Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството, заяви той
11 апр 2024 16:40, Александър Попов
99
Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той обясни, че на 3 април около 8.30 – 9.00 ч. бившият главен секретар Живко Коцев е отишъл при него и е казал, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията.

"Малко по-късно аз разбрах, че той вече е в Софийска градска прокуратура и поисках да се свържа и да говоря с него. Така и стана, свързах се с него, при което той ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск, т.е. сряда, четвъртък и петък“, каза той.

Стоянов уточни, че знае, че същия ден е направен обиск в кабинета на Коцев, като точно по тази причина в МВР е бил и самият вътрешен министър. Той потвърди, че са му се обадили от службите и са му казали, че е хубаво да бъде в министерството, тъй като ще се извършва обиск в служебния кабинет на Коцев.

По думите му разговор с Коцев е имал само вечерта, когато са приключили всички процесуални действия и когато той си е подписал заявление, с което по собствени причини и желание е пожелал да напусне системата на МВР.

"По никакъв начин не съм оказвал натиск", категоричен е той.

Служебният министър на вътрешните работи предположи, че може би някой съветва Коцев относно подаването, а след това оттеглянето на оставката му.

Стоянов подчерта, че Асен Василев също не е успял да го принуди да извърши определени назначения и поясни: „Имаше виждания за един човек, за който той каза, че мога да разчитам на него. Но това не се случи. Впоследствие разбрах, че едно нещо е поискал от мен и аз не съм го свършил.“

По отношение честността на предстоящия вот, Стоянов заяви, че МВР не организира изборите. Ангажимент на ведомството било да охранява изборните секциите, книжата и машините. „И не на последно място - да се бори с тежкото явление - купуване и продаване на гласове. Мисля, че ще се преборим”, е мнението му.

Той изрази недоумение как някой след шест месеца упреква МВР, че не са се справили на изборите.

"Преди, по време и след вота нямахме критика от тези хора, които в момента я отправят. Считам, че ще се справим. Още повече - за първи път чухме, според изказвания, че МВР отговаря и за недействителните гласове. Пълен абсурд”, завърши Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злобата в коментарите доказва колко е прав и достоен човек, а всички които се слагате на Кокорчо свалете си гащите или клекнете по избор.
47
1
 
8
 
! Отговори
Октопод преди 1 месец
"мвр прокуратура съд"- организация от безделници които не могат да осъдят и един човек, днес гледах клип с един таксиметров шофьор как прегази майка и дете пред камерата и съм сигурен ,че утре пак ще е в таксито и пак така ще кара и нищо няма да го глобят.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калине, не признавай нищо, нито майка, нито баща! Казвай като Вожда - за първи път ги виждам!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селянчето си е селянче. И мутрата му такава - селска.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинчо, ами твоите контакти с нотариуса, да не говорим за нещата, които още не са излезнали за теб, защото прокуратурата е мафията, на която служиш всеотдайно.Има време, спокойно, не се притеснявай.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинчо, и ти си не по малък скандал за милицията! Но още не са ти извадили ризките миризливи, защото засега слушал двамата шопари!
42
6
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
Дамаджаната (както го наричаш ти) всъщност беше вързал ръцете на купувачите на гласове! Да в буквалния смисъл, те бяха предупреждавани с протокол и със белезници... Това вбеси основните купувачи ГЕРБ и особено ДПС... Поне в това отношение, трябва да признаем, че покупко- продажбата беше сведена до минимум. Сега ще могат да си купуват вече на воля, за огромна радост на Пеевски и Борисов!!! Затова така яростно са зад вътрешния министър!
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една от най тежките репутационни щети е самият Калин Стоянов. Такова смотано и тъ по парче сме нямали досега за шеф на МВР. Дори Р . Петков не беше толкова про ст .
40
3
 
3
 
! Отговори
До истината преди 1 месец
Не ми пиши от яд три удивителни, а се осъзнайте колко вождовете ви манипулират. Или ще защитаваш и ти очеизваден престъпник като Коцев. Е...какво очакваш тогаз. При Кирчо две култуви убииства смързони с него а цаща ву. Сега а главен секретар обвързан с контабанда. И още имате очи да твърдите, че било постановка. Ити си престъпник.
39
0
 
8
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Давате ли си сметка до каква степен тая държава се търкаля към пропастта? Двама контрабандисти имах достъп до министър на вътрешните работи? С главния секретар ми се снимат голи в сауната (дори не ми се мисли нататък ). Нарежда на шефа на митниците какво да прави ? Абе хора това и в Африка го няма бе ?! А ние се подиграваме на албанците , чакай бе това и там го няма бе ... Никак , никак нещата не отиват на добре ... Изживяваме последните години на тая държавица
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
калинките на ГЕРБ не си поплюват!
37
1
 
6
 
! Отговори
Работата стана преди 1 месец
Кораба потъва, те му чистят стъклата...
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисовата калинка продължава да лъже.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко арестува Бойко, ама този път май ще има и пандиз но не с вашето МВР, а с нашето МВР!
34
3
 
7
 
! Отговори
ДПС то преди 1 месец
Селянчето си е селянче. И мутрата ме такава.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Троянският кон на Боцинката
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калине,знаеш,че и ти си за пералнята,не парадирай със знакови фамилии,само и само да се докажеш пред банкянският.Ти не си избран на този пост,ти си назначен,а това е друго нещо!
31
6
 
1
 
! Отговори
много ясно преди 1 месец
Няма го Трактора = няма сглобка.
30
5
 
10
 
! Отговори
ПиПитата преди 1 месец
тотално се оплетоха в лъжите си. Сега за всеки случай хвърлят кал по всички. Очевидно не са интелигентни. Не разбраха ли, че загубиха.
29
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достоен българин който не изпълнява чужди заповеди особено на аферисти като Кокорчо!