Асен Василев: Силно се надявам, че акцията в Агенция "Митници" не е сплашване

Финансовият министър не бил предупреден за действията на ДАНС
3 апр 2024 16:30, Нели Христова
122
Асен Василев: Силно се надявам, че акцията в Агенция "Митници" не е сплашване
Снимка: БГНЕС

"Силно се надявам, че акцията в Агенция "Митници" не е насочена срещу ефективната работа на Петя Банкова". Това заяви финансовият министър в оставка Асен Василев.

Василев съобщи, че нито той, нито акад. Николай Денков са били уведомени за действията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията.

Още по темата
Министърът в оставка припомни за заловените рекордни количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището, откакто Банкова е оглавила Митниците.

"По сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари в това число бяха сменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда. Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на "Капитан Андреево" и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на "Капитан Андреево", до колкото разбирам днес акцията се е случила преди срещата ѝ с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари.

Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки", каза Василев, цитиран от БНТ.

Асен Василев отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро страх в очите кой има сега наистина Киро хванаха ги
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечтата на българите е достигната, да стигнат американците и германците,благодарение на ПП.Вдигнаха цените на всичко до тези в Германия.Честито на всички българи!Юнаци!Пак гласувайте за тях и за още 20милиарда заеми.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 78Киро ли млад и интелигентен?Че той две изречения не може да каже без да направи грешка в думите.Или Коккорчо ,дето попиля милиардите ?Е ,ще ти дойде акъла ,като си платиш сметките за тока юли.хаххаха.Добре ,че не живея в тъпата ви държава.
74
2
 
15
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 1 месец
Получателя на Бургаските Банани е или Киро Лудогореца, или шефката на Митниците, която днес фанаха...Няма друг да е !!...Киро Петков ще облаже обаче..Пак ще прави яки купони с Лена, по тайните явочни секс-квартири !!..НА ГРАДУС НА МАКССС... :)))))
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Назначавате свои хора на големи пари лъжете нагло алчници прозрачни сте разследване съд затвор за вас
72
0
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 месец
хасене ше ти извадят и на тебе розовите гащички-не се притеснявай а бягай по островите с това което окраде :)
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха сега кой има страх в очите Киро
70
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Тези правят всичко възможно да сте все по-бедни и все по-бедни и да не получавате рента от земите си, а големите арендатори да обработват без договори. Който е успял да ги надхитри, той е забогатял. Останалите ще обедняват все повече и все повече. Това е истината.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям бе зорът , да станем Бананова Република , ....и успяхме !
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стааарият българин :''Орташката работа , кучетата я ялЕ '' .Е не може да се угоди на всичките посолства в Бг .
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не е информиран , Денков пък ПАК ще се допитва до Зеленски , Баце и Пеевски до Галя от посолството , Танас Танасов пък ще се допитва до Галя от украинското посолство ... , Христо Грозев се кекерчи от английското посолство , не остава по-назад и турското посолство ... Аве в Бг , посолство до посолства . Егати държавата , егати ''независимостта'' !
66
20
 
4
 
! Отговори
А пък аз преди 1 месец
До 75, Аз пък се надявам физиономиите на Боко и Шиши да изчезнат от медийното пространство, че вече години наред се измъчваме с тях и на тяхно място да дойдат млади, красиви и образовани българи, учили на Запад и върнали се в Родината ни, за да я направят едно по-добро място за живеене и далеч от мутренските времена!!!! Асен Василев - чест и почитания на такива интелигентни българи като него! Мафията ще го саботира още дълго време, но ще я победим!
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене , АсенеЕЕЕЕ , колко пъти ви предупреждавахме , за динените кори които постоянно ще ви слагат от герб и ДПС ,... А?Загубихте човешкият си вид , и гласуващите за ВАС !ГОЛА ВОДА И КАЛ ПО ГРЪБО СТЕ !
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ся как ши са разберат кой краде повече ? герб или ПП ? Като дойдат избори и почват проверки по митниците . През другото време няма ли митници ? Аве я за по сигурно Възраждане вместо за крадливите партии .
63
1
 
13
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Аз пък силно се надявам скоро да настъпи денят, когато физиономията на Асанчу Ококорения напълно ще изчезне от медийното ни пространство!!! В противен слуай, всички които могат, да стават и да бягат от "Географското понятие", в което ще се превъне държавата ни!
62
8
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
До 72. Каналите са покровителствани жт някой, който е бил 10 години на власт, а не на ПП-ДБ! ПП-ДБ пресякоха каналите и мафията изпищя! "Антимафиотите иззели от бюрото на Банкова разработки за пресичане на допълнителни канали на контрабанда..."(?????)
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не бил информиран ,Денков не бил информиран,е за кво трябва да са информира ДАНС е нали тая Банкова разбивала каналите !е кой беше на власт до сега ПП каналите са на тая партия ,и има още 107 дела от европейската прокуратура за 23г.и кой беше на власт тогава ПП ,долу мошеници всички затвора
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
600 тира контрабанди цигари Кокорец добре ли е ахха, не си играеш на дербно
59
2
 
14
 
! Отговори
Мхмм преди 1 месец
Тази толкова кадърна жена, както и всички, които се завъртяха около промяната. Абе, като сте толкова кадърни, защо не направите бизнес и дадете хляб на хората, защо не изкарвате големите пари в частния сектор, свят широк. Значи, напуснала ДАНС и отишла в митници. Ама голям мерак да оправят държавата и всички агенции. Ако толкова добре се справя, защо не ни искат в Шенген?
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Притеснен ми изглежда нещо.