ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата

Ако не я получи, ще върне празна папка на Радев
Обновена: 26 мар 2024 10:47 | 26 мар 2024 10:47, Камелия Цветанова
251
ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ не се отказва от възможността да бъде излъчено правителство в рамките на настоящия парламент и да се избегнат предсрочни избори.

"Имаме шанс да предотвратим нова парламента криза и го правим. Дългът ни задължава да използваме последния шанс да съставим правителство и да не хвърляме държавата в криза и нови избори", обърна към депутатите от ГЕРБ Атанас Атанасов по време на дебата в НС за гласуване на отказа на Мария Габриел да стане премиер.

Ако и този път ПП-ДБ получи отказ от страна на ГЕРБ, от коалицията ще върнат неизпълнен мандата за съставяне на кабинет.

"Чакаме отговор до връчването на втория мандат от президента Румен Радев", каза Атанасов.

"Ние потвърждаваме готовността си да реализираме втория мандат като общ с ПГ на ГЕРБ. Готови сме да го направим съгласно споразумението, което поехме преди 9 месеци при няколко условия- подписване на споразумение от лидерите, взаимноприемлива кандидатура за премиер, излъчена от ПГ на ГЕРБ, запазване на досегашната структура на МС", каза той.

"Това не е покана за допълнителни преговори, а това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме преди 9 месеца", настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
37
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Никога е съм виждала ген .Гномко толкова уплашен и толкова малък. :(
165
2
 
28
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
А , дали ше почнат да се фърлят по килима на ГЕРБ, за ново правителство...?
164
2
 
31
 
! Отговори
Наглост преди 1 месец
Саботираха през цялото време създаване на правителство, пък сега били готови да поемат "отговорност"? Няма такава наглост!
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалки жалки само Ицо Хазарта не е написал песен за Буци и Шиши още.
162
2
 
32
 
! Отговори
киро преди 1 месец
велика наглост.....
161
2
 
0
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 месец
До Xa-xaАз точно тези помощи имах предвид :)
160
0
 
32
 
! Отговори
КОЙ НИ С.А В ГАЩИТЕ? преди 1 месец
ЛИПСВАТ МИ МАЯ, БАБИКЯН, ТАНЯ, КАПОН, ЛУПИ, МАЙКИТЕ, ХАДЖИГЕНОВ, ЙОЛО, ПАЛАТКИТЕ, ЯЙЦАТА, РИБАТА... ЩЕ МИ ЛИПСВАТ КИРО , АСЕН, РИСТЮ, НАСКО, САПУНЯ...ТРИ ГОДИНИ НИ ЗАБАВЛЯВАХА - СМЕЕЕХ! СЛЕДВА ХЛЕНЧ, ПЛАЧ, ГЪРЧ.
159
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Напротив! Гюров е абсолютен неадекватник човече, преди месец гостуваше в едно предаване и такива глупости наговори че се чудех тоя как въобще е допуснат до тая длъжност, Президента трябва да е абсолютен неадекват за да посочи него, но най смешното ще е, ако след назначаването на служебното правителство КС излезе с решение че тези промени са противоконституционни, което не е изключено
158
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагли, но жалки! Много жалки!
157
0
 
19
 
! Отговори
ХА! преди 1 месец
До "ХА-Ха" Не се безпокойте за тези "политици"! Те са издръжка на САЩ и Сорос ,които ще продължат да ги " подкрепят "!Както те, така и тяхните съдружници, доказаха ,че нямат морал, нито държат на думата си! На запад, тези партии, отдавна щяха да бъдат забравени ,но не и у нас!
156
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве д'*** тия *** от ПП-ДБ, продължават да се натискат при положение че са там с 60 депутата а ако изборите са днес въобще няма да са в парламента, но не спират да наглеят.
155
2
 
8
 
! Отговори
Напротив! преди 1 месец
До 161 hh88. Андрей Гюров е от Продължаваме Промяната и е в списъка с възможни служебни премиери, защото е подуправител на БНБ. Да видим президента дали ще избере човек на ГЕРБ или на ПП-ДБ за служебен премиер?! Президентът много плюше по ПП-ДБ загова, че се коалирали с ГЕРБ, сега ще го видим лично него та кого ще даде служебния премиерски пост!
154
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерала и Ристю имат заделени пари, и да не работАт, може.
153
3
 
24
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 месец
Жал ми е за генерала. Киро и Асен си имат бизнес. И да лъжат им приляга. Ще се оправят. А генерала и Ристю живеят от помощи. Ако им си спрат. Къде ще се дяват
152
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пепетата приличат много на разглезено петгодишно хлапе, което реве и се тръшка, че го прибират от пързалката. И предлага на майка си - ако искаш, ти се пусни първа, ама нека остана още 10 минута, а?
151
29
 
5
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Боко продължава да лъже, че конфликта с ПП-ДБ е за министерските постове на министерството на вътрешните работи и на електронното управление. Всъщност Боко не иска реформи в службите, регулаторите и съдебната власт! Заради Боко страната ни е хвърлена в нов застой и водовъртеж от безкрайни скъпи избори!
150
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя па, по-долу, Лена Бориславова имала достойнство, не връти
149
3
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Кирю и Асан ще са първите вкарани в пандиза БГ политици. Гарантирано от ГЕРБ :)))))))) Колкото и да ревът, това ще е. Боко не прощава!!!
148
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Публично ХараКиро. Смело и безразсъдно вимето на народа !!!
147
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
женерала много иска да се пенсионира като шеф на Парламента с тлъста пенсия ама на не му се получи, Баце го пусна по пистата:)