Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало

Важно е страната ни да е част от НАТО и ЕС
10 апр 2024 19:30, Инна Ангелова
316
Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало
Снимка: БГНЕС

Николай Денков прекара мандата си в опит да изтласка руснаците и затова за него няма да е изненда, ако Москва се опита да удвои усилията си да възстанови влиянието си в страната след разпускането на правитлството. Това пише “Политико” в анализ на свършеното от кабинета “Денков”.

Бившият министър-председател заяви пред изданието, че неговото прозападно и проукраинско правителство е успяло да намали енергийната зависимост на страната от Русия, изгонило е над 80 тайни агенти под прикритието на дипломати и е въвело програма за проверка на фактите за противопоставяне на руската дезинформация.

Денков каза още, че вижда руското влияни през всички тези години и то никога не е изчезвало.

"Естествено, то стана много интензивно през последните 2 години след началото на войната. Русия ще направи всичко възможно, за да възстанови силното си влияние в България".

Пред "Политико" Николай Денков коментира още, че за България е изключително важно да бъде част от НАТО и ЕС. "Не се колебаем къде принадлежи".

Той очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни, както е било и в миналото: "Начинът да се борим с нея да е предоставяме фактите и да ги интерпретираме на базата на логични доводи, а не на манипулации и дезинформация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: натоРусияЕСДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
9
 
! Отговори
Й преди 1 месец
Просто лъжец политически труп.спрете да показвате този измамник
187
7
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 1 месец
кРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ ВСИЧКИ С РУСКИ ПАСПОРТИ..ние не сме крепостни роби и тук не е руска губерня..
186
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То за руското влияние е ясно - Путин командва в България и затова не сме членове на НАТО и ЕС и не даваме оръжие на Украйна. Ти кажи какво става с хамериканското влияние!
185
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Жалкото мекотело само на арменският поп досега не се е оплакал от руската пропаганда.
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков се страхува от Путин и мисли всеки ден за него, а Путин дори не знае кой е Денков.
183
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да кажа, че сме имали кой знае какви управляващи след промените, но в сравнение с тази от.репка всички изглеждат като велики държавници (с изключение на Кирил Петков). Дори Борисов изглежда като дълбокомислен философ и стратег без грам корупция в сравнение с Денков. Страшно обидно е, че такъв човек ни е управлявал, пък било то и за 9 месеца. А два пъти по-обидно и срамно е, че мои сънародници са гласували за него (или партията, която го е издигнала), а някои пак ще гласуват.
182
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментиращите тук се опитват да докажат, че хем говори глупости и няма такова нещи И това, че русия е топ мястото и трябва много да я обичаме... Ама трудно се прави ефективна пропаганда при наличието на нулево количество умствен бегаж.
181
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два апартамента в София са около 350-400 хиляди евро, един гараж е около 30 хиляди евро, паркомясто е около 7 хиляди евро, две коли около 60 хиляди евро. Питайте ГЕРБ как един човек на държавна заплата може да си купи всичко това, като има семейство с жена и две деца.
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е прав,а е много прав!!!Толкова Руски шпиони има внедрени в управлението , че даже и не може да повярвате. Имам един познат , дадоха му апартамент , гараж и още няколко неща. В момента работи на висока позиция при Министъра на Вътрешните работи( ГЕРБ) . Как един човек с една заплата за семейството, жена и две деца ще купи два апартамента, две нови коли, паркомясто и гараж в София? Гледам го телефончето всеки ден до министъра по телевизиите.
179
2
 
11
 
! Отговори
Инсектицид преди 1 месец
Този човек е бедствие за държавата . Добре че избледня хептен.
178
1
 
19
 
! Отговори
Даа преди 1 месец
"Това лице не е на престъпник" каза Денков за Коцев.Аз като гледам неговото лице,на Асен Василев,на Кирил Петков,на Христо Иванов,на ген.Атанасов,ми приличат на хора направили масово бягство от психиатрията в Курило.
177
5
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
Стига ревахте против Денков, оплачете се на Бойко. Той е близък с Путин ще ви разбере.
176
1
 
5
 
! Отговори
Бабите с пвйката преди 1 месец
Академик стана май защото се римува с политик.
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКАДЕМИК ДЕНКОВ СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКОВИТЕ МАФИОТИ
174
2
 
7
 
! Отговори
Руско влияние преди 1 месец
Повика за контрабанда и наркотици явно е следствие на влияние върху психиката на клетите борци за атлантизми .
173
2
 
19
 
! Отговори
Аааааа преди 1 месец
Този е за освидетелстване.В предишното интервю беше казал,че Русия и Путин са свалили правителството му .От всеки ъгъл го дебне Путин и за всичко са виновни те.На Коцев агенти на КГБ са му спретнали мероприятието.Абе параноидна шизофрения-това му е диагнозата.Ама като нямаме и здравеопазване такива елементи вместо да ги лекуват те ги дават по телевизиите да менторстват.
172
1
 
10
 
! Отговори
хе хе преди 1 месец
До 100% рептил си е тоя За първи път виждам рептил,който прилича на молец!Това рептилите имат страшна мимикрия!Току виж утре замязал на китаец!:)))))))))))
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая женка още ока. Стене като пред оргазъм. Неговото правителство, така наречено, беше най слабото дотук. Стигнахме дъното по всички показатели. Борисов го канеха навсякъде, а това женствено перде едва измоли да се появи някъде. Жалък плъх и млък
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клин , клин избива..... Ясно е ,че от Освобождението насам, всякакви влияния се борят . И западни, и турско и руско и т.н. И като се борят, си пречат, парират, ограничават едно друго. Дрибъл и политика, за да се прокарва българския национален интерес, а не да се кълнеш в единственото вярно влияние. Например проблясъка на Паси да вписваме ЕС и НАТО в конституцията.
169
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба маро, много ли искаш внуците ти да са роби на москва?