Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството, заяви той
11 апр 2024 16:40, Александър Попов
99
Калин Стоянов: Не съм оказвал натиск на Коцев, отказах назначение на човек на Василев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той обясни, че на 3 април около 8.30 – 9.00 ч. бившият главен секретар Живко Коцев е отишъл при него и е казал, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията.

"Малко по-късно аз разбрах, че той вече е в Софийска градска прокуратура и поисках да се свържа и да говоря с него. Така и стана, свързах се с него, при което той ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск, т.е. сряда, четвъртък и петък“, каза той.

Стоянов уточни, че знае, че същия ден е направен обиск в кабинета на Коцев, като точно по тази причина в МВР е бил и самият вътрешен министър. Той потвърди, че са му се обадили от службите и са му казали, че е хубаво да бъде в министерството, тъй като ще се извършва обиск в служебния кабинет на Коцев.

По думите му разговор с Коцев е имал само вечерта, когато са приключили всички процесуални действия и когато той си е подписал заявление, с което по собствени причини и желание е пожелал да напусне системата на МВР.

"По никакъв начин не съм оказвал натиск", категоричен е той.

Служебният министър на вътрешните работи предположи, че може би някой съветва Коцев относно подаването, а след това оттеглянето на оставката му.

Стоянов подчерта, че Асен Василев също не е успял да го принуди да извърши определени назначения и поясни: „Имаше виждания за един човек, за който той каза, че мога да разчитам на него. Но това не се случи. Впоследствие разбрах, че едно нещо е поискал от мен и аз не съм го свършил.“

По отношение честността на предстоящия вот, Стоянов заяви, че МВР не организира изборите. Ангажимент на ведомството било да охранява изборните секциите, книжата и машините. „И не на последно място - да се бори с тежкото явление - купуване и продаване на гласове. Мисля, че ще се преборим”, е мнението му.

Той изрази недоумение как някой след шест месеца упреква МВР, че не са се справили на изборите.

"Преди, по време и след вота нямахме критика от тези хора, които в момента я отправят. Считам, че ще се справим. Още повече - за първи път чухме, според изказвания, че МВР отговаря и за недействителните гласове. Пълен абсурд”, завърши Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато трезвомислещите предупреждаваха ПП и ДБ да не правят правителство с Гроб и посочваха явните рискове, то се вадеше вода от девет дерета какво прекрасно евроатлантическо и реформаторско мнозинство щяло да се създаде. Едни 100 полезни *** на Гроб, нарекли се интелектуалци, си късаха ризите как не трябвало да се изпуска такъв шанс, а Светослав Малинов обикаляше като цветарка медиите да разказва с меден глас същите глупости. Как се прави евроатлантическо мнозинствос такива, които ударно и заобикаляйки европейските санкции построиха Турски поток и подаряваха кученца на *** и как реформ
67
4
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Бойкикев и той не е далече от "***":):):)Обаче На приятелката му Мирчев и свиха сармите и поотслабна лекичко:):):)
66
3
 
8
 
! Отговори
Протестър преди 1 месец
Като говорим за очерняне в политиката нека си спомним за кюлчетата и пачките в чекмеджето. Да си спомним и за хвърлянето на тоалетна хартия и риба по знакови сгради в София. Вуду магиите и ареста на лидера на опозицията през 2021 г, разбира се отменен от съда като незаконен.
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ейй всички срещу ппдб - герпдпс-възраждане-итн-президент-мвр-прокуратура-данс. Трябва да си пълен ид иот за да на схванеш какво става. Руско-бълграската мафия с/у всеки, който иска нормална държава. Усилено ни тласкат към Беларус. Обаче вече настъпиха мотиката, хората не са толкоз тъ пи.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
медии - ПИК , служби - ДАНС , Прокуратура, МВР, регулатори... ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ. Да можех, пукната стотинка данък не бих платил на тази шайка, превзела България.
63
8
 
6
 
! Отговори
министър МВРашков преди 1 месец
Ами Рашков? Общувал си всеки ден с престъпници, които посрещал в министерството? Влизали с торби излизали без торби?
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бухалката млати здраво - ОПГ ГЕРБ/ДПС са готови на всичко, за да спечелят изборите и да отклонят вниманието от турския поток, магистрала Хемус, Барселона и хиряди други далавери.
61
3
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
Напротив. Обратно е. Дарафа е човек на ПП. Те си го сложиха.
60
6
 
4
 
! Отговори
Партия Пудел преди 1 месец
Партията ПП вече трябва да се нарича Партия Пудел. Едно кученце донася на стопанина си Живко Коцев пачки в ръката му под благосклонния поглед на Бойко Рашков - Дамаджаната.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И запомнете Докато Борисов и Пеевски са в политиката ПРОМЯНА няма да има.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата се ослушваше за сигналите към Бойко, но като стане дума за ПП-ДБ веднага се задейства и викат медиите, изагат личния живот незаконно, въпреки, че не предоставят никакви доказателства за престъпления. Това целенасочено очерняне на партиии и хора е абсолютно недопустимо и е подсъдно. Очаквам скоро дела, в които ще бъдат осъдени отделни прокурори с ефективни присъди за злоупотребите и корупцията!
57
7
 
2
 
! Отговори
Депутат от ПП преди 1 месец
То шопарът е Асен Василев и оня бузан Стою от ПП.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички компромати се появиха случайно точно преди изборите. Мале каква случайност. Настрана факта че ще се окажат празни фишеци, целта е да се компрометира ПП-ДБ преди изборите. Тука има нещо по важно че Държавна Сигурност, ЦК на БКП/БСП и руснаците ги е страх че власта и контрола върху България им се изплъзва. Страх ги е че могат да ги хванат в крачка. Изгориха Нотариуса, Пепи Еврото и още някой друг бушон с надеждата това което започнаха ПП-ДБ са спре и да им се размине. Няма да се размине, процесите са необратими. Въпрос на време е.
55
4
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Абе на комунистите от ПП БСП и пуделите им са корумпирани
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех ако МВР и Прокуратурата така де беше задействала и за кюлчетата, пачките и ко *** LE то в Барселона ...
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчевите министри , сега яко ще лъжат предизборно . След изборите ще се правят на разсеяни . Всички приказки срещу ПП - ДБ са уйдурма .
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До като двата шопара са на свобода няма спорт, няма култура, няма правосъдие, няма здравеопазване, няма бъдеще за България!
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е, че ПП и ДБ са притискали и заплашвали всички по веригата, но чест прави на Калин Стоянов, че не им се е поддал на натиска.
50
6
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
С Дамаджаната,Насти,Кокора и Кирцата на следващите изборо ППДБЛГБТ най ама най моного 10%:):):)А да забравих и за онзи пияния автокаскадьор пак от техната група къде удари колата на хората и се скри после от полицията:):):)Между другото е са го пробвах на дъщеря ми померана като му метнах една пачка 10Клв къде съм я вдигнал за Великденските празници в Гърция:):):)Няма нищо общо с Той пудела на Рашков.Онова неговото ги носи обратно докато моето се завря с парите под леглото и едвам ги спасих:):):
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са полицаи, а бандитска *** от садисти в униформи с тежки комплекси и зависимости. А Калинчо, който е излязъл да ги защитава като Матросов и който е организирал тази провокация трябва да бъде незабавно отстранен.