"Две хубави очи" на Яворов... Пее Мариана Попова

Певицата представя нова песен след година затишие
11 мар 2019 16:07, Александър Попов
17
"Две хубави очи" на Яворов... Пее Мариана Попова

Емблематичното стихотворение на Пейо Яворов "Две хубави очи" ще стане част от музикалнта визитка на Мариана Попова. Тя е готова с едноименната си нова песен, а видеопремиерата ще бъде на 13 март. Композицията ще бъде част от нейния трети албум, по който е почнала работа.

Създаването на тази песен има своята история. Тя е дълга, лична, нищо в нея не е самоцелно. Преди много години мелодията се появила  в ума на Стоян Стоянов. Стоян или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и строи, създава красота тук в родината ни (негово дело е великолепния етнографски комплекс Дамасцена).

По примера на старите успели в живота  български патриоти г-н Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага и в това – да започнат работа тук, не някъде далеч като емигранти.

Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си е израз на личната му житейска философия. Темата за емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", където с Веселин Плачков водят един изключително силен диалог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Мариана Попова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ч", "ш", "С".... За тази лейка няма ли логопед? Как може да се изгавриш с Яворов? Това е стихотворение за ЛЮБОВ, ЗА ИЗПЕПЕЛЯВАЩА ЛЮБОВ! Защо по дяволите я свързаха с гастърбайтерите? Срам! Гнусота! Горкият Яворов, и него окепазиха. Утре може да я изпее и Азис!
11
0
 
6
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Ужасно просто, посегнаха и на Яворов. Къде спи държавата и културата позволявайки това.
10
0
 
5
 
! Отговори
Ве преди 5 години
Мариана, Желая да ти споделя ,че ти си Гнусарка :) WTF защо си правила секс с Г. Първанов- и двамата сте еднакво Гнусни, ако може да се скриеш ?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я ли свързваха с Гоце?
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнахте отново да натрапвате тази некадърница.Поредният й мъж е толкова потресаващо посредствен, че чудесно допълва образа й.Ще кажете - като не я харесваш, не я гледай и слушаюй, и е правилно!Има други, които имат очаквания тя дад даде нещо, а тя няма какво. Тя не става - кряскането не е пеене.Тя е една куха реклама на някого, който неистово я пробутва.Има едно нескрито нахално самочувствие у нея, странен епроизходът му.
7
3
 
20
 
! Отговори
d преди 5 години
Тази и в студио трудно могат да й оправят фалшиментото,да се чуди човек музиканти като БТР и певец като Орлин Горанов как се излагаха с нея....Същата е и щерката на Данчо караджов,яко фалшиво пеят,имат гласове ,но не репетират ли,определено не пеят с лекота.......
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въобще не е хубава.а мелодията е от руска песен
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не се ли пенсионира?
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така ме дразни тая Мариана че не е истина.
3
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Хубава е песента, но мелодията е като от стар руски филм. Лично мнение.
2
5
 
15
 
! Отговори
Saki преди 5 години
А оня инфалтил с нея ко прай
1
17
 
10
 
! Отговори
българка преди 5 години
Песента е страхотна ! Браво на всички, които са я сътворили, Марияна я изпълнява вълшебно !