Протест пред МВР срещу оставането на Калин Стоянов като министър

Има и контрапротест, в района има засилено полицейско присъствие
Обновена: 8 апр 2024 19:56 | 8 апр 2024 19:20, Красимир Ангелов
108

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и е под надслов "Оставка на Калин Стоянов за честни избори!". Протестиращите твърдят, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. "6-ти септември" е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва и подозират, че е обвързан с политически партии. 

До министерството, в градинката пред храма „Свети Седмочисленици“, служители на МВР и граждани също се събраха, но  в подкрепа на вътрешния министър.

"Дошъл съм да поздравя и да благодаря на колегите за силната подкрепа, която имат към мен. Искам да знаят, че докато аз съм министър, няма да позволя, който и да било да ми нарежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставен определен човек", заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също дойде на протеста.

(БТА, Саня Петкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алооо мисирките, имаше и антипротест на служители на МВР за оставане на настоящият министър на поста си, къде е отразяването. Пишете за някакви платени измикяри, които мислят че света се върти около тях. Отразете и двата протеста равноправно иначе сте просто ***.
60
4
 
3
 
! Отговори
Тъпомер до 60 преди 1 месец
Ти си далеч от гражданин със собствено мнение,тук става въпрос за явно нарушение на закона за политически неутралитет на полицията.
59
2
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Пак събирачки на поми ярите. Нормално - затопли се и ППДБ паднаха от власт. За пореден път. Ярите ще изкарат някой лев, че животът стана скъп.
58
1
 
10
 
! Отговори
До 41, 42 и някои др преди 1 месец
За гражданите със собствено мнение все повече става ясно, че единствения недостатък на Калин Стоянов е, че не изпълнява нарежданията на Кирил Петков! Калин Стоянов е човек от системата на МВР, назначен на висока позиция от Бойко Рашков.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко Росен Миланов в Не се страхувай обрисува точно каква е причината за исканата оставка на Главния Секретар и ареста на шефката на Митницата. От казаното излиза, че са уличени в нерегламентирани контакти с контрабандисти!
56
3
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
По закон полицайте нямат право на протести по политически причини,те са служители на закона.Но тук обществото е малко информирано за квото и да е,затова и шенген през крив макарон.
55
1
 
8
 
! Отговори
Много пристрастно! преди 1 месец
С големи букви протест срещу и с малки за подкрепата на гилдията! Освен, че е подвеждащо заглавието, но и супер дразнещо!
54
2
 
11
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Аз тези "граждани", дето протестират вече ги познавам по физиономия повечето, от други протести. Включително оня проскубания с неграмотно изписаната табелка. Ама 10 месеца тези "граждани" никакви ги нямаше, въпреки всичките простотии през това време - мигранти, престъпления от полицаи, престъпления от политици... Защото тогава техните работодатели бяха "властъ". Жалки продажници.
53
4
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 1 месец
Полицайте протестирали срещу хора с право на протест и тяхни рабодатели,по политичиски причини,а дали не са нарушили закона?Или продължаваме да сме държава на беззаконието.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проъеста е организиран от ПП-ДБ-СС.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестират шарлатаните, както протестираха и преди да има машинно гласуване, за да може да манипулират изборите чрез АЛА БАЛА и простото Киро и ококорената Асенка да продължават да крадат до безкрай.
50
15
 
5
 
! Отговори
иво преди 1 месец
Гербаджийското МВр е организирана престъпна група.Трябва яко метене.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестирам срещу протестите!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка област трябва да има независима от МВР полиция!
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз протестирсщи не виждам. Има храст и полицаи с обърнати с г з
46
12
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Винаги гледа учудено или изненадано. Не вярва че е министър. Никой не вярва.
45
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръсен гербаджийски лишеи. Полицейските търтери на ГЕРБ си защитават копанята!! Това е заради много години обилно хранене от копанята ГЕРБ за сметка на бедния народ.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протест и контрапротест!
43
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ли шефа на МВР гледа винаги толкова плахо?Не трябва ли да излъча респект и мъжественост?Има вид на много зависим човек.
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните протестират.