Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?

Тесни улици, дупки и паркирани коли тровят водачите из квартала
Обновена: 4 май 2016 15:39 | 29 май 2015 08:38,
45
Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?
Снимка: Dnes.bg

След като ви показахме огромните дупки по ул. "Кюстендил" и липсата на тротоар, наш читател отново ни покани в този район. Момчил Матев ни сигнализира, че излизането с кола от квартал "Красно село" е трудно и води или до обикаляне и влизане в задръствания, или до правене на нарушения. Проблемите са еднопосочните улици, паркираните коли и лошото състояние на пътната настилка.

Конкретен проблем е трудното излизане от блоковете на улица "Княгиня Клементина". Там районът е гъстонаселен и има много автомобили, а паркоместата са кът. Улицата е еднопосочна от бул. "Гоце Делчев", но след ул. "Дебър" става двупосочна. Движението в двете посоки по нея обаче е практически невъзможно – от дясната страна са паркирали коли и трудно биха могли да се разминат два автомобила. Водачите трябва да се изчакват, но не всички са толкова диалогични.

Още по темата

За да може от тази точка на квартала да се излезе на бул. "Гоце Делчев", трябва да се обиколи целия квартал – шофьорите стигат почти до Шесто районно управление. Изминава се цялата ул. "Княгиня Клементина", за да се излезе на ул. "Хубча", която е успоредна в обратната посока. Там обаче има отново двупосочен участък, по който колите трудно биха могли да се разминат заради спрелите коли.

Нашият читател ни съобщи, че на ул. "Княгиня Клементина" (в частта, която в момента е двупосочна) от общината слагат знак, който забранява влизането. Но след 2-3 месеца знакът безследно изчезва и липсата му позволява двупосочното движение по улицата.

Друг проблем в района е задънената ул. "Дечко Йорданов". В момента тя прилича по-скоро на запусната алея, отколкото на улица. Тя е препречена и от улични кашпи, които са я превърнали в паркинг. В частта, по която все пак могат да минават коли, са зейнали огромни дупки, а честите валежи ги превръщат в гигантски езера.

Според Момчил Матев, ако тази улица бъде отворена, ще се облекчи значително трафикът в квартала. Той е подал сигнал по въпроса и до общината, но отговорът е бил, че участъкът не е в регулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Фрог преди 8 години
Абсолютни глупости говориш Иво. Според теб за Житница от Княгиня Клементина трябва да минеш по Хубча... и въртиш три километра винавайки покрай чак поликлиниката. Е и *** от общината мислят същото. Лошото е че се сменя само кмета...
41
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 години
На светофара на Борис и Житница. Ако иска по Борис към Княжево през Дебър, Хубча и пак излиза на същия светофар. Ако познаваш квартала не те бъркат еднопосочните улици и се излиза бързо.
40
0
 
4
 
! Отговори
Grom преди 8 години
До ИвоДа де - откъде точно е влязла в локалното на Цар Борис и като мине по Дечко Йорданов откъде и колко време ще й отнеме отново да излезе на централното на Борис???
39
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До Gromотвори една карта на София и гледай - началната и точка е Дечко Йорданов. За да стигне дотам е влязла през локалното на Цар Борис . Наляво е пазара Красно село и е еднопосочна улица, където си е документирала и нарушението, надясно през Княгиня Клементина се излиза на Хубча и оттам се излиза на Гоце Делчев, ако не се отклони към 20-та поликлиника. (това за az tam ~ 36 ком.)
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перфектен си е квартала, на който не му харесва, да се изнася.
37
0
 
13
 
! Отговори
Grom преди 8 години
До АнонименА като затворят и Гоце Делчев, за да правят метростанция, откъде ще се прелита??
36
0
 
5
 
! Отговори
Grom преди 8 години
До ИвоЯ разясни как точно се излиза на Борис там????
35
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
Пропуснали сте ямите на тротоара на бул. Бр. Бъкстон, от страната, срещуположна на 6 РУ на МВР - десният тротоар, ако се върви към Бояна и паркираните насред тротоара автомобиили там, половината - на полицаите от 6 РУ. Това е точно на границата на квартал Красно село и в рамките на община Красно Село.
34
2
 
7
 
! Отговори
az tam преди 8 години
До 35А как ще излезеш от квартала в посока Житница на Гоце Делчев замислял ли си се... Добре че маха някой знака. Ама така е като я няма общината и е оставила хората сами да се оправят с малоумията... Колко му е да се направи регулация. Трудно е като никой уял се общинар не живее там. ... Ще гласувам пак аз...
33
1
 
7
 
! Отговори
хах преди 8 години
Момичето на 2:15 прави неосъзнато нарушение. Тази част на ул. Княгиня Клементина от около 1 година НЕ Е двупосочна! Проблемът е, че хората от квартала махнаха знака от едната страна, но знака от другата страна (от Гоце Делчев), който позволява еднопосочното движение, си стои. Затова стават такива засичания и задръствания там. Иначе мизерията в Красно Село е нещо неоспоримо...
32
0
 
11
 
! Отговори
Живуща в района преди 8 години
НЯМА ОБЩИНА ТАМ - ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО ОТ МНОГО ГОДИНИ! ТОТАЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И ЛИПСА НА ПОДОБРЕНИЯ - ЖАЛКО ЗА НАС - живеещите в този район на София!
31
14
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Защо първо не видите в какво състояние са улиците в София, ами ни занимавате със селата?!
30
0
 
12
 
! Отговори
аожо преди 8 години
за каквото и да сигнализираш, все си глас в пустиня
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата ще се оправят когато се върне жителството.Всички не родени в София да заминават от където са се домъкнали.Кмет на София да меже да бъде не роден в София.Кандидатстване за жителство и одобряване след ДОКАЗВАНЕ на абсолютна необходимост от конкретният ВИСОКО квалифициран професионалист.КОЛКО Е ПРОСТО, НАЛИ?!
28
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От както селската даскалица и банкянския цурвул Оправят София нещата стават все по-зле с всеки изминал ден.В същото време се харчат милиарди за ремонти които се разпадат след броени дни като пеещият фонтан в Пловдив.
27
5
 
7
 
! Отговори
новодомец преди 8 години
Каквъв център,кви села,кви реномирани кваартали?От панелката ми в Люлин,като изляза сутрин-метрото на 10 мин пеша,и за педтнадесет мин мога да съм в всяка точка на Сф.При заплата 1500лв-250 наем,200 сметки и консумативи,600 храна,останалото е лайфизлаф.Мерси ти и от центъра
26
1
 
12
 
! Отговори
Местен преди 8 години
В този район, от "Цар борис " не може да се влезе без нарушение! На кръстовищата на въпросните улици липсват знаци! Ул. "Дечко йорданов" продължава и от двете страни на този участък! Как може в двете отсечки да е в регулация а въпросните 50м. да не е? Отварянето на улицата и регулирането със знаци е решение! Лошото е, че на общинарите не им пука а народа спи и търпи да го лъжат и се ядосват че не могат да паркират и ще се избият докато се разберат кой е прав при преминаване по улицата.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами купувайте си гаражи, аз точно в Красно село си купих 4 гаража без проблем, последно в блока на Бокал до 20та поликлиника. Това не го разбирам, да имаш кола и да я цопнеш на улицата или в градинката...
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докато оттам не прокарат третия лъч на метрото, положението няма да се оправи.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКомунистическо гето е в болния ти мозък, ***!