Войнствената жена до гръцкия Че Гевара

Половинката на Ципрас мрази да пазарува и да ходи на фризьор
Обновена: 27 яну 2015 14:57 | 27 яну 2015 11:57,
158
Войнствената жена до гръцкия Че Гевара
Снимка: БТА

Алексис Ципрас, новият премиер на Гърция, е наричан гръцкият Че Гевара, но мнозина са убедени, че Бети – неговата жена, е по-радикална дори от него, пише "Дейли мейл".

Още по темата
Перистера Бациана, както е пълното име на половинката на Ципрас, е майка на две деца. Именно тя убеждава Ципрас да влезе в политиката във време, в което той е отдаден повече на спорта. Травма в коляното обаче го изважда от спорта. Двамата се познават още от средното училище, заедно продължават и в университета, където учат за инженери. Бети убеждава Ципрас да се присъедини към комунистическата партия на Гърция през 1990 г., въпреки че той произхожда от средната класа.

Само година по-късно двамата са в първите редици на протест в Атина срещу непопулярна образователна реформа. Тогава студентите окупират университета и в интервю Ципрас заявява, че искат сами да избират дали да присъстват, или отсъстват от занятия.

Впоследствие двамата завършват образованието си в Националния технически университет на Атина и стават инженери.

Новият министър-председател, който е на 40 години и е най-младият премиер на Гърция от 150 години насам, умишлено оставя семейството си извън светлината на прожекторите по време на изборната кампания.

Мнозина вярват, че силният характер на Бети може да се окаже скритата сила зад премиерския пост. Семейни приятели описват половинката на Ципрас като силна, войнствена и динамична. Дори стигнала до съда в конфликта си с преподавател в университета, който се опитвал да я саботира в написването й на докторска дисертация.

Днес двамата живеят в скромен апартамент в работнически квартал на Атина. Ципрас и Бети нямат сключен брак.

Премиершата мрази да пазарува, не обича да посещава фризьорски салони, не обича да дава пари за дрехи.

Новият премиер е определян като човек от народа – ходи на работа с мотопед, запален футболен фен. Вечер слага синовете си Феб и Орфей да спят. По-малкият му син дори се казва Орфей-Ернесто, с което двамата родители почитат идола си Че Гевара.

Премиерското семейство го очаква голяма промяна, тъй като сега ще трябва и четиримата да се преместят в премиерския палат. Там ги очаква огромен портал, мраморни колони, пищен интериор. Това може да се превърне в културен шок за семейството, живяло скромно досега.

Иначе Ципрас сам ще трябва да реши дали ще ходи до новата си работа с личен шофьор и автомобил, или ще продължи да пътува с мотопед.

Каквото и да избере, Алексис Ципрас вече скъса с традицията. Той не носи вратовръзки, отказа и да положи клетвата при стъпването си в длъжност с ръка върху Библията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
19
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Тоя голям го вадеше допреди изборите, наобеща на мързеливите гърчуля една камара глупости, сега с интерес ще следя точно колко ще изпълни :)
10
4
 
14
 
! Отговори
ГЪРЦИЯ преди 9 години
за 100г УТРОИ територията си, ПОХАРЧИ 300 МИЛИАРДА чужди пари, ПОГЪРЧИ маса БЪЛГАРИ в БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ. Беше удобен преден пост на АНТИКОМУНИЗМА, английски БАСТИОН, после АМЕРИКАНСКИ. Сега се редят до РУСИЯ, защото виждат накъде отива ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА - РАЗПАДАНЕ и ФАЛИТ НА ЕВРОЗОНАТА.
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яд ли ни е, че не можем като гърците? Яд ни е и злобеем, мдааа... И сме мишоци, затова никой не се съобразява с нас.
8
1
 
14
 
! Отговори
ще стане, ама преди 9 години
Меркел ще да им опрости заемите на гърците, колкото кореус банк ще ми опрости на мене ипотеката.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си-премиер ходи на работа с мотопед. Както и много западни лидери. А нашата тиква остава и в танк да я напъхат, за да не усети народната любов!Отврат!
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живеят гърците! Долу всякакви Мутри и Цветановци, Плевнелиевци и Прокопиевци. Седнали са ни на главите и само стрижат. Кога най- после ще се изправим?
5
3
 
11
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
А до нашият СъСел(станишев) ->партиен член Моника. Ей Боже каква е разликата боже.Между белият свят и нас.
4
3
 
15
 
! Отговори
ЛОГИКАТА НА ГЛУПАКА преди 9 години
Банките и ОЛИГАРСИТЕ са ми съдрали кожата от гърба, ама аз за да не ми вземат и последния къшей хляб ще виакам "Колко ми е хубаво, колко съм щастлив , че работя за вас , ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТСТВО КАПИТАЛ"
3
10
 
13
 
! Отговори
Закари преди 9 години
Уффф аман от *** няма да пуснем *** в ЕС
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типична гъркиня !
1
15
 
25
 
! Отговори
БРАВО НА ГЪРЦИТЕ преди 9 години
докога в БЪЛГАРИЯ ще слушаме КОЛОНИЗАТОРИТЕ от САЩ и ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА