"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов

Трябва ли да се ласкаем с подобен културен министър?
Обновена: 21 апр 2015 12:53 | 21 апр 2015 12:45, Александър Попов
175
"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов
Снимка: Булфото, архив

Тази сутрин министърът на културата Вежди Рашидов плю на... културата. Не става ясно откога в България да говориш като бабаит се утвърди като някаква норма, но когато речта на министъра е далеч от културата и когато се гаври с артисти, е повече от недопустимо. Независимо дали е прав или не.

Рашидов се появи в ефира на bTV, за да обясни скандалите, които се разразиха по време на изложбата с тракийско съкровище в Лувъра. По думите му няколко човека "олигавили орталъка".

На прицела му застана напусналият хора "Йоан Кукузел - Ангелогласния" Георги Петров. Певецът изля гнева и обидата си във Facebook, че с неговите колеги имат по 35 евро командировъчни в Париж и ще пеят без хонорар.

"Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лева от моя джоб", каза Рашидов.

Още по темата

Вместо да седнат да изяснят разминаванията, Рашидов атакува Петров по един хамалски начин.

"Ако иска да напусне хора и да отиде в хор "Гусла", никой не го кара да пее, аз поканих хор "Йоан Кукузел", не един тенор", продължи той и незнайно защо унизи хор "Гусла". Това ли е според него дъното за един хорист?

Явно само той не разбира, че не става въпрос за едни 50 лева, а за отношение. Което не се купува с пари.

Той не поиска да се занимава с хориста и с цялата тази помия. Ами, г-н министър на културата, ако вие не искате да се занимаете с този хорист, тогава кой? Министърът на енергетиката ли? Или пък да го пратим при Горанов, все пак за пари става въпрос?

Не сте ли вие човекът, който е начело на министерството, което трябва да се занимава с подобни казуси? Колкото и да го неглижирате хориста, той лепна едно петно на ведомството, което оглавявате. И вместо решения ставаме свидетели на приказки от кварталната кръчма. След като вие слизате на това ниво не би трябвало да се сърдите за каквато и да е критика.

Изложбата в Париж е безспорен успех за България, независимо от разнопосочните мнения, които се изказаха извън поканените на място медии.

Прочетохте в ефир SMS: "Браво на това, което правиш за България. От рибарите на Ченгене скеле". Рибарите от Ченгене скеле са важни колкото всички нас, но кога ще се похвалите с подобен SMS от артистичните среди? В тези среди има много проблеми, натрупани с годините. Когато те се казват на глас това не е "олигавяне на орталъка", а се търси изход. Което у нас е дефицит, а управляващите обичат да се саморазправят в медиите...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как очаквате да се държи човекът, чиито шеф - човекът със шлифера над който е само Началника се държи като елементарен селски бабаит?Недейте така бре хора, за какви ги мислите?Не забравяйте, че повечето от тия са от разни села, в които все още се честити "банята"...тия са заредени с такава амбиция и алчност, че са способни да прегазят всичко и всеки...
61
6
 
8
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Би ли ми казал какви качества имаше предния Стоянович ли не знам и как се казва , който уреждаше родата с поръчки . А пък за Стефан Данаилов да не говорим , беше точно зо министър пишеше Збогом .
60
2
 
9
 
! Отговори
8 преди 9 години
КОЙ КРИВ,КОЙ ПРАВ- НЕ ЗНАМ,НО СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ,ЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ,КОИТО СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ОТ ТОЗИ ГЕОРГИ ПЕТРОВ,СЪЩО ЩЕ СИ ПОИСКАТ ПАРИТЕ,КОГАТО ИМ КАЖАТ:"ДАЙТЕ ДСА ДАДЕТЕ!"
59
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То да беше само културното министерство с мед да ги намажеш. До каквото се е докоснал един гербер, всичко е станало на ***. Няма по-некадърни и некомпетентни хора в управлението от 25 години насам. Все е имало разни леваци, но такова чудо като при ГЕРБ, никога. В същото време се показват едни социологически проучвания за над 30 % одобрение. Избирайте си ги, явно скоро България ще се закрива.
58
3
 
15
 
! Отговори
Гацо преди 9 години
До писателТи разлика от художник до министър на културата правиш ли? Да не е станал министър, за да си прави изложби на неговите пластики? То така и Стоичков маже да стане министър на спорта, ама там няма да дразни толкова с простотия, колкото *** - културен министър! Да си прави изкуството и да си го продава - никой копче няма да му каже! За министър трябват други качества!
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тоя требе да са му върнали парите че вззе да ги раздава.....
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав - крив, какво е това поведение на уличен гамен?Винаги ще има недоволни и плюещи с основание или без, свободна държава сме!Какви са тези комплексарски изпълнения по медиите, я малко да се успокои и най-вече да слезе на земята.Животът е колело - днес министър, утре и за хористче няма да го вемат!!!
55
17
 
10
 
! Отговори
честит преди 9 години
не защитавам Веждито, но тук министъра е прав. Аре стига прототии - тоа е свободен пазар, хора е ЧАСТЕН. Хориста като не му харесва да иде в друг хор, какъв е проблема. Значи аз утре, ако заплатата започне да не ме урежда - пиша на министъра и го правя НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ ?Аман от хАлтур-трегери тип "аз съм бати й пича , *** България не ме обича"Аре бегай надувай флейтата
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нема лошо - каквато ни е културата - такъв ни и министъра......
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъвто му шефа такъв и министъра!
52
22
 
8
 
! Отговори
писател преди 9 години
Другари, много си е прав Вежди Рашидов . Не може някакви си червени бабички и чичко хорист да плюят на всичко Българско и само да им мълчим . Кои са тези *** та ще плюят един велик и доказан творец какъвто е г-н Рашидов . Или за червените *** важи казаното от Радой Ралин-като чуя за култура се хващам за кобура .
51
11
 
4
 
! Отговори
рашидов преди 9 години
Работа му давам,то пари, ше ми иска,ай сиктир
50
10
 
19
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Министъра в случая е прав! Той няма отношение с хориста. Отношението му е с Ръководството на хора. Договорени са условия които ръководството е приело. Това е. Хориста ако иска да се обърне и към папата, все тая. Правилно е да се разбере с ръководството на хора. Не знам защо намесват Веждичката...
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кой-ТойКато са на самоиздръжка,да назначават направо Митко-Пайнера и да се приключва
48
17
 
4
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 9 години
Хората нямат пари а тия ше ми обикалят по Европата изложби да правят и с глупости да се занимават.
47
9
 
8
 
! Отговори
Питко преди 9 години
И пак да питам - какво общо има културата на България с културата на траките? Щото културата на траките, ако се съди по изображенията и надписите по златните предмети и гробниците е елинистична.Ааааа, сетих се - българският министър на културата я представя по света!Както казваше бай Радой: "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!"
46
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веждата между 3-тото и 4-тото уиски го избива на селташки анализи и страсти по медиите.Това е причината тоя отново да се излага по този грозен начин.
45
3
 
15
 
! Отговори
dp преди 9 години
Въпросната омраза е напълно обяснима и оправдана, съжалявам.В БГ "успели" са разните по кабинетите, които до един са нечии слуги.А кой не мрази важничещи, разпасани слуги.
44
3
 
6
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
До До 55Един с акъла си,браво. Всички искат от държавата,какво сте дали вие за да получите,хонорарите ,парите от записи и участие са заплатата за тях
43
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
VEJDYU E NAY GOLEMIYAT ***,MULTAK I AHMAKI TOY E MINISTAR NA KULTURATA