Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството, заяви той
11 апр 2024 16:40, Александър Попов
99
Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той обясни, че на 3 април около 8.30 – 9.00 ч. бившият главен секретар Живко Коцев е отишъл при него и е казал, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията.

"Малко по-късно аз разбрах, че той вече е в Софийска градска прокуратура и поисках да се свържа и да говоря с него. Така и стана, свързах се с него, при което той ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск, т.е. сряда, четвъртък и петък“, каза той.

Стоянов уточни, че знае, че същия ден е направен обиск в кабинета на Коцев, като точно по тази причина в МВР е бил и самият вътрешен министър. Той потвърди, че са му се обадили от службите и са му казали, че е хубаво да бъде в министерството, тъй като ще се извършва обиск в служебния кабинет на Коцев.

По думите му разговор с Коцев е имал само вечерта, когато са приключили всички процесуални действия и когато той си е подписал заявление, с което по собствени причини и желание е пожелал да напусне системата на МВР.

"По никакъв начин не съм оказвал натиск", категоричен е той.

Служебният министър на вътрешните работи предположи, че може би някой съветва Коцев относно подаването, а след това оттеглянето на оставката му.

Стоянов подчерта, че Асен Василев също не е успял да го принуди да извърши определени назначения и поясни: „Имаше виждания за един човек, за който той каза, че мога да разчитам на него. Но това не се случи. Впоследствие разбрах, че едно нещо е поискал от мен и аз не съм го свършил.“

По отношение честността на предстоящия вот, Стоянов заяви, че МВР не организира изборите. Ангажимент на ведомството било да охранява изборните секциите, книжата и машините. „И не на последно място - да се бори с тежкото явление - купуване и продаване на гласове. Мисля, че ще се преборим”, е мнението му.

Той изрази недоумение как някой след шест месеца упреква МВР, че не са се справили на изборите.

"Преди, по време и след вота нямахме критика от тези хора, които в момента я отправят. Считам, че ще се справим. Още повече - за първи път чухме, според изказвания, че МВР отговаря и за недействителните гласове. Пълен абсурд”, завърши Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Калин Стоянов
Още от Общество
Николай Василев: Асен Василев е най-прахосническият финансов министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ченгеджийницата работи с пълна пара. Социолозите са на линия, тpoловете са в коментарите. Математическата формула на ченгесарницата: ГЕРБ+ДПС+БСП+ИТН+Възраждане=Делян Пеевски.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Служебното правителство трябва да подготви изборите, а не да чисти неудобните. Затова е излишно. Да остане правителството в оставка, докато не бъде избрано ново. Какво ни баламосвате?
86
2
 
5
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 2 седмици
МАФИООООООООТ,ИЗУЧЕН ОТ СТАРИТЕ ДС-АРИ.НЯМА ОТЪРВАВАНЕ ОТ ТЯХ ! И МАЙКА СИ ЩЕ ПРОАДЕ ЗА ПАРИ !
85
1
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 седмици
Калин Стоянов е човек на Пеевски-ДПС, още от ГДБОП всички го знаят . След предателството на Руди Гела и изтеклия запис беше ясно , че за да има някаква "сглобка" Герб-ДПС ще искат в МВР 100% техен човек .
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До *** 82 Нагъл е, защото знае, че никой нищо няма да му направи. Тези, дето го проверяват, са същите като него. Всички навързани в корупционни схеми. Хората за 5 лв. в затвора ги вкарват, за 10 лв. ги застрелват в гръб на улицата, а тия- нищо, само едно говорене.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички отричат. Никой никого не познава, никой на никого не е оказвал натиск, а в действителстност всички са в кюпа. Когато съдят 1 обикновен човек, ако той отрече, съдии и прокурори тълкуват ехидно отричането, било "защитна теза" и го отхвърлят. Ама тия сега, които отричат, всички им вярват, макар фактите да сочат, че са кoрумпиpaни до един. И никой не ги отстранява от длъжност. Защо тези хора са все още във властта?
82
3
 
8
 
! Отговори
Тъпомер преди 2 седмици
Толкова нагъл и пелтечещ със селски акцент,лъже маже,не вдъхващ никакъв респект,бил независим,кой му вярва на тоя.Те му искат оставката той за Хасково пелтечи.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ба си и неандерталската муцуна.
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това лице,трябва да се Оттегли от Служебният кабинет!!
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А теб кой те назначи и ти каза, че си достоен за този пост?
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това момченце,върви по пътя на Борисов! Нагъл,нагъл до Безобразие!
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименИ ЗАЩО БОРИСОВ ОЩЕ ГО ПАЗЯТ?????? А ТОЙ 2 ШАПКАТА И ОБЕДИНЯВАЩАТА ФИГУРА! ПОЗОРНО Е ТОВА!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И ЗАЩО РАШКОВ ОЩЕ ГО ПАЗЯТ????? А ТОЙ 2 ШАПКАТА И ОБЕДИНЯВАЩАТА ФИГУРА! ПОЗОРНО Е ТОВА!
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
когато бокоратурата стане прокуратура, тогава ще отлепим от дъното
74
8
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 седмици
Този бил селянин, онзи бил банкянски толуп, третият - Копейкин. Един крадял, друг лъжел, трети мажел. Пък тези от ППДБ, все умни, интелигентни, почтени. Само че защо все тях ги хващат в яки схеми и издънки? То не бяха фалшиви декларации, разни комисиони, малко ала бала, едни записи, сега снимки и свидетелски показания. Последно белгийската прокуратура /политическа бухалка/ и кой знае какво още следва. Направо започва да се чуди човек, наистина ли са толкова умни? За почтеност въобще не говорим.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затова ПП и ДБ искаха да сменят шефовете на всички служби, за да сложат ръка безпрепятствено на всички контрабандни канали.
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Калин Стоянов е назначение на Кирил Петков, от какво се оплаква сега канадеца?
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това, което Бойко Борисов построи Кирил Петков за две правителства на ПП не можа дори да го боядиса.
70
2
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 седмици
Коментарите на умнокрасивитета са потресаващи направо. Толкова години във властта, толкова яки кражби, ала-бала, Посолство, руски шпиони, Украйна ... И накрая милите, станали жертва на нашенските кухи куки. И на ченгетата от ДС, разбира се, дето вече няма такъв под 60 години. А всъщност нещата са прости - алчност, наглост, глупост и самочувствие, всички тези неща по много. И ето - след всичкото омазване и излагации, вкл. пред "Европата", пак ни го играят съдници и умници, разбираш ли. Уникуми:)
69
4
 
12
 
! Отговори
Измамници преди 2 седмици
Харесва ми, когато жълто.паветниците пищят и са на амбразурата да защитават измамниците Кирил и Асен, да прикрият аферите им НЕКСО, Джемкорп, 9-тте милиарда за един месец изхарчени през 2022 г, непостроеният завод за електроколи в Ловеч, измамата с петте моста над Дунав и трите тунела под Стара планина.