Анализатори убедени: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще постигнат споразумение

"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме"
18 мар 2024 19:40, Красимир Ангелов
60

ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще постигнат споразумение и вече ще има откровена коалиция между двете политически сили. Това прогнозира пиар специалистът Диана Дамянова. А изборите са по-скоро тактическо, отколкото стратегическо решение, смята анализаторът Иво Желев.

Среднощните пресконференции и "мъдрото" утро ще родят откровена коалиция и няма да се наложи да отидем отново до урните, коментира пиар експертът Диана Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме. Историческото състояние на България изключва възможността някой да се държи налудничаво и да отива на избори, които наистина не са необходими", подчерта Дамянова.

Изтеклият в публичното пространство списък с министри, според нея, ще бъде преработен и няма да бъде в този вид в папката на Мария Габриел.

"В тази драматична нощ Борисов е написал малко повече от това, което е редно и морално да получи, вероятно ще отстъпи. Поне 30-40% от кабинета тази нощ ще се промени, ако въобще те успеят да се разберат", подчерта още пиар експертът.

Анализаторът Иво Желев вижда в споразумението неща, които е нужно да се опростят, за да проработи.

И двамата анализатори обаче са категорични, че никой няма полза от нови избори.

"В момента електоралната ерозия при ПП-ДБ е изключително голяма. ГЕРБ има някакъв интерес, защото с един твърд електорат ще спечели по-висок дял и повече мандати", смята Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Станахме за срам. Разбира се че ще се разберат. Сега това е малко цирк за да може ББ да се яви като спасител. ПП ще се съгласят с всичко защото знаят че при нови избори изпадат от властта. ГЕРБ печели яко и отново ще се върнем години назад за да си спомним ако сме забравили как беше по времето на управлението на Борисов.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокалът не се изпуска лесно...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-смешни са мисирките и разни анализатори и политолози, те искрено вярват че има интига. Празни кратуни. Сглобка ще има! Не само че ще има, ами е толкова здрава, че само революция може да я свали преди изтичане на мандата на НС. Един кукловод им дърпа конците, овце!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МдаВ очите на животното, всички са животни. В малките ви главички, все едни "парички". Изобщо и мисъл не ви минава, че човек може да работи за някаква кауза. Човешки недоразумения сте вие.
11
2
 
6
 
! Отговори
емо преди 1 месец
срам за българия.
10
2
 
13
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
То и аз съм убеден...,щото тез са пионки.. България както и Украйна се управляла от Вашингтон.
9
3
 
2
 
! Отговори
Супер анализатор преди 1 месец
Има 7 дни до края на срока!! Какво сте се разбързали?? Ако някой бърза да дава зор на Борисов! Другите да си трайкат!!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно,че ще стигнат до споразумение.Всичкия този театър, който играят е за да кажат колко компромиси са направили в името на народа.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако им беше важен моментът, да се бяха споразумели досега. Но не моментът е причината. - "Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме".
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добро утро!!! Нали и трите партии ги "избра" едно посолство и то определя правилата, но от хорски срам имитират раздор. Всичко вече е наредено, защото Ушанките вече нямат думата в България, но то и българите нямат думата... Оруел 1984
5
1
 
12
 
! Отговори
Не е сигурно! преди 1 месец
Не е сигурно дали е от полза за нас гражданите да се разберат! За ПП-ДБ е добре, в противен случай отпадат от влизане в НС, или ще бъдат на ръба!
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПУТИН! РОССИЯ! ПОБЕДА!
3
4
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Мда. Чакаме списъка с министри от Фашингтон.
2
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Е има да делят купища париТо е ясно за всички
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като имат взаимна облага, ще постигнат споразумение