Хау суит ту би Ън идиЪт, или да къртиш миФки в НС

За усилията на (пре)възбудени депутати да им обърнат внимание
Обновена: 27 окт 2010 17:35 | 27 окт 2010 13:14,
78
Хау суит ту би Ън идиЪт, или да къртиш миФки в НС
Снимка: Булфото

Някои идиоти са симпатични. Други едни хора, освен че участват във вземането на важни решения: данъци, здравеопазване, изпращане на български войници някъде си, къртят миФки* в специфични ситуации.

Как изглежда "къртенето"? Казваш на Яне Янев, че не е мъж (по един или друг начин, повече от веднъж). Той ти казва да му изпратиш жена си за проверка, пък да видим. Жена ти отива в някоя телевизия и казва, че си Кларк Гейбъл, Ален Делон и Ричард Чембърлейн наедно. После друг казва, че го тормозят със сексуално-кармични SMS-и, а за доказателство на горната кореспонденция ни показва старото си БМВ. Най-накрая някой съвсем се превъзбужда и в събота по някое време пише писмо до медиите. И... разказва за една изкъртена мивка в мъжката тоалетна на парламента (другата част от писмото няма да цитирам, който не е гнуслив, да го чете). Стилът е на текстописец в обществена тоалетна, което се обяснява и от използвания сюжет. Ако малко се упражним по Фройд, съвсем ще схванем за какво става дума.

Когато гледах телевизия (вече не), се забавлявах от сърце с "Размисли и страсти". Професорът сам се пита, сам си отговаря и за разлика от други, където формално си говорят по двама, е много убедителен. Просто е истински вярващ (в Професора) човек, който не се преструва и на нещо друго. На политик, например.

Но ако нямаш партия (още, вече или никога), ако нямаш избиратели, а покровителите ти са склонни към непостоянство какво друго да правиш, за да те "покажат по телевизора". И те показват, наистина, и по вестниците пишат за теб, за жена ти, за SMS-ите, за изгубеното приятелство и т.н. каквото си се сетил да кажеш.

Само че това нито е политика, нито има нещо общо с живота на когото и да било от нас (с техния може и да има). И с работата на политиците – също. И най-вече с реалността няма.

А реалността казва, че сме най-бедните в Европа, че сме най-болните в Европа, че сме най-необразованите в Европа, че сме най-корумпираните в Европа, че престъпността ни е най-високата в Европа (може да сме по-зле и от някои в Третия свят). Реалността казва, че не можем да разчитаме на държавата за двете най-важни неща в живота: сигурността и справедливостта. Реалността казва, че нещо бъркаме, като приемаме за даденост тези факти, че нито ни е смешно, нито ни е тъжно, докато някой кърти миФките.

-----------------------------------------

*Заглавието е на Монти Пайтън

**Да „къртиш миФки”, според речника на новите млади означава да си известен и харесван заради подобни на описаното действие. Думата се изписва често с Ф поради специфичната грамотност на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 13 години
Но не си принципен, защото ако беше нямаше въобще да влизаш в сайта им...т.е. ти си просто още един лицемер.
75
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 13 години
Я напиши твоя анализ да го видим, може би ти си следващия който ще спечели Пулицър знае ли човек...
74
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 13 години
Никой не ти е виновен че интелекта ти е нисък, и не си разбрал написаното.Много добре е написано и отразява реалния политическия живот в България.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забавна статийка, утре очаквамме продължението в министерски съвет , където " цепят мрака с фенерче"...
72
0
 
1
 
! Отговори
da преди 13 години
За добър журналист трябва "серозен поглед", одобрно на това което сме написали секунда по-рано.
71
1
 
1
 
! Отговори
PROST преди 13 години
И таа като Дмитри Иванов си исфърлила телвизора, бре *** интелектуалци, *** ... Произанасам се така, заради специфичната ми неграмотнос. Некой знаа ли що ми подчертава думите с чарвено?
70
3
 
21
 
! Отговори
Псевдожурналистика преди 13 години
Отново маниерен текст, пълен с купешки фрази, фрапиращи образи, сакат синтаксис, а и с граматични грешки, почти никакъв смисъл, още по-малко серозен поглед или анализ. Приказки на девойка, която се мисли за журналистка, а просто страда от логорея. Така ще бъде в българската журналистика, докато на пишещите по вестниците акълът им е по-къс от поличките.
69
1
 
15
 
! Отговори
GXx преди 13 години
"Да къртиш миФки" (...) новите млади (...) поради специфичната грамотност на групатаEи Това E !
68
0
 
4
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
MI , TUI E POLOJENIETO MINKE !!!- JALKI OBRAZI V OSTE PO-JALKA DARJAVA ! STRASNO E , NE E SMESNO , TAKIVA BOKLUCI GLASUVAT ZAKONITE KAKTO IM KAJAT ! TAKIVA *** V PARLAMENTA , KAKAV PARLAMENT LI E , VAJNI4AT , NE RABOTIAT I TROSAT PARITE NA UMIRASTIA NAROD. STRASNO E STRUVA MI SE V BALGARIA !
67
0
 
8
 
! Отговори
пълзящ селски цирк преди 13 години
От една страна легендарните "monty python flying circus". От друга страна примитивния пълзящ селски цирк "Пориссофф"!
66
5
 
17
 
! Отговори
Николова преди 13 години
Поздравления за авторката на материала! Написан е блестящо. Това е положението в държавата, или онова, което е останало от нея.
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че ти не си разбрал/а нищо от статията, не означава, че авторката не може да пише
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za da zwuji po selsko, nie kazwahme "da kyrti6 miiki"
63
2
 
3
 
! Отговори
nau4ete se da pi6ete преди 13 години
e ni6to ne razbrah ot statiqta!!!
62
7
 
12
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Отново грамотна статия.Браво г-жице/г-жо Димитрова!!!
61
0
 
1
 
! Отговори
minka преди 13 години
Не си особено грамотен. Върни се на уроците, които ще те открехнат къде се пишат запетаи и къде не се пишат!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е това се казва заглавие на новина, браво Днес.БГ браво !!
59
5
 
16
 
! Отговори
хоу-хоу-хоу преди 13 години
"какво друго да правиш, за да те "покажат по телевизора""Аз на свой ред да питъм авторката - какво друго може да направи, за да я изтипосат в новинарски сайт? Ами нищо - пишеш някакъв разпилян текст, опитваш се да поднесеш остроумно иначе безмислената материя, а накрая се получава една инфантилна боза с примеси на форумна народопсихология.
58
3
 
34
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
Сега разбрах, защо не станах автор в днесбг - грамотен съм и имам мозък - две неща, които са нежелателни в днесбг
57
2
 
5
 
! Отговори
Doktorcheto преди 13 години
За това написах, че нивото на журналистика запада. Но явно Просвещението най-сетне настъпи. Не всички сме некадърни и неграмотни...