Протест пред МВР срещу оставането на Калин Стоянов като министър

Има и контрапротест, в района има засилено полицейско присъствие
Обновена: 8 апр 2024 19:56 | 8 апр 2024 19:20, Красимир Ангелов
108

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и е под надслов "Оставка на Калин Стоянов за честни избори!". Протестиращите твърдят, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. "6-ти септември" е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва и подозират, че е обвързан с политически партии. 

До министерството, в градинката пред храма „Свети Седмочисленици“, служители на МВР и граждани също се събраха, но  в подкрепа на вътрешния министър.

"Дошъл съм да поздравя и да благодаря на колегите за силната подкрепа, която имат към мен. Искам да знаят, че докато аз съм министър, няма да позволя, който и да било да ми нарежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставен определен човек", заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също дойде на протеста.

(БТА, Саня Петкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До *** 81..НАЛИ СИ "ДЕМОКРАТ"?... КАК МОЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛЯШ ДА ОГРАНИЧАВАШ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?..... РАШКОВИСТ ЛИ СИ, ТА СЕ ЗАСЕГНА? ..
80
2
 
4
 
! Отговори
знаете ли защо? преди 1 месец
До ***. Знам от човек, който е в ръководството на ПП-ДБ. А той знае всички вътрешни тайни на партията. Това ми е казано на 4 очи под секрет. Но аз решщих все пак да сподееля с вас. За да знаете каква е причината за това искане за оставка на Калин Стоянов. То съвсем не е случайно. Вече казах защо се иска оставката му. За да не се разплете чорапа, ако Стоянов остане още на този пост.
79
6
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До ПП + БСП =РОДНИНИ,а може ли човек с психически отклонения да драска нонстоп тук.
78
5
 
7
 
! Отговори
Пеци преди 1 месец
Полицаите повече от 20тината протестиращи. Прокопи ще те уволнят от хамериканското посолство момче. Пуснали са те на голяма, а не на камерна сцена бе розовобузко
77
2
 
10
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 1 месец
МОЖЕ ЛИ ЛИЦЕТО НА ПРОМЯНАТА ДА Е РАШКОВ,..??..ДЕПУТАТ 5 ГОДИНИ ОТ БСП, МИНИСТЪР ОТ БСП,СЛЕДОВАТЕЛ ОТ БКП, ПРЕСЛЕДВАЛ ДИСИДЕНТИ ОЩЕ ПРЕДИ 1989....И ДНЕС ДА ИСКАТ ОСТАВКАТА НА КАЛИН СТОЯНОВ, КОЙТО ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИСТА РАШКОВ ОЩЕ НЕ Е БИЛ РОДЕН........ ПП +БСП =РОДНИНИ.....
76
4
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
До знаете ли защо?А ти откъде знаеш бре клоши,времето топло и се упражняваш на някоя пейка ли бре.
75
3
 
7
 
! Отговори
знаете ли защо? преди 1 месец
А знаете ли защо от ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов? ЗАЩОТО ТОЙ (според добре осведомени източници) е получил изнформации за ОГРОМНИ ДАЛАВЕРИ НА ПП-ДБ. За които се лежи дълги години в пандиза. Това е станало в края на управлението на кабинета Денков. Калин Стоянов е смятал да направи разследване, но Денков е покрил случая. И сега лидерите на ПП-ДБ се притесняват, че всичко ще излезе наяве. А са замесени големи фигури, като Кирил Петков и Асен Василев. За което може и в затвора да отидат.
74
6
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
До ДЕНКОВ СРИНА ШЕНГЕН,крадеца вика дръжте крадеца,абе пълна нула си.
73
4
 
8
 
! Отговори
ДЕНКОВ СРИНА ШЕНГЕН преди 1 месец
МОЖЕ ЛИ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА ПЛЮЕ ПО ДЪРЖАВАТА СИ И ДА Я РАЗРУШАВА, КАТО ОБВИНЯВА СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ ,ЧЕ СА ТРАФИКАНТИ, А СЕ СРЕЩАТ И ФИНАНСИРАТ ОТ МУТРИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ, СКЕЛЕТИТЕ , БОБОЦИТЕ И ТЕМ ПОДОБНИ КРИМИНАЛНИ
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиционерите и те на протест. Нали знаете че в БГ още сме в милиционерски времена? Просто не стигнаха силите за реформа, и да имаме модерна западна полиция
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега какво, ще мерим протестите на кантар ли?? Глупава работа!! Даже и в кантара ще ни "ударят", а да не говорим за изборите!!
70
3
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
До *** ЛИ СИ,за да си фактор ти трябва наново да изживееш първите си седем години.Пиша за МВР и нарушенията им на закона а не за ПП и т.н.
69
3
 
5
 
! Отговори
ТЪПОМЕР ЛИ СИ преди 1 месец
КОЛКО СТЕПЕНИ ИЗМЕРИ И ОТЧЕТЕ ТЪПОТИЯТА НА ПП?... А ТВОЙТА, КОЙ ЩЕ Я МЕРИ?
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Времето е хубаво, топло. Градинки, пейки, биричка, туй-онуй, ала-бала. И хоп, от нищото изкачат термитите от "демократичната общност". Да се преброят за пореден път...колко са оредели. И както винаги Найо Тицин документира "хепънинга". И не, не им е Калин Стоянов проблемът. Проблемът им са Рашков и Коцев. И някакъв контрабандист....
67
4
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
До ПП РУСКИ КРИМКИ,крайно време е тия с белите престилки и усмиритилните ризи да те издирят,или и ти си като оня кл.ош.ар.
66
3
 
10
 
! Отговори
ПП РУСКИ КРИМКИ преди 1 месец
"БОЕЦ" СА ХОРА НА БЕЛГРАД И СА СВЪРЗАНИ С РУСИЯ... ЗНАЧИ И ПП СА РУСКИ КРИМКИ...
65
9
 
2
 
! Отговори
Тъпомер до 64 преди 1 месец
Има закони умнико,това е демокрация.Прави разлика от закони и свободия в стил ГРОБ.
64
2
 
8
 
! Отговори
ПП ПСИХОПАТИ преди 1 месец
УТРЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО И ЩЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА КЕНЕТ И БАЙ ДАНЧО...... КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ....
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На "протеста" видимо няма нормални хора!
62
2
 
9
 
! Отговори
до Тъпомер преди 1 месец
И кво сега, "право на протест" имат само безработните клошари и хайлазите от "бизнес центровете"? Така ли? Много демократично.