Анализатори убедени: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще постигнат споразумение

"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме"
18 мар 2024 19:40, Красимир Ангелов
60

ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще постигнат споразумение и вече ще има откровена коалиция между двете политически сили. Това прогнозира пиар специалистът Диана Дамянова. А изборите са по-скоро тактическо, отколкото стратегическо решение, смята анализаторът Иво Желев.

Среднощните пресконференции и "мъдрото" утро ще родят откровена коалиция и няма да се наложи да отидем отново до урните, коментира пиар експертът Диана Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме. Историческото състояние на България изключва възможността някой да се държи налудничаво и да отива на избори, които наистина не са необходими", подчерта Дамянова.

Изтеклият в публичното пространство списък с министри, според нея, ще бъде преработен и няма да бъде в този вид в папката на Мария Габриел.

"В тази драматична нощ Борисов е написал малко повече от това, което е редно и морално да получи, вероятно ще отстъпи. Поне 30-40% от кабинета тази нощ ще се промени, ако въобще те успеят да се разберат", подчерта още пиар експертът.

Анализаторът Иво Желев вижда в споразумението неща, които е нужно да се опростят, за да проработи.

И двамата анализатори обаче са категорични, че никой няма полза от нови избори.

"В момента електоралната ерозия при ПП-ДБ е изключително голяма. ГЕРБ има някакъв интерес, защото с един твърд електорат ще спечели по-висок дял и повече мандати", смята Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Не мислим, а знаем! преди 1 месец
До 43. Анонимен. "Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме" Ха-ха! По-скоро-така е наредило посолството. Що си мислите, че ядем доматите с колците?. . . Вече не го мислим, а го знаем и не само с колците, с и със земята около колците, защото българите са или мазохисти или много умствено ограничени и не могат да си изберат политици както много други народи. Свободата се воюва, а не се подарява, за да се цени! Никой за нищо не е длъжен на българите!
54
0
 
0
 
! Отговори
Жестоко се лъжеш преди 1 месец
До 51. Анонимен. Каквото и да спечели Герб при евентуални избори, НИКОГА тази мафия няма да се върне на власт, мнозинството от обществото ги търпим заради намагнитването им! . . . . Това е избора на т.н. народ от слепци, мижитурки и проффани! Който може като мен се спасява, останалите страдат до края на живота си! Звучи злобно но изгубих много години от живота си! Има един забранен за учене поет в съвремието, който казваше - Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън . . .
53
1
 
2
 
! Отговори
а дано, ама надали преди 1 месец
Ха дано постигнат споразумение, ама едва ли. Те са като онова стихче, мисля беше на Стоян Михайловски. Орела, рака и щуката се впрегнали да теглят кола. Явно от времето на Михайловски (повече от 100 години!!!) нищо досега не се е променило в българската действителност и в българският манталкитет. Въртим все една и съща плоча. Но веднъж я въртим на 33 оборота, друг път на 45 или 78 оборота. Все същата плоча на същия стар грамофон.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЪЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РОТАЦИЯ - ИЗЛАГАЦИЯ.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да спечели Герб при евентуални избори, НИКОГА тази мафия няма да се върне на власт, мнозинството от обществото ги търпим заради намагнитването им!
49
3
 
6
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Слава богу,и така или иначе светът си отива в тази му форма на господство на капитализма наречен демокрация,печатане на пари и безкрайни войни.А наште калпаци го знаят за това и ръмжат за последните кокали.Справка колективно затъване на колективния запад в ЕС.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куче кокал лесно не пуска,а там са все пoмиapи.Най-много да се сджафкат за кокала.
47
0
 
7
 
! Отговори
Надлъгват се! преди 1 месец
Да видим, кой ще излъже най-много! Жалко е само за нещастните избиратели, които не успяха да изберат нещо свестно!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички, които подкрепят лъжците от ппдб, са за лудница! Години наред ги лъжеха, че щели да чегъртат герб, а вчера реваха на Тиквата като вдовици за паторана! Вземи ни Баце, какво ще правим без тебе?
45
0
 
6
 
! Отговори
we преди 1 месец
При *** сватби булката трябва да се дърпа до последно, за да не кажат че е някаква си. Трябва да има яки пазарлъци - това заради публиката. И демонстрация, че не ги е страх от избори.
44
1
 
7
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
Пародия на Държава и управление!!!! "Сглобката" между Мутри, Меринджеи и кръстниците на Мафиято в Бг - ДПС, ще довършат тази държава!!!! Жалко, надявах се на старини, като се пенсионирам, да се прибера в Бг, но както се очертава до 16 години едва ли ще има държава под името Бг!!!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме" Ха-ха! По-скоро-така е наредило посолството. Що си мислите, че ядем доматите с колците?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго на ръка, че махнаха повечето българи от правителството за да го направят фашистко. И това не е никак случайно!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ами тя от кого мислиш, че гледа?? Нищо не свършила за България в 9 месеца, иска "повишение" на длъжността, и още една заплата допълнително. Това на какво ти прилича?!? Всички които подкрепят такова правителство попадат в графа "национални предатели".
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АбеЩо ми се вижда, че тая война няма да свърши докато сме живи. И каво ще прави с "милиардите си" един почти 70 годишен човек. Все пари са ви в скромните мозъчета. Целият свят си го обяснявате с едни пари. А то докато туй-онуй и хайдеее.
39
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Държавата е заприличала на психо-диспансер! Може ли толкова болни хора да се изказват всяка вечер?
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой от вас гласувал ли е за Мария Гаргамела? Как така ще ви управлява без никой да я е избрал? Нали уж демокрация? Нали уж гледате от Запада? Къде така назначават премиери в Европа, без избори, без референдуми? Никъде. Последният път когато така са се самоназначавали за вождове е било по времето на Хитлер и Бенито Мусолини.
37
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Баце няма проблем с изборите, ще направи спокойно една десятка разлика с шарлатаните. Проблем обаче има с милиардите си, които още са под заплаха заради войната. Тъй че правителство 90% ще има и ще оцелее до завършването на войната. Но не и повече.
36
1
 
7
 
! Отговори
Е как . бе ! преди 1 месец
Че как ще се откажат от възможността да откраднат идващите европейски милиарди ! Да не са луди ! По корем ще се влачат , но докато не е.ат родителите си , няма да мирясат и да пуснат властта !! Това са престъпници , които трябва задължително да минат през Народен съд !!! Задължително ! България и българите сякаш са обречени на робство с тези главорези !