ПП вини финансовия министър, че манипулира, имало пари в държавата

Проблем с бюджета и фискалния резерв нямало
131
ПП вини финансовия министър, че манипулира, имало пари в държавата
Снимка: Dnes.bg, архив

От ПП-ДБ обвиниха служебния финансов министър Людмила Петкова, че манипулира информацията за фискалния резерв.

Депутатите от коалицията са категорични, че държавата е стабилна.

Проблем с бюджета и фискалния резерв няма, издадохме държавата в отлично състояние. Информацията за намаления фискален резерв е манипулативна, отсече Венко Сабрутев.

Още по темата
Според него има опит да се плаши населението за това, че държавата ще фалира.

"Случва се точно това, което президентът даде като заявка, че ще прави", смята Сабрутев.

По думите му фискалният резерв бил като обикновена разплащателна сметка, в която влизали приходите и от която се правели разходи.

Разликата сега между думите на двамата финансови министри за това колко средства имало в резерва идвала от датата, на база на която се гледало състоянието. Държавата направила 1,6 млрд. лева плащания за "Топлофикация", 1,3 млрд. лева отишли за пенсиите, а все още в резерва не били влезли планираните приходи. Затова и сега резерва бил по-нисък от обявения в края на март, обясни той.

По думите на Сабрутев информацията за състоянието на фискалния резерв е манипулативна, защото държавата не е получила всичките си приходи към този момент, а е направила планираните разходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е възможно да има толкова неподострени хора в тая страна. Сметката се гледа в края на месеца, когато са влезли данъците в хазната. Ама всеки може да ви лъже и *** както си поиска.
95
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Българи, да не позволим никога тези измамни аматьори да се доближат до власт.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Денков Путин е виновен
93
5
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Как ги търпим тези измамници от ДПСГЕРБППДБЛГБТИ+ да продължават цирка? Време е за възраждане на България
92
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокрочо фалира държавата, крадеше не с милиони ами с милиарди
91
0
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Оставете това сега, ясно е, че Путин е обрал резерва, след като подло смъкна от власт Денков. А другарят Рашко спомни ли си дали познава онова куче? Онова куче бе, нали се сещате?
90
1
 
10
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен 84 Дефицитът падна от реалните 6.4% до 2.9% след машинациите на Кокорчо и преливането от пусто в празно. Той открадна парите от енергийния сектор и ни набута с 20 млрд нови дългове при крайно неизгодни условия. За две години парите за капитални разходи на държавата бяха занулявани и нищо не се построи. Радвам се, че повече този неграмотен крадец няма да се прави на финансов министър.
89
2
 
11
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен Няма истерии. Има лъжи. Фискалният резерв не е "разплащателна сметка", както твърди неграмотникът Сабрутев. Той затова се казва "резерв", защото се бута само в краен случай, т.е., когато си закъсал с парите. А Кокорчо непрекъснато беше закъсал, защото не може да си прибере вересиите, след като назначи *** си за шеф на НАП.
88
8
 
3
 
! Отговори
Пахахха преди 1 месец
Герпавите включиха лайномета.
87
5
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 1 месец
И? Нещо смешно става ли накрая?
86
2
 
12
 
! Отговори
На оня свят преди 1 месец
Петрееее. Показал се св.Петър и запитал защо Дявола е запъхтян и крещи. Петрее, не знам какви са тия и от къде ги изпрати, ама сега заради тях тичам по стълбите към теб! Защо, бе Дяволе ?!? - Абе е...му ***..мата, откраднали са асансьора!
85
3
 
7
 
! Отговори
На оня свят преди 1 месец
Загубили ППДБ изборите. Отиват при св.Петър и той им казал. Момчета не сте за тука. Много кражби, много грехове. Ще се обадя на Дявола да Ви прибере. Извикал Св.Петър Дявола По пътя с асансьора надолу Дявола им казал. Ехх блага работа, със св.Петър си имаме вече асансьор няма да вървя пеш. След 1 ден ПП-тата му казали, че са много доволни от Дявола и искат да отидат да се похвалят на Св.Петър. Нямало ги час-два-три. След 5 часа Дявола стои пред портите на Св.Петър и пъхти изморен. Петреее,
84
8
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Очаквах го, но този път козаците се позабавиха. Докато стоплят, че Путин е окрал парите от хазната, мина доста време. А е толкова логично, защо иначе ще събаря правителството на Молеца, ако няма да свие и парите от резерва? Нали така, козаци?
83
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев скоро няма да е вече президент. Поне това е някаква утеха.
82
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредният театър на ДС и КГБ. В края на краищата Радев, ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане получават множество възможности да пораждат масови истерии, но когато се съберат на едно място всичките, истерията избухва след точно пет минути. Толкова са предвидими, скучни и гнусни.
81
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджийският служебен кабинет пак иска постни пици.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това вече го направи предното служебно правителство, и пак беше невероятно истерична и драматична история. Държавата пак щеше да фалира, уж. Дефицитът беше определен като 6.5%. Естествено се оказа, че всичко е лъжа, за да сплашат и насочат гласоподавателите.
79
5
 
8
 
! Отговори
ПП ли? преди 1 месец
Сега ще видят кон боб яде ли? Боко ще им разкъса матките и ще ги разсади по затворите и изобщо ще им удари такъв върт, какъвто светът не е виждал! Седнали с мечката мед да ядат и да арестуват Боко по бели ***..
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе на тези ППарапети всеки ден пред някой от тях се появява жандармерия и полиция за злоупотреби,разни финансови престъпления,митнически далавери и т.н.Ето днес например са при Настимир Пеперудата :) :) :) .Тя парламентарната им група как е има-няма 60 човека и ако продължава така всеки ден,до изборите няма да остане ни един променкаджия на свобода.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатани,сър.