"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов

Трябва ли да се ласкаем с подобен културен министър?
Обновена: 21 апр 2015 12:53 | 21 апр 2015 12:45, Александър Попов
175
"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов
Снимка: Булфото, архив

Тази сутрин министърът на културата Вежди Рашидов плю на... културата. Не става ясно откога в България да говориш като бабаит се утвърди като някаква норма, но когато речта на министъра е далеч от културата и когато се гаври с артисти, е повече от недопустимо. Независимо дали е прав или не.

Рашидов се появи в ефира на bTV, за да обясни скандалите, които се разразиха по време на изложбата с тракийско съкровище в Лувъра. По думите му няколко човека "олигавили орталъка".

На прицела му застана напусналият хора "Йоан Кукузел - Ангелогласния" Георги Петров. Певецът изля гнева и обидата си във Facebook, че с неговите колеги имат по 35 евро командировъчни в Париж и ще пеят без хонорар.

"Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лева от моя джоб", каза Рашидов.

Още по темата

Вместо да седнат да изяснят разминаванията, Рашидов атакува Петров по един хамалски начин.

"Ако иска да напусне хора и да отиде в хор "Гусла", никой не го кара да пее, аз поканих хор "Йоан Кукузел", не един тенор", продължи той и незнайно защо унизи хор "Гусла". Това ли е според него дъното за един хорист?

Явно само той не разбира, че не става въпрос за едни 50 лева, а за отношение. Което не се купува с пари.

Той не поиска да се занимава с хориста и с цялата тази помия. Ами, г-н министър на културата, ако вие не искате да се занимаете с този хорист, тогава кой? Министърът на енергетиката ли? Или пък да го пратим при Горанов, все пак за пари става въпрос?

Не сте ли вие човекът, който е начело на министерството, което трябва да се занимава с подобни казуси? Колкото и да го неглижирате хориста, той лепна едно петно на ведомството, което оглавявате. И вместо решения ставаме свидетели на приказки от кварталната кръчма. След като вие слизате на това ниво не би трябвало да се сърдите за каквато и да е критика.

Изложбата в Париж е безспорен успех за България, независимо от разнопосочните мнения, които се изказаха извън поканените на място медии.

Прочетохте в ефир SMS: "Браво на това, което правиш за България. От рибарите на Ченгене скеле". Рибарите от Ченгене скеле са важни колкото всички нас, но кога ще се похвалите с подобен SMS от артистичните среди? В тези среди има много проблеми, натрупани с годините. Когато те се казват на глас това не е "олигавяне на орталъка", а се търси изход. Което у нас е дефицит, а управляващите обичат да се саморазправят в медиите...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре мултак,отколкото голтак.Кога успя да се въздигне този човек,че от груб материалист се превърна във възвишен идеалист,*** ,че му вярвай.
101
5
 
20
 
! Отговори
ууу преди 9 години
Ами като всичко е направил и организирал и довел хора и експонати защо не пое и разхищенията, които бяха направени в предишния му мандат??? И защо всичко се потули и замълча, а за награда го избраха пак
100
4
 
24
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Предпочитам да си мисля, че защитниците на Рашидов са платени ***. За другия вариант предпочитам да не мисля.
99
5
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 9 години
kakvo to4no lo6o e kazal ne mozhah da razbera ,4e i se bil darzhal kato babait.........tozi draska4 Aleksandar Popov e napisal provokativna statiq i mi prili4a na otverzhen nacionalist ot vremeto na nationalsocialisma v Tretiq Rajh.......a pak vie po -dolu laestite se isbivajte pomezhdu si za negoviq kef,ha ha ha
98
0
 
0
 
! Отговори
Паша Рашид Бей преди 9 години
О,Боже мой...разбира се,че Н Е ! ! !
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ба си положението
96
5
 
21
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Мулташки пияндур.Това обяснява всичко.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лом","Батак" и Тракийски съкровища !?!? На гол тумбак-чифте пищови !!Пълно недоразумение !))))))))))
94
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един стар лаф по истински случай:"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра".
93
19
 
4
 
! Отговори
daniela преди 9 години
Bravo na g_n Rashidov!Mnogo pravi i e patriot za razlika ot vechnite mrankala!Nai-tapo e da te marzi,a da si izlivash zlobata,che nishto ne t pada ot nebeto.25 godini se krade,a sega Borisov,Moskov,Pavlova i rashidov da ni osigyriat po 1000 leva minimalen doxod.....
92
71
 
14
 
! Отговори
Професор преди 9 години
Спрете ,жалки сте!Г-н Рашидов е един от малкото съзидатели в тази държава! Престанете!
91
52
 
15
 
! Отговори
Псевдожурналист преди 9 години
Г-н Попов, Вие май имате поръчка да оплюете министъра, а? Не знам дали сме гледали едно и също интервю, ама май сте извлекли само думите, които са полезни за Вашата теза, че това не е добър министър. А за г-н Георги Петров мога да кажа, че е абсолютно *** и хейтърче, и каквото и да е казал, не заслужава да му се обръща внимание! Рашидов съвсем с право защити направеното за България с този проект.
90
27
 
11
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Г-н Попов,има държавна наредба за командировъчни извън страната,можете да я намерите на сайта на НАП и тя регулира всички въпроси.Часният предприемач може да определи друга сума с общо събрание на Борда на директорите във фирмата и тази сума е за сметка на дружеството.Сумата 35ЕВР.,не се отчита с документи,хотелът с фактура и се покрива от работодателят.Ткъв е законът и баста!Г-н Петров
89
11
 
56
 
! Отговори
бас преди 9 години
Естествено че министъра на културата ще е ***,щом премиера дето го е назначил е завършен ***!
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kvo mu broite dumite be? ne go li vidirte , 4e ne ot pianstvo a ot "kultura" polzva 10-15 bukvi i 4e nemoje da napravi razlika mejdu na baba si jana Kosite i hor Joan Kokozel, be?A i da ne zabraviame 4e bese vnesal predlojenie na Buda-veliky da stanel , ko bese to, 4e se dignaha profesorite ot Hudojestvennata akademia, a?e, ako Budka-Del Bunkia bese Udojnik, oti velikai Vezir na Halturata nezanese u Luvrata pone edna originalna skica- moliv satvorena ot Bibo-dligoto ezi4e?
87
40
 
7
 
! Отговори
ГГ преди 9 години
Браво на Рашидов!
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VAGABONDO,A NE MINISTAR.
85
19
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Хайде стига с тия артистични среди... - алкохолизирани пияндета - окупирали барчетата на артистите, които цял ден плюят, плачат за пари и пушат като скъсани печки...
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 83Не те ли навежда на размисъл факта, че все по-малко хора мислят като теб?Очевидно е, че си от партията на отрицанието, както е очевидно, че с голо отрицание доверие не се печели.
83
29
 
25
 
! Отговори
състудент преди 9 години
Браво Вежди! В сутрешното предаване постави на място наетите журналисти, всички знаем от кого. Направи само една грешка и то фатална. Представи изложбата ни в Париж, като огромно постижение на българския народ. Не, това се дължи на гения на тракийската култура. Българите са много далече от тази епоха. Българите са тези, които в момента ти ядат някои части на тялото. Те нямат нищо общо с тази епоха и с културата на Европа. Това е едно не благодарно, завистливо и посредствено население.