Неделни шпаги: Ще играе ли Лудогорец в групите на ШЛ?

Ще повторят ли разградчани отново красивата футболна есен?
12 юли 2015 14:03, Красимир Ангелов
29

Лудогорец отново ще ни радва в Европа. Снимка: Булфото
На Лудогорец определено ще му е по-трудно. Снимка: Булфото

Общо гласували: 243
Лудогорец отново ще ни радва в Европа
45%
На Лудогорец определено ще му е по-трудно
55%

След броени дни Лудогорец тръгва на своя пореден поход по пътя към групите на Шампионската лига. С доста промени, нов наставник, но и амбицията да са отново сред най-големите. Ще успее ли българският шампион да докара у нас отново европейски грандове? В "Неделни шпаги" кръстосват мнения Красимир Ангелов и Александър Попов.

Лудогорец отново ще ни радва в Европа. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Само след няколко дни родният шампион Лудогорец ще стартира своя тазгодишен поход към групите на Шампионската лига. През изминалата година “орлите” накараха много хора да се гордеят с българския футбол, след като препълненият национален стадион “Васил Левски” посрещна колосите Реал Мадрид, Ливърпул, както и швейцарския Базел.

Спомените са хубаво нещо, но големият въпрос сега е ще успее ли Лудогорец отново да повтори своя успех и да влезе в групите на Шампионската лига? Само времето ще покаже, но истината е, че отборът от Разград има всички предпоставки отново да влезе в елита на европейския футбол и да посрещне у нас отново футболни грандове, които доскоро само гледахме по телевизията.

"Орлите" вече натрупаха достатъчно опит в европейските клубни турнири и постигнаха доста успехи в последните 2 години както в ШЛ, така и в Лига Европа. Затова едва ли ще има противник, който да бъде непреодолима преграда за Лудогорец по пътя към групите на най-комерсиалния футболен турнир в света. Освен това отборът вече играе със самочувствие, което определено играе голяма роля в подобни двубои.

Освен това родният шампион има нов треньор с европейско футболно мислене, което може и да му създаде определени проблеми във вътрешното първенство, но със сигурност ще бъде голям коз за отбора в Европа. Като добавим към това и обиграния състав и силната селекция, няма как да не си дадем сметка, че Лудогорец определено има абсолютни реални шансове най-малкото да повтори своя успех от преди година. Разбира се, всичко това зависи много и от жребия, който родният футболен шампион ще изтегли нататък. Но когато един отбор е способен и играе със самочувствие, едва ли има много противници, които могат да му се противопоставят.

На Лудогорец определено ще му е по-трудно, Александър Попов, Dnes.bg

Винаги е по-трудно да задържиш и надградиш успехите. Тази година Лудогорец може да заскърца в Шампионската лига по обективни причини. Досега тимът само се надграждаше като стил и играчи и закономерно дойдоха успехите в Лига Европа, а след това и в ШЛ.

Сега обаче ситуацията е коренно различна. Тимът бе напуснат от основни футболисти като Кайсара, Безяк, неясно е положението на Христо Златински. Споменавам, го, защото той е един от важните стълбове в тима, независимо, че сяда и на резервната скамейка. Вратарят Владо Стоянов пък е разкрачен между Разград и трансфер в чужбина.

Треньорът също е нов, което не е новина за Лудогорец - те неизменно сменят наставниците след успешните сезони. Този път обаче е чужденец и няма никаква гаранция, че "орлите" бързо ще заиграят по неговите изисквания. Той вече загатна за нови схеми на игра по време на контролите, което е знак за промени. Дали ще са за добро ще покаже времето.

Новите също няма да имат време за достатъчна адаптация, дано все пак са в час за решителните битки за влизане в групите. Поне на хартия Лудогорец трябва да премине без проблеми през Милсами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Безсмислено е да очаквате групи в ШЛ,защото Домусчиев ги е отписал.Затова и слага някакъв португалски треньор за бушон.
19
0
 
0
 
! Отговори
бай хомич преди 8 години
завистта и омразата нямат почивен ден-е за това сме на тоя хал
18
3
 
13
 
! Отговори
с преди 8 години
Червени и сини пубертети, злорадствате ли? А къде са вашите "велики" отбори? Унижени, фалирали... "В" група, втори седмици, многократно изнасилвани от тотални анонимници. Та, пъпчасали пубери без радост в живота, първо си изчистете *** петна по гащите и бялото по устата, та после плюйте по Лудогорец. Тая завист и злоба ще ви изядат главите.
17
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре за българския футбол ще бъде ако Лудогорец отпаднат ито не само тази година, но и в бъдеще.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гадателсамо този ли? :)
15
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Феновете на Лудогорец са се превърнали в самонадеяни, невръстни орлета, които може и да паднат от гнездото преди да са се научили да летят :D
14
18
 
6
 
! Отговори
до Лудогорец преди 8 години
Кацни бе, когато другите отборчета са побеждавали и отстранявали европейски шампиони, вие къде сте били?
13
3
 
14
 
! Отговори
смок преди 8 години
До JokoА според тебе, кой отбор е автентичния български отбор - Левски, Цска, Литекс - и те ли ще ни развиват футбола, бе КОЗА!?!?!?!?!
12
12
 
18
 
! Отговори
Лудогорец преди 8 години
не ни пука кой клоун какво мисли за нас..ние сме отбор номер 1 в България...другите ни завиждат,защото отборчетата им ще ритат по селата..
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христо Златински не го ли изгониха от Лудогорец?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попътен вятър в платната на ФК "Лудогорец".Морския флот-туй са "подробности".
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще коментирам само футбола, Домусчиев си има някаква странна стратегия за подмяна на треньори, едва ли не ги възприема като продукт с изтекъл срок на годност, морално остарели или някакви такива, и този път ми се струва, че ще разбере, че нещата не са точно така, както си ги мисли. Може да се окаже, че това ще е най-слабият треньор досега в Лудогорец, откакто са в А група, но ще видим. Успех!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко вероятно е, Лудогорец пропуснаха да се подсилят с по-добри играчи, ако им се падне по-корав отбор в последния елиминационен кръг, ще отпаднат
7
26
 
13
 
! Отговори
Joko преди 8 години
До AzamaraЛудогорец не е БЪЛГАРСКИ отбор ! Колко са българите, които играят в него ? С какво този проект допринася за развитието на футбола в България ?
6
1
 
11
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Оставете човека на мира, явно се подготвя за важен пост в управлението на страната под вещото ръководство на големия а те взели да досаждат докъде щял да стигне лудогорец, айде де !
5
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AzamaraКакво да се радвам на глупостите на мутрите?!
4
7
 
27
 
! Отговори
Azamara преди 8 години
До АнонименСтига с тази злоба бе хора. Радвайте се на успехите на другите.....БЪЛГАРИ СМЕ!!!
3
11
 
15
 
! Отговори
брей преди 8 години
Залагам на "Не", няма да ни радват. Все пак, с играч , като Моци- вратар/защитник/нападател/треньор- извънземен в състава, нищо не се знае. МОЦИИИИИИ МОЦИИИИИ МОЦИИИИ
2
17
 
7
 
! Отговори
Емануела преди 8 години
Изядох децата на Домусчиев.
1
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път котка ще ви мине път!