Денков: Оставката ми отвори вратата за преговорите

Той отказа да коментира как би изглеждало бъдещето правителство
61
Денков: Оставката ми отвори вратата за преговорите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че я подадохме точно тогава, когато бяхме казали, че ще се случи. Няма никаква изненада и не разбирам от къде дойде тази драма. Това заяви в студиото на предаването "Панорама" по БНТ  министър-председателят в оставка Николай Денков.

"Всеки, който е бил в управлението знае, че когато има преход от едно правителство към друго, има една сива времева зона, в която администрацията почти спира да работи. така, че всяко забавяне пречи на работата на правителството. Това, което искахме, е максимално бързо да отидем на преговори", поясни той.

По думите му с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС. По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.
Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи.

"Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други", посочи премиерът в оставка.

Това, което е договорено преди 9 месеца, е поне да се изкарат още 9 месеца, за които има управленска програма и междувременно да бъде подготвена такава и за следващия период, каза Николай Денков. Той изрази задоволство от предложения документ от страна на ГЕРБ след предложения меморандум от страна на ПП-ДБ.

"Това показва, че и от двете страни има желание за преговори и те ще започнат утре. Очаквам разговорите да завършат положително. Разбира се, гаранция няма. Има желание да се проведат истински преговори", каза Денков.
Премиерът в оставка не пожела да коментира как би изглеждало едно бъдещо правителство. С Мария Габриел са се разбрали и когато имат обща позиция, те ще я представят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
До Добре е да знаете преди 2 месеца
Ти по време на Виденовата зима живял ли си или само така си говориш. По онова време месечната заплата стигаше за една пита кашкавал, имаше режим на тока и в бензиностанциите нямаше гориво. Пазаруваше се с купони. Къде си тръгнал да сравняваш онова време с това.
51
0
 
0
 
! Отговори
55 преди 2 месеца
Оставката ти отвори вратата да бегаш и да се не вратиш никога!
50
0
 
0
 
! Отговори
Вижте снимката :) преди 2 месеца
Как му ходи червения турски фес на Сапунджи АкаДенкооглу... Аферим,кьополар!
49
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Денков ще връща ли титлата от комунизма -академикНали е атлантик , чакаме
48
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Добре , че поне от един комунстАла бала се отървахме
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
50 Беше един ***, послушко, сламен човек, безличен човечец с рибешки поглед, който са самошзбра за академик, докато беше министър на образованието.
46
1
 
1
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
До 37. Явно не си у ред. Никой не е в политиката, за да му мершим главата или да го обиждаме по външни белези! Политикът прави политика, а не учавства в конкурс за най-голяма кратуна!
45
3
 
3
 
! Отговори
Браво, Денков! преди 2 месеца
Денков беше един достоен, културен, интелигентен и уравновесен премиер! Борисов изглежда пред него като истеричен, некултурен и необразован политик от комунистическото минало. За вулгарните и прости Чалгари, фалшиви Възрожденци и Шиши просто нямам думи!
44
0
 
1
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
А по големи *** от тия , които коментират и се крият зад анонимността си има ли? Кой мсправитака че има афери , да не изброявам , кок сключи неизгодни договори с " Боташ", аферите Копринкатс и Узунов! Огледайте се и тогава говорете!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха,ха, кой казва, че новоназначените набързо, от кабинета в оставка, в последния момент, са "най-добрите"? Както се изрази мушморока Денков? Единственото им качество е, че са хора на ПП,ДБ.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпросът към безличния човек с рибешкия поглед е, защо уволненията и назначенията в НАП и митниците се правят сега, когато проваленият кабинет на ПП,ДБ е в оставка? Този въпрос трябваше да му зададе Бойко Василев в Панорама.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали ще му вземат титлата?
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нито Денков, нито Габриел имат опит в управлението на държавата. За тях са важни общите приказки- конструктивен поглед, принципи, ценности, ала бала. Един дол дренки. Кукли, правят това което им наредят. Ей така, на майтап, се става премиер, без съществен опит като държавник. Бог да пази България.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставката извършена по един неакадемичен начин. Цялата тази игра би трябвало да се направи по достойно, без такива тънки сметки и изпълнения.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков - ***.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте ме власт и за 24 часа ще разкарам тая пасмина.Преимуществено в затвора....
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По -смешно правителство никога не сме имали.та това е по-слабо и корумпирано от правителството на Беров.Бойко изпран,ръси акъл. Делян изпран, ръси акъл...Смяхххх
35
2
 
6
 
! Отговори
#&_ преди 2 месеца
Аче как няма да има желание за преговори.*** то копана не се пуска пари и разходки по света.Всичките ,като хиени правят договорки само и само да не им се развали рахатлъка.Простовати и нахъсани за нови постановки.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Недъгав с малка глава
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пази боже сляпо да прогледа в случая имаме точно това с този ***