Бойко Умното

Б.Б. е съвършеният столичанин
3 апр 2008 16:20,
314
Бойко Умното
Кмет ли бе, да го опишеш... Снимка: БГНЕС

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, изцепи се днес кметът на София Бойко Борисов.

Браво Бойко, браво Борисов!

Питаме се в кой век живеем, та в милата ни татковина още спорим за софиянци и провинциалисти.

Вярно, че ние българите си умираме да се делим и да се псуваме просто ей така за спорта, но от кмета на столицата очаквахме малко да помисли преди да си отвори "поразяващата уста".

От думите на градоначалника, бивш полицай, бивш пожарникар, бивш бодигард лъха толкова неземна простотия, че мнозина софиянци доброволно ще си подадат молбата за изселване от Софийското равно пóле.

Както се казва: питаме и отговор не щем! В коя нормална държава има такъв инструмент, г-н Борисов?

Инструмент, който да ограничава свободното движение и заселване на гражданите от един в друг град на същата тази държава, пък бил той и столица.

Ми хайде тогава да върнем Георги Първанов в село Сирищник.

За депутатите, които идват в София от страната и получават ведомствени жилища в столицата, хич не искаме да говорим, че няма да има край една подобна псевдодискусия.

Веднага след Освобождението в София е имало около 20-25 000 жители.

Сега са много повече, поради простичкия факт, че прииждането на хора от различни краища на страната в търсене на по-добър живот в столицата е един съвсем естествен и разбираем процес. Разбираем ли? Не и за нашия кмет, столичното светило Бойко Борисов.

Но това, което е по-важно в случая, е, че гражданинът се отличава не по адресната си регистрация, а по това, че притежава т.нар. "граждански добродетели", като цивилизованост, справедливост, честност, доблест, смелост и т.н. Кой от тези добродетели Ви е присъщ, г-н Борисов???

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Християн преди 16 години
Няма да те огрее, братчед. Колкото и да ти се иска, това няма да се случи. Ако си поне малко умен, ще разбереш защо.
272
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ami ne sme mnogo razli4nite ot parvo pokolenie sofianci, po malko ot milion s garanciq, da ne kaja 500 000, i mnogo ste vi se zaradvame na vsi4kite deto doidohte tuk sled 89-ta ako si dignete disagite, slojite si pletenite puloveri i natovarite burkanite na centralna gara, i koi-otkadeto e doshal natam da si hodi. vsi4ki ste sme dovolni
271
0
 
0
 
! Отговори
Асен Кодинов преди 16 години
Това да се ограничава възможността на хората да търсят място за живеене и препитание е тотална глупост! Къде се е чуло и видяло това!? А за това че идват *** - тях никъде не ги искат не само тук! А и колко от вас драги са нещо различно от първо поколение софиянци??
270
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
интересно авторът къде е роден?!?!?!
269
0
 
0
 
! Отговори
men преди 16 години
Нормално и желано е да се надяваме именно кмета да ограничи този ненормален трфик към града - все пак си има капацитет, който отдавна е надхвурлен! Е на мен и баба ми е от София, но всеки ден си мисля дали да не се изселя от това място. Ами сутрин по Цариградско (за приходящите - голямата улица, дето влиза откъм тракия), има коли с каква ли не регистрация, а аз си патувам до офиса по час и половина... Има много примери за залялата ни простотия...А между другото - г-н Борислав Евлогиев - един съветот мен: Като не ви харесва - снимайте се за спомен пред ЦУМ и на гарата, оттам към къщи и за София се информирайте от медиите! Наистина много ни станахте!
268
0
 
0
 
! Отговори
bay petko преди 16 години
leko utochnenie ot men...sofianetz si ako BABA TI E RODENA v Sofia. verno e, che sme malko, kum 2000-2500 sme ostanali, i povecheto se poznavame lichno. Vsichki ostanali sa plebei, koito nie exploatirame po edin ili drug nachin, a puk te daje se i radvat :)
267
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Не виждате ли, че в този град вече е много кофти да се живее. Да, работа и пари има, но качеството на живота е много лошо и това е точно порати хората от прованса, които се изсипват тук с хиляди всяка година.Това което Бойко явно иска да каже, е че тези хора идват от места с по-кофти качество на живот и тн, а държавата не прави нищо този процес да бъде спрян.Елементарно Уотсън, няма нужда от жлъчни статиики.
266
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сега... нека сме справедливи и честни, нали? подкрепям идеята на Бойко да се изгонят *** и *** от София, но от друга страна - Бойко Борисов е шимпанзе!
265
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво Бойко! Само така. За тези гадни провинциалисти построй няколко коцентрационни лагера в Суходол. Няма ти да се мъчиш с ***, дупки, детски градини, вражески партии и какво ли не. А като станеш премиер ще построиш пък концлагери за софиянци! За да има паритет=равенство. Мобилизирай твоите бивши ченгета, защото това е много важна задача с която ще се прославиш!!!
264
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Gotin e Generala, kak da ne mu se radvam... Samo, che ako si jitel na selo BANQ naprimer... ?! Kakvo stava..?! Ili puk dojde na poseshtenie nqkoj ot TEXAS..?!
263
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В добавка само бих споделил учудването си, че в сайт от класата на днес.бг се дава възможност на студенти по журналистика - 1 семестър, да тестват грамотността си. Жалко, че мисловния им процес се оказва доста ялов.
262
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
***, ама наистина много *** хора сте Вие, ей!В София се довлякоха всички *** от провинцията. Идват с единствената цел - да просят, крадат жици и шахти и да смърдят в София. Аз мисля, че за такава забрана става въпрос. Трябва да се ограничи примъкването на тея порове към София.Аз съм от София и нямам нищо против хората от провинцията, които идват тук, за да учат и след това остават. Нямам нищо против и тези, които идват, за да работят. В крайна сметка, едва ли го осъзнавате, но идвайки в София, вие плащате наеми тук, купувате и пазарувате в софийските магазини и стимулирате софийската икономика. А колкото по-голяма става София, това значи по-голям пазар, а оттам - повече привлекателност за инвестиции. Така че всички умни и способни хора, винаги ще бъдат добре дошли!
261
0
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 16 години
Значи, подкрепям 100% идеята на ББ! С тази уговорка, че когато Софиянци в петък тръгнат с колите към родните си места, при пристигането си да се регистрират и да платят местни данъци и такси, пропорционално на дните, които ще прекарат там. Същото се отнася и когато отидат на море и планина. Освенм това, кметовете по места могат да помислят за въвеждане на такса "Транзитно преминаване" за всички автомобили със софийска регистрация, зарадитова, че плащат данък в София, а използват общинската пътна мрежа на селяните в провинцията. Може да се въведе по места и такса "Дишане на екологично чист селски въздух" , такса "Замърсяване на екологично чиста провинция", глоба Превоз на опасни товари "Кремиковска смрад" и др. Имам и други идеи - пишете ми, ако искате да ги споделя с Вас, останалите селяни от Република България!
260
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Наистина, много се зарадвах да прочета едно интелигентно, уравновесено и добре издържано мнение тук.
259
0
 
0
 
! Отговори
griffin преди 16 години
Боже! Колко простотия има в тоя град, боже...
258
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 16 години
Не защитавам Б.Борисов.Такъв бил-онакъв бил ама и Вие какво предлагате? НИЩО.Да прощават господа-другарите ама нали след девети селяните дойдоха в София да управляват.То сега близо 100% са селяни в София.Дали има остана още някой кореняк софиянец?Проблема на София се създаде от некърноста на българските архитекти.Създадаха тези гета Люлин,Младост,Дружба и т. н. и добре ,че сега се строят много нови сгради в тях та придобиват малко по-човешки образ.Какви са тези архитекти да направят една хубава фасада а на покрива да направят ГЪЛАБРИЦИ,където само в 1 кв.м. можеш да стош прав.Решението на въпроса е изнасяне на центъра с държавните учереждения в посока Костинброд-Кремиковци.Това е посоката в която може да расте София.
257
0
 
0
 
! Отговори
God преди 16 години
Както се казва "да, ама не." Не искам да ставам адвокат на кмета, но ако някой беше прочел цялото му изказванещеше да разбере какво наистина е казал. Кметът искаше държавата да помогне за икономическото развитие и на другите райони на страната, за да може по естествен път да се спре чисто икономическата миграция към София. Докат остолицата е града с най-висок стандарт и най-ниска безработица е ествествено хората да идват да си търсят тук работа, защото в страната работа или няма или е мизерно платена. София е стигнала дотук пак по вина на държавата, защото още орез комунизма започна пълна централизация на всички дейности в столицата. Тя беше икономически, културен, политически, административен и какъв ли не център. Направиха и металургичен завод (каква столица е без металургия!), дори и имаше идеи да се прави плавателен канал от София до морето. Как може София да няма пристанище?!? Ако бай Тошо беше още на власт, столицата сигурно щеше да има и речно и морско пристанище, космодрум. хиподрум, писта за Ф1, ски писта в центъра, делфинариум, морска градина и не на последно място - рафинерия. Безумието в планирането на града и региона като цяло сега се връща при нас с пълна сила. И за това не са виновни нито софиянци, нито "вътрешните емигранти", а единствено мегаломанските мераци на власттта. Вижте как е в САЩ! Вашингтон е само и единствено административен център, бизнесът е в другите градове - Ню Йорк, Атланта и т.н. Така е и в много други цивилизовани държави. Аз съм от "провинцията" (макар че моят град е бил такъв много преди София изобщо да стане град), но по причините изброени горе преди години дойдох в София, намерих си работа и сега я считам за мой град (никога няма да твърдя, че съм софиянец). И мен ме боли като гледам мизерията по улиците и признавам, че за нея е виновен единствено и само гадният ни манталитет. Толкова сме свикнали с мизерията, че вече ни прави впечатление, когато е чисто, а не когато е мръсно. Ако всички ние започнем да пазим чисто не само в София, а в цялата страна - просто няма да има нужда да се чисти. За съжаление, манталитетът е нещо, което се променя с поколения, не за години. След може би век, България сигурно ще е по-чисто място за живеене.
256
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 16 години
А на автора да кажа само, че урбанизацията е ПЛАНИРАН ПРОЦЕС. Да не ми дава примери с други столици или какво било след Освобождението. До 89-та година не беше такова чудо в София, а пак имаше миграция. Разликата обаче е, че тогава нещата се правеха с мисъл и затова ги има тези панелни чудовища Ляолин, младост и т.н. А сега се строи ПОВСЕМЕСТНО - по градинки, площадчета, че и по улици ще почнат да "градят". Всеки идва отнякъде да *** и пикае, ама и междувременно да плюе какво било, що било. Някой под мен много добре беше написал, че тук поне 100 000 души живеят без да са регистрирани в София, а някъде си и съответно само си плащат наема. И им е добре нали, ама софиянци и София били такива и онакива
255
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 16 години
Много ясно, колкото и да ме нервира разбойко, трябва да призная, че този път е напълно прав - отново трябва да се въведе софийско гражданство, а хората от прованса - да си бачкат по разпределение. Писна ми да ми се обясняват колко гадна била София, колко ***, колко грозна, какви били "шопиянци", как били вилрнали носове и т.н., ама цялата тая *** е тук и само мизерии прави, щото не й е роден град. Я да видиш ако в Ямбол му хвърлиш фас на улицата, ще те изяде, а тука си мета *** през прозореца (моля да не ме обвиняват в лъжа, шото всички знаем как е в щутгарт). освен това разбойко затова е толкова зле - родом е от Банкя и не му дреме. Софиянски беше 20 класи отгоре и тъкмо столицата беше започнала да прилича на нещо, пристигна тая мутра, дето само пари муфти, а не прави нищо
254
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
какво да коментираш??? чакай от шопския кмет умна приказка... по-скоро в сахара ще падне сняг, от колкото този пожарогасител да се изкаже адекватно... и като си помисля, че има амбиции да става премиер, леле леле, еми тогава ще търси инструменти за изселването на всички чужденци ли? че тя България щото се е пренаселила. махни, махни... давайте братя провинциалисти да се изнасяме преди тоз "голем" чичко да ни е подкарал персонално...