възраждане“ блокираха за около два часа входа на пристанище Бургас – запад, заради решението на Конституционния съд, с което потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев, предаде БНР. 

Близо 50 души с плакати и знамена настояваха гласът им да бъде чут.

"Протестираме срещу безобразията на Конституционния съд, който потъпка волята на 604 000 български граждани, които искат да бъдат питани дали и кога да влезем в еврозоната", каза Александър Койчев.

"Това, което направиха Конституционният съд и Народното събрание, показаха, че държавните институции, които са под техен контрол на практика не представляват българските граждани, а представляват само себе си. Ние няма да се подчиним на нито една такава държавна институция, която е контролирана от чужди посолства или чужди агенти", каза Борис Аладжов.

"Институциите, които са избрани да защитават демократичните права на българските граждани, именно Народното събрание и Конституционният съд, всъщност са институциите, които потъпкват демокрацията и не допускат българският гражданин да си каже своето мнение в един законно организиран и проведен референдум", каза Мариян Иванов.

Заради протеста на входа на пристанище Бургас – запад се образува километрична опашка от камиони и автомобили.

Протестите на активистите на „Възраждане“ ще продължат и в следващите дни в различни точки на страната, допълниха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БургасВъзражадне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
на определени дати определени хора определено се правят на големи родолюбци!това че в кабинета ти или в коридорите на учреждения са закачени снимки или рисунки на герои,измислени от фолклора или реални,не те прави родолюбец.всъщност имате ли представа колко българи не знаят трите имена на Ботев,Каравелов,Вазов,Левски,колко не са чували за Гео Милев или Майстора,колко не знаят текста на химна ни или не знаят какво символизира трибагреника или герба ни,защо лева е наречен лев.иначе сме родолюбци.
15
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на Възраждане!Това е единствената партия,която не отиде в ФАЩ миналото лято на отчет.Понеже не са контролирана опозиция фурнаджийските лопати срещу заплащане само мятат кал върху тях.Като влезнем в еврозоната дребните центове няма да им стигнат и за тoaлетна хартия заради хипер инфлацията,която се очаква.
14
7
 
30
 
! Отговори
С тези блокирания преди 2 месеца
Пречат само на обикновенните бачкатори и губят гласове.
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 30 години, единствено положително постижение е отпадането на митницата с Европейските държави.
12
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре- ЗАПАЗВАМЕ ЛЕВА, СЧУПВАТ ВАЛУТНИЯ БОРД/ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДО БЕЗ КРАЙ/, ИНФЛАЦИЯТА ХВРЪКВА НА 2000%- КАК ЛИ АМИ ВИЖТЕ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕЗ ВИДЕНОВАТА ЗИМА- 2.1995.2.1997Г ВЪВ нси КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- ТОГАВА ВЪЗРЖДАНЕ ЩЕ БЪДАТ ЩАСТЛИВИ ЛИ?!
11
12
 
30
 
! Отговори
Помияри преди 2 месеца
Бургазлии да им хвърлят един як кютек на тези въшкари Само враг на българия или *** от копейките Ще плюе по възможността страната ни, да има за собствена най силната валута в света Заедно с гиганти като германия франция или нации като испания и италия .
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бургазлии ще почакат щом е за Лева!
9
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като българин не признавам това управление и призовавам да основем наново България!
8
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Успех на Възраждане!
7
9
 
29
 
! Отговори
Мирянин преди 2 месеца
Политически дивиденти на гърба на работещи хора, които си очакват поминъка от това пристанище. Всички в тази държавата започнаха да изнудват, доят и тормозят обикновения български човечец и данъкоплатец. Блокират пътища, организират протести навсякъде, пречат на линейки да преминават през критични пътни артерии, блокират пристанища... и накрая НИЩО не се променя освен, че все повече и повече от данъците ни изтичат в тези легални престъпни организации. Всичко е рев за НАШИТЕ пари - кражба!
6
13
 
35
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Хора , които не признават законите и Конституцията и пеизовават за неспазването им , не са българи, кскто и партията , която защитава интересите на Путин и Русия! Не може да призоваваш и да не изпълняваш законите и Конституцията и да призовавсш страните от Ес да блокират присъединяването и към Еврозоната! Затова забрана и разтуряне на партия"Възраждане", докато не разберат че законите и Конституцията ся задължителни за всички! Жалки сте!
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До магаревъда, а дано Марко те поязди!
4
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тероризъм в името на валутния борда? Бордът означава, че и в момента сме с Евро, но всяко решение, което вземем трябва да бъде удобрено то МВФ. Явно това е върховното желание на Възраждане.
3
14
 
35
 
! Отговори
магаревъд преди 2 месеца
Пак ли няма арестувани, шамарени, глобени "активисти"!? До кога бе държавата!? Тия руски мъpши вършат безобразия още от времето на ковида!
2
9
 
25
 
! Отговори
ДТМ преди 2 месеца
тия вече активисти ли се наричат , хахаха
1
14
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Копейката е свил бюджета.Вече не плаща за екскурзии на неграмотния си електорат до София.Дейността се ограничава в района на Варна и Бургас.