Зелена енергия за твоя бизнес

Пощенска банка ти предлага корпоративен кредит за финансиране на соларен проект с атрактивни условия
Спонсорирано съдържание | Обновена: 5 юли 2023 12:16 | 5 юли 2023 09:50, Александър Попов
Зелена енергия за твоя бизнес

Опазването на околната среда е ангажимент на всички нас, но е и основно направление в политиката на всяка отговорна компания. И тъй като изменението на климата оказва все по-голямо влияние върху хората и бизнеса по целия свят, темата днес e все по-приоритетна и налага по-специално внимание и концентрирани усилия. И както домакинствата се стремят към изграждане на по-екологосъобразни и зелени навици в своето ежедневие за пестене на ресурси, така въвеждането на енергийно ефективни и „умни“ технологии от гледна точна на структурата на бизнеса е основополагаща в общата ни мисия за опазването на природата.

Един от най-значимите аспекти на въглеродния отпечатък на всяка компания е консумацията на електроенергия. Интересен факт е, че на пазара съществуват различен тип решения, които да подпомогнат фирмите по пътя им към постигане на енергийна ефективност и да ги стимулират за инвестиции по всички измерения, за да постигнат своето устойчиво развитие и същевременно намалят разходите си за потребление на електроенергия и други на вид ежедневни консумативи.

Нова възможност за приоритетите и успеха на твоя бизнес

Зелените идеи, които бизнесът се стреми да реализира, за да гарантира устойчивото си развитие, ще бъдат полезни не само за околната среда но и за общността, в която компанията оперира. Те ще рефлектират по множество позитивни начини върху дейността на фирмата. И когато говорим за постигането на баланс при въглеродните емисии, инвестицията в изграждане на фотоволтаична централа за собствено производство и/или за продажба на електрическа енергия е избор, който все по-често компаниите правят. До преди няколко години такава инвестиция изглеждаше по-скоро като екзотика, но днес все повече фирми залагат на подобно решение. Причините за избор на този вариант са няколко – от една страна е отговорността към зеленото бъдеще, а от друга - достъпът до облекчено финансиране, който компаниите имат в момента. Пощенска банка, като доказан финансов партньор, предлага решение, с което реализацията на подобен устойчив проект ще бъде с още по-лесно изпълнение.

Предложението за „Зелен кредит“ за корпоративни клиенти от Пощенска банка дава възможност за финансиране до 90% от проектните разходи за изграждането на фотоволтаична централа за собствено потребление, с инсталирана мощност до 2 mWh, при максимален размер на финансиране до 2 млн. евро, както и дълъг период на погасяване – до 12 години след въвеждане в експлоатация на обекта, в допълнение към гратисен период до 18 месеца, необходим за завършване на проекта. При заявяване на желанието за финансиране на соларен панел кандидатите получават възможност да се възползват от атрактивните условия на Пощенска банка, тъй като зеленото финансиране е сред основните приоритети в политиката на кредитната институция. Пощенска банка финансира и соларни проекти при посочените параметри, и в случаите на продажба на електрическата енергия на свободния пазар.

Признание за зелено бъдеще

Заедно с екологичните предимства, чрез инвестиция в изграждането на фотоволтаична централа, освен че намаляваш въглеродния отпечатък на твоя бизнес, също така реализираш и допълнителни спестявания по отношения на преките разходи за електрическа енергия дължими от твоята компания.

Пощенска банка е точният партньор за твоята устойчива промяна

Пощенска банка, като отговорна институция, която работи с грижа за клиента и опазването на околната среда, предлага атрактивно решение в подкрепа на общата ни мисия за по-устойчиво бъдеще. Екологичните, социалните и управленските (ESG) фактори на управление стават все по-важни теми във финансовия сектор, а банковата институция, от позицията си на ключов лидер в страната, твърдо застава зад инициативата за зеления преход. В тази връзка Пощенска банка предлага екологично съобразни продукти в кредитното си портфолио, за да отговори на новите тенденции и променящите се нужди на своите клиенти и да насърчи позитивната промяна сред обществото.

Важните решения трябва да бъдат правени чрез разумни избори и с подкрепата на доверен партньор, защото бъдещето на планетата зависи изцяло от взаимните усилия на цялото общество и бизнес. Повече информация относно „Зелен кредит“ за корпоративни клиенти от Пощенска банка, както и всички условия по кандидатстване, са достъпни онлайн на www.postbank.bg, както и във всеки един от Бизнес центровете Корпоративно банкиране на институцията в страната.


Спонсорирани публикации